آموزش دامپروری و کشاورزی نوین در مناطق محروم
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان با بیان اینکه در راستای اشتغالزایی در مناطق محروم، برگزاری کلاسهای آموزشی نوین در حوزه کشاورزی و دامپروری و انتقال دانش را دنبال میکنیم، گفت: از اهداف بنیاد مستضعفان در حوزه کشاورزی امنیت غذایی و اشتغال پایدار است.
فرهنگ اقتصاد– عظیم رجایی امروز در نشست خبری اظهار داشت: سهم کشاورزی در تولید کشور ۷ درصد و در اشتغال ۱۷ درصد است. وی ادامه داد: ۸۳ درصد نیازهای کشاورزی کشور در داخل تولید میشود امنیت غذایی در بسیاری کشورها به حاکمیت غذایی تبدیل شده است. مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان افزود: ۱۰ مؤلفه ابلاغی اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاروزی عینیت دارد. رجایی گفت: ۱۲ درصد از عرصه کل کشور به حوزه کشاورزی اختصاص دارد یعنی از ۱۶۵ میلیون هکتار، ۲۰ میلیون هکتار به حوزه کشاورزی اختصاص داد اما دولتها در این حوزه حمایت جدی ندارند. وی با بیان اینکه کشاورزی ایران با چالش جدی مواجه است، افزود: بحران آب به شرایط اضطرار رسیده است و ضایعات کشاورزی بالا است بنابراین ساختار کشاورزی باید از مشکل محور بودن به استراتژیمحور تغییر جهت دهد.
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان افزود: گروه بنیاد به مدد مزیت رقابتی پایدار شاهد رشد اقتصادی پایدار است، امنیت غذایی در سیاستگذاری بنیاد جایگاه بالایی دارد، اهداف بنیاد مستضعفان در حوزه کشاورزی شامل امنیت غذایی کشور، اشتغال پایدار، الگوی مناسب، توانمندسازی مردم و تولید محصولات ژنتیکی است.
رجایی ادامه داد: این هلدینگ با ۲۰ شرکت و ۱۰ واحد تولیدی در ۲۰ استان فعالیت جدی دارد و در سه حوزه دامپروری، کشاورزی و زراعت و باغبانی فعالیت داریم که ۸۰ درصد کار ما را دامپروری تشکیل میدهد. وی افزود: ۱۰۰ هزار رأس دام داریم و بزرگترین گله خاورمیانه را در اختیار داریم که شامل ۸۵ هزار رأس دام شیری، ۱۲ هزار رأس دام سبک و ۵ هزار رأس دام پرواری است.
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان بیان کرد: در سال گذشته ۷۷۵ هزار تن تولید انواع محصولات دامی و زراعی داشتیم و رشد اقتصادی ۸.۳ درصدی را در این حوزه محقق کردیم و برای امسال رشد اقتصادی ۹ درصدی را هدفگذاری کردیم که در دو ماه ابتدایی امسال ۹.۲ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل محقق شده است. رجایی بیان کرد: ارزش کل سرمایهگذاری هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان در ۷ سال گذشته ۴۴۰۰ میلیارد تومان بوده است که افزایش ۵۵ درصدی تولید محصول اصلی را شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه ۵ هزار هکتار اجرای سیستمهای مدرن آبیاری را انجام دادیم، گفت: سرمایهگذاری هلدینگ کشاورزی و دامداری بنیاد مستضعفان در گروه کشاورزی در سال گذشته ۶۵۱ میلیارد تومان بود که یکهزار و ۲۹۰ میلیارد تومان امروز ارزش دارد.
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان گفت: ۵ پروژه دامپروری، ۲ گلخانه و ۲ طرح باغات سال گذشته بهرهبرداری شد که به افزایش ۵۳ درصدی تولید و فروش نسبت به ۹۸ منجر شد. رجایی با بیان اینکه رشد سودآوری ما ۴۱ درصد بوده است گفت: برای سال جاری ۷۷۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی پیشبینی کردیم، ۱۷ پروژه جدید تعریف شده است.
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان گفت: در گروه خود بازیافت آب را نهادینه کردیم دامداریهایی داریم که همه آب مصرفی آن بازیافت میشود و در سیکل شستوشوی واحد و یا آبیاری مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: ضریب تبدیل یعنی مصرف ماده خشک به ازای تولید یک کیلوگرم شیر در هلدینگ ما عدد ۵۸۰ گرم است در حالی که در تولیدکنندگان دیگر این رقم بیش از ۸۰۰ گرم است.
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان با بیان اینکه باغات مادری بادام، گردو و میوههای هسته و دانهدار ایجاد کردهایم گفت:کشت علوفه زمستانه که موجب کاهش مصرف آب در پیک گرمای تابستان میشود را نهادینه کرده ایم.
رجایی افزود: سرانه تولید شیر در هر رأس دام در گروه بنیاد ۴۰ کیلوگرم است در حالی که این رقم در کشور ۱۰کیلوگرم است.
وی افزود: استفاده از پهپاد در مدیریت مزارع به منظور کاهش مصرف سوخت و کاهش آسیب به بافت خاک را در دستور کار قرار دادیم. مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان اضافه کرد: راندمان آبیاری در کشور زیر ۵۰ درصد است اما ما اجرای سیستم آبیاری مدرن زیر سطحی را دنبال میکنیم.
وی افزود: در ۴ استان کشور ۴ باغ الگویی میوههای خشک ایجاد کردهایم، در زنجان باغ گردوی ارقام دیربرگ و دیرگل، سال گذشته افتتاح شد و در بلندمدت چشمه پیوندکهای مورد نیاز برای باغات گردوی کشور را تأمین میکنیم.
رجایی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر حضور هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان در مناطق محروم بابت اشتغالزایی گفت: در این حوزه دو کار جدی را در دستور کار قرار دادیم که یکی حضور در مناطق محروم و برگزاری کلاسهای آموزشی و انتقال دانش در آن مناطق است. مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان ادامه داد: همچنین دومین کار ما انتقال تکنولوژی محصول در کشور بین بهرهبرداران بزرگ و کوچک است.
وی با تأکید بر اینکه باید راندمان را در کشاورزی بالا ببریم، اضافه کرد: ۱۰ میلیون رأس دام سنگین داریم که ۱۰ درصد شیر صنعتی کشور را تولید میکنند. رجایی با تأکید بر اینکه صادرات محصولات کشاورزی یعنی صادرات آب، گفت: ما نگاه چندانی به صادرات در هلدینگ خود نداریم. مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان ادامه داد: سال گذشته ۷۰۰ هزار تن هندوانه صادر شد که ۱۵۷ میلیون دلار عایدی داشت هر یک کیلو هندوانه حدود ۵۰۰ لیتر آب مصرف میکند یعنی ما هر لیتر آب را به قیمت ۱۰ تومان صادر کردیم. وی بیان کرد: ارتقاء سطح پتانسیل ژنتیکی دام کشور را نیز دنبال میکنیم، اصلاح نژادهایی در دام داشتهایم که همین دام تا ۱۰ سال قبل ۲۰ کیلو شیر میداد اما امروز ۴۰کیلو شیر میدهد.
رجایی با بیان اینکه در کشور ۱۷ میلیون رأس بز داریم، اظهار کرد: بنیاد برای سرعت بخشیدن به توسعه اصلاح ژنتیکی تعدادی دام وارد کشور کرد؛ ۱۳۵۰ رأس دام را به مردم واگذار کردیم، ۵ هزار رأس دام واردات داشتیم که به ۹ هزار رأس دام رساندیم.در حال بومیسازی سنتز نژاد بزهای اسپانیایی (بز مورسیا) هستیم این بز نژاد شیری است، برای اولین بار هم یک نژاد آمیخته هولشتاین معرفی کردیم که نسبت به گوساله هولشتاین بازدهی مطلوبی دارد.
وی افزود: ما سالانه ۱۰ میلیون تن ذرت، ۴ میلیون تن کنجاله سویا، ۵ میلیون تن جو و گندم و با احتساب برنج حدود ۲۵ میلیون تن نهاده در کشور وارد میکنیم. مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان ادامه داد:در زنجیره تولید ما ۲۷ هزار واحد گاوداری صنعتی ایجاد شد و کشور از نظر تولید شیر خودکفا شده است و در تولید گوشت هم حدود ۱۵ درصد کسری داریم.
رجایی تأکید کرد: چارهای نداریم جزء اینکه بهرهوری در حوزه کشاورزی از ۴۵ درصد به ۹۰ درصد برسد و کشت فراسرزمینی داشته باشیم. مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان اظهار داشت: گروه بنیاد با کشت زمستانی علوفه استفاده از بازیافت محصولات کشاورزی وابستگی را کاهش داد. وی تأکید کرد: در حوزه مرغ هیچ فعالیتی نداریم و فقط در موضوع توسعه گلخانهها دامداری و باغات و میوههای خشک تمرکز میکنیم. مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان اظهار کرد: تا پایان سال ۲ تا ۳ رقم ذرت دانهای و علوفهای معرفی میکنیم.
منبع: فارس
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: