بهره برداری از میادین مشترک بنا بر تقویم زمانی انجام شد؛
امضای قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد B
توسعه میادین مشترک که از اولویتهای ابلاغی وزیر نفت و از محورهای اقتصاد مقاومتی بود که با توجه به اهمیت آن و با جدیت از سوی شرکت ملی نفت ایران دنبال شد، به بهره برداری رسید و امروز (دوشنبه 27 اردیبهشت) قرارداد توسعه میدان مشترک فرزاد B امضا شد.
فرهنگ اقتصاد – تاکید مقام عالی وزارت نفت بر تعیین تکلیف تمامی میدان های مشترک تا پایان دولت دوازدهم بوده که با توسعه این میدان ها با وجود تحریم، مشکلات مالی و تامین نقدینگی و همچنین بحران کرونا در کشور به ثمر رسید. این پروژه شامل تکمیل عملیات اکتشافی شامل برداشت، پردازش و تفسیر اطلاعات لرزه نگاری سه بعدی، تهیه برنامه جامع برای توسعه این میادین و ارسال محصول به پالایشگاه خشکی و نهایتا خط لوله سراسری گاز است. در این راستا در مراسمی امضای قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد B صورت گرفت.
امضای قرارداد توسعه میدان آزادگان با شرکتهای ایرانی؛ به زودی
بیژن نامدار زنگنه در مراسم امضای قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد B اظهار کرد: سناریوهای زیادی برای نحوه توسعه میدان فرزاد در نظر گرفته شده بود، ابتدا قرار بر این بود که هندیها میدان را توسعه داده و گاز را تبدیل به LNG کرده و ببرند اما به دلیل تحریمها، قرارداد با هند به امضا نرسید.
وزیر نفت گفت: برای تامین هزینههای میدان باید از فروش گاز تولیدی اقدام شود و این کار را سخت میکند.
زنگنه خاطرنشان کرد: بنده دو بار با وزیر نفت هند برای توسعه میدان و تبدیل گاز به LNG مذاکره کردم اما در هر دو مرحله به دلیل تحریم حاضر نشدند به ایران بیایند بنابراین از رئیس جمهور اجازه گرفتم بازپرداخت از محل گاز صادراتی باشد اما باز هم هندیها حاضر به حضور در میدان نشدند و کار انجام نشد.
وزیر نفت با بیان اینکه قرارداد توسعه فرزاد B بیع متقابل است، ابراز امیدواری کرد که هرچه زودتر کار عملیاتی آغاز شود.
زنگنه خاطرنشان کرد: در طول این مدت ما با مشکلات تحریم و فاینانس مواجه بودیم و صندوق توسعه ملی نیز پولی نداشت بنابراین باید تلفیقی از صندوق به اضافه اوراق مالی دیده شود که کار دشواری است.
وی با بیان اینکه پرونده توسعه میادین گازی مشترک با فرزاد B بسته شود، افزود: البته فرزاد A هم هست که بدون توسعه فرزاد B امکان توسعه نخواهد داشت. باید رفتار این مخزن را ببینیم و بر پیچیدگیهای آن مسلط شویم سپس سراغ فرزاد A برویم.
وزیر نفت با بیان اینکه بنده در ابتدای دولت برنامه دادم که طی ۸ سال دولت تدبیر و امید تکلیف میادین مشترک روشن خواهد شد، گفت: اکنون فاز اول پارس جنوبی به اتمام رسیده و مرحله بعد فشارافزایی و نگهداشت است که حدود ۳۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت که طرح آن نیز تهیه شده و دولت بعدی باید تامین مالی کرده و به اجرا برساند.
زنگنه بیان داشت: طی ۸ سال گذشته تولید از میادین نفتی غرب کارون ۶ برابر شده و از ۷۰ هزار بشکه ظرفیت به ۴۲۰ هزار بشکه رسیده و میزان تولید از پارس جنوبی نیز ۲.۵ برابر شده است.
زنگنه از امضای قرارداد برای توسعه میدان آزادگان خبر داد و افزود: به زودی قرارداد توسعه این میدان با شرکتهای ایرانی امضا خواهد شد.
پرونده میادین مشترک گازی بسته شد
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به امضای قرارداد توسعه میدان گازی مشترک «فرزاد B»، گفت: پرونده میادین مشترک گازی ایران با امضای این قرارداد بسته شد.
مسعود کرباسیان افزود: این قرارداد نقطه اتمام میادین مشترک میادین گازی است. اواخر پارسال قرارداد توسعه آخرین فاز پارس جنوبی امضا شد و منابع مالی از طریق اوراق مشارکت تامین شده و به پروژه تزریق میشود.
معاون وزیر نفت اضافه کرد: در میادین مشترک نفتی نیز تقریبا کار تمام شده است، بهطوریکه هشت قرارداد به امضا رسیده و ۲ قرارداد نیز در دست امضا است و در صورت موافقت شورای اقتصاد کار تمام خواهد شد.
به گفته کرباسیان، در هشت سال گذشته بهرهبرداری از میادیت نفتی افزایش ۵.۷ برابری را به ثبت رسانده که بیشترین مورد آن در میادین غرب کارون بوده است.
تشریح پیچیدگی توسعه میدان گازی فرزاد در مقایسه با پارس جنوبی
معاون امور توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ضمن تشریح پیچیدگیهای توسعه میدان گازی فرزاد «B» گفت: با توجه به مشکلات انتقال گاز ترش در این میدان، سختترین لولهگذاری دریایی در ایران در این موقعیت اجرا خواهد شد.
وی پتروپارس را مناسبترین پیمانکار برای توسعه این میدان مشترک خواند و گفت: این شرکت بیشترین حضور موفق را در پارس جنوبی به عنوان مخزن مشابه داشته است.
منبع: به گزارش خبرنگار اعزامی فرهنگ اقتصاد
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: