فرماندار شهرستان فیروزکوه:
توجه به منابع طبیعی مهم ترین رکن توسعه پایدار است
فرماندار شهرستان فیروزکوه در جلسه هم اندیشی توسعه کشت گیاهان داروئی که با حضور جمعی از بهره برداران و مجریان طرح های مرتعداری و برخی از مسئولان دستگاه های اجرایی این شهرستان برگزار شد گفت: با توجه به ارزش های زیست محیطی و اقتصادی منابع طبیعی، این منابع مهم ترین رکن توسعه پایدار به شمار می آیند.
فرهنگ اقتصاد – ابوالقاسم مهری با بیان این مطلب افزود: از آنجائی که مراتع و پوشش گیاهی در ایجاد شرایط مناسب زیست محیطی و تعادل اکولوژیکی بین انسان، خاک و گیاه نقش بسیار موثری دارند، بر همین اساس این منابع به عنوان بستر توسعه پایدار قلمداد می شوند.
وی ادامه داد: شهرستان فیروزکوه با داشتن پوشش های مرتعی مناسب، مستعد پرورش گیاهان داروئی است و از قابلیت زیادی برای تولید این محصولات برخوردار است.
فرماندار شهرستان فیروزکوه اظهار داشت: متولی مراتع اداره منابع طبیعی است و برای اینکه این منابع دستخوش تصمیمات و اقدامات سلیقه ای و غیر قانونی نشود، فعالیت های فرهنگسازی و آموزشی باید به جد در دستور کار قرار گیرد.
مهری تأکید کرد: فعالیت های منابع طبیعی باید به طور علمی و در چارچوب قوانین و مقررات انجام شود تا هم بهره برداری اصولی از طبیعت و مراتع صورت گیرد و هم شاهد تخریب این مواهب الهی نباشیم.
وی خطاب به مرتعداران و بهره برداران حاضر در این نشست خاطر نشان کرد: علاوه بر بهره برداری از عرصه های مرتعی، موضوع حفاظت و صیانت از این عرصه ها باید مورد توجه قرار گیرد.
فرماندار شهرستان فیروزکوه توسعه جنگل کاری و فضای سبز را مورد تأکید قرار داد.
* بهره برداران مراتع ملزم به بهره برداری در چارچوب قراردادهای تنظیمی هستند
رئیس دادگستری شهرستان فیروزکوه با بیان اینکه مراتع جزو انفال است و هرگونه تغییر کاربری بر روی اراضی مرتعی ممنوع می باشد گفت: بهره برداری از مراتع توسط بهره برداران و مرتعداران باید در قالب قرارداد انجام شود و بهره برداران حق اقدامی برخلاف قرارداد تنظیمی ندارند.
اسماعیل درزی یادآور شد: چنانچه خسارتی از سوی بهره برداران به مراتع وارد شود باید اداره منابع طبیعی در این خصوص ورود کند.
وی خطاب به مسئولان اجرایی حاضر در جلسه تصریح کرد: ضرورت ایجاب می کند تا در واگذاری اراضی به طرح های مختلف، دقت شود اراضی مورد نظر اراضی با قابلیت مرتعی نباشد.
این مسئول قضائی شهرستان فیروزکوه از بهره برداران درخواست کرد: بهره برداران بهتر است برای بهره مندی از ظرفیت های گیاهان داروئی مراتع به صورت شرکت فعالیت کنند تا هم در مسیر تولید و هم در ارتباط با فروش از بازدهی بیشتری برخوردار شوند.
وی خواستار درختکاری به روش های علمی شد و درهمین باره بیان داشت: برای اینکه هم هزینه ها کاهش یابد و همچنین بهره وری افزایش پیدا کند، باید گونه هایی انتخاب شوند که با اکوسیستم منطقه منطبق باشد.
* مراتع مهم ترین ذخیره گاه ژنتیکی گیاهان دارویی
در این جلسه مصطفی بیگدلی معاون دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: مراتع مهم ترین ذخیره گاه ژنتیکی گونه های منحصر به فرد گیاهان داروئی، خوراکی و صنعتی با ارزش می باشند و حفاظت از این رویشگاه ها و ذخائر ژنتیکی در اولویت برنامه های این سازمان قرار دارد.
وی ادامه داد: سیاست سازمان جنگل ها در بهره برداری از محصولات فرعی جنگلی در عرصه های منابع طبیعی، در قالب طرح های مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری می باشد لذا در عملیات بیولوژیک، استفاده از گونه هایی که واجد فراورده های دارویی، معطر و خوراکی و… است در اولویت قرار دارند.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: به منظور حفاظت و جلوگیری از برداشت غیرمجاز گونه های نادر و در حال انقراض به عنوان ذخیره گاه های ارزشمند و همچنین حفاظت برای نسل های آینده تأکید بر مشارکت بیشتر تشکل ها و بهره برداران به عنوان عوامل اجتماعی در تمامی مراحل و فرآیندها لازم و ضروری است.
منبع: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: