رئیس سابق سازمان مدیریت بحران کشور در گفت و گو با "فرهنگ اقتصاد":
بحران مدیریت در مدیریت بحران کشور، باید در دولت سیزدهم حل شود
حسن قدمی تقویت و توسعه صنایع کوچک را عاملی برای از بین بردن وابستگی زندگی روزمره مردم به خارج می داند و می گوید: به حق هم این تحریمها در این زمینه خیلی هم بد نبودند. امروز شاهد تولیدات با کیفیتی هستیم اینگونه صنایع باید مورد حمایت قرار بگیرند.
گفت و گو: جلال بهمنی
فرهنگ اقتصاد – حسن قدمی؛ رئیس سابق سازمان مدیریت بحران کشور که مسئولیتهای متعدد اجرایی در کارنامه کاری خود اعم از معاون هماهنگی و پیگیری ویژه دفتر رئیس جمهور، مشاور رئیس جمعیت هلال احمر و رئیس سازمان امداد و نجات، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، معاون وزیر کشور، مشاور وزیر دادگشتری، مشاور نهاد ریاست جمهوری، مشاور رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای دارد و هم اکنون نیز در مرکز خدمات مستشاری دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی مشغول خدمت است. قدمی فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی مکانیک و کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی است. وی در این گفت وگو دیدگاه های خود را در خصوص چینش کابینه سیزدهم، مباحث مدیریت بحران و پدافند غیرعامل مطرح کرده است که در ادامه از نظر خوانندگان «فرهنگ اقتصاد» میگذرد.
لزوم توجه جدی به استعدادهای جوانان دهه شصتی در کابینه رییسی
مدیر سابق سازمان مدیریت بحران کشور در پاسخ به پرسش معیارها و ملاکهای چینش کابینه سیزدهم اظهار داشت: خوشحالم از اینکه با توجه به موارد متعدد، مختلف و تلاشهای ضد انقلاب، مردم تا حد توان در این انتخابات شرکت کردند و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، مردم از این انتخابات خیر خواهند دید. البته معتقدم که باید نگاه صحیح و درستی هم به میزان مشارکت و میزان آرای باطله داشت، چرا که برای رشد و توسعه همه جانبه و پایدار کشور نیازمند مشارکت و حضور همه جانبه مردم از هر قشر و سلیقه ای هستیم. به قول معروف « دست در دست هم دهیم به مهر تا میهن خویش را کنیم آباد». جلسه اخیری که جناب حجت الاسلام رئیسی، با عنوان رئیس جمهور منتخب با دیگر کاندیداهای این دوره ریاست جمهوری داشتند یا دیدارشان با رئیس جمهور فعلی نشانی از این اراده است که با مهر و هم افزائی انشاءالله مشکلات آسان خواهد شد.
وی در ادامه گفت: در همین راستا باید در چینش کابینه و انتخاب مدیران افرادی شایسته و لایق انتخاب شوند و از هر کسی به اندازه توان و لیاقتش حمایت شود. موضوع بسیار مهم تلاش برای زدودن غرب گرایی و وابستگی به غرب در نحوه مدیریت کشور است که اطمینان کامل دارم دولت سیزدهم در مبارزه با فساد به عنوان اصلیترین وظیفه و مسئولیت و سپس در اتکاء به خود و خودباوری و مبارزه با غرب گرایی به صورت قطع عمل خواهد کرد. در روایتی از حضرت امیرالمومنین علی (ع) هست که میفرمایند این مردم معادن طلا و نقره هستند، جوانان کشور، مخصوصا جوانان دهه ۶۰ که شاید مظلوم هم واقع شدند، میتوانند دعوت به همکاری شوند. باید به سراغ استعدادها و ظرفیتهای مردم رفت و این طلا و نقره را استخراج کرد.
کادرسازی و تربیت مدیران در دستور کار دولت سیزدهم
حسن قدمی ادامه داد: من گوشه و کنار که با دوستان صحبت میکنم بعضا میبینم که چه افراد لایق و مدبری در بطن جامعه هستند و پرورش و تربیت شده اند، مساجد و منبرهایی که اقبال مردم به خصوص جوانها را به خود جلب کردند در واقع در حال ایجاد یک تشکیلات و نهادی برای ساختن مدیران و مسئولان نظام هستند. من میبینم وقتی اساتیدی در زمینه مدینه فاضله یا نوع حکومت و سبک زندگی در دوران پس از ظهور حضرت ولیعصر (عج) صحبت میکنند، چطور این جوانان تلاش میکنند تا راه رسیدن به آن را تدوین کنند و این مسیر یعنی تلاش برای حرکت به سمت آن نوع از زندگی که مملو از محبت و مهربانی میان مردم و امام است یعنی کادر سازی، یعنی تربیت مدیران کارآمد که باید در دستور کار دولت سیزدهم جای گیرد. البته اگر کمی هم بهتر نگاه کنیم بالاخره فضای مجازی هم قابل تامل است، گروه ها، کمپینها و … اینها حامل پیام و نکات بسیاری هستند که تاثیراتش را در جامعه و فضای واقعی هم میبینیم.
ضرورت تقویت و توسعه صنایع کوچک برای مقابله با تحریمها
مدیر سابق سازمان مدیریت بحران کشور درباره اقتصاد و وضعیت حال معیشتی مردم گفت: مساله اقتصاد امروز شاید مهمترین مساله کشور باشد، خواسته یا ناخواسته خودمان در ایجاد وضعیت فعلی نقش داشته ایم و همهاش تحریم نیست. ما خوب میدانیم که در تأمین بخش قابل توجهی از کالاهای اساسی نیازمند ارتباط با دنیا هستیم و رفع این تحریمها انشاءالله میتواند بخشی از این گرهها را باز کند مثلا در زمینه تامین خوراک دام و طیور که وابستگی به واردات آن تاثیر زیادی در قیمت گوشت و مرغ و لبنیات داشت و مواردی از این دست ولی هدف اصلی قطع این وابستگیها تا سرحد امکان باید باشد. استقلال و خودکفایی و تقویت شعار «ما میتوانیم» ما را میتواند به قلهها نزدیک کند. مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب تبیین فرمودند: سپردن کار به دست جوانان مومن، مستعد، توانمند و مسلط به دانستههای اقتصاد، مولد شدن بر پایه مجموعههای دانش بنیان و … مهمترین راه حلها هستند. عرض کردم مشارکت و همگرایی و هم افزایی پای کار همه با هم و در کنار هم و دست در دست هم و کاهش تصدی گری دولت فرمایشی از حضرت امام (ره) بود که در ایجاد ساختار دولت فرموده بودند کار مردم را به مردم بسپارید! و مردمی کردن اقتصاد اینها میتواند در صورت رفع یا عدم رفع تحریم اقتصاد را تقویت کند.
حسن قدمی از توجه اش به تقویت صنایع کوچک گفت و افزود: تقویت و توسعه صنایع کوچک است که میتواند اول از همه وابستگی زندگی روزمره مردم را به خارج کم و کمتر کند نظیر تولید پوشاک البته به حق هم این تحریمها در این زمینه خیلی هم بد نبودند، عدو شد سبب خیر! امروز شاهد تولیدات با کیفیتی هستیم اینگونه صنایع باید مورد حمایت قرار بگیرند. خیلی از کشورهای توسعه یافته اول خود را در زمینه صنایع کوچک که با سطوح اولیه نیاز مردم در ارتباط هستند مثل خوراک و پوشاک خودکفا کرده اند و سپس صنایع و تکنولوژیها پیشرفته بر پایه ساختار ایجاد شده را بنا کردند که این موضوع در اقتصاد مقاومتی هم به طور دقیق پرداخته شده و ابعاد آن مشخص شده است.
بحران مدیریت در مدیریت بحران کشور
قدمی از بحران هم صحبت کرد و ادامه داد: بدون شک بحران مدیریت در مدیریت بحران از معضلات و مشکلات اصلی در این حوزه است که بی توجهی به برنامه ریزیهای قبلی و هماهنگیهای لازم از عوامل اصلی آن است. مدیری که در طول سال حتی یک بار هم با زیرمجموعه این حوزه جلسه یا مانور و همگرایی نداشته چگونه میتواند در حین بحران، بحران را مدیریت و هم افزایی لازم را در محیط به وجود آورد؟! لذا به جرأت میتوان ادعا کرد که درصد بالایی از خسارات جانی و مالی بحرانها از بحران مدیریت در مجموعه مدیریت بحران است که متاسفانه ناشی از عدم برنامه ریزیهای پیشگیرانه است که امیدوارم در دوات سیزدهم حل شود.
جایگاه مقابله با تحریمها در پدافند غیرعامل کشور
وی در پایان اظهار داشت: باید پله پله در تامین مایحتاج روزمره مردم خودکفا شویم، باید برنامه ریزی کنیم از صنایع کوچک و پایه ای (بنگاههای کوچک و متوسط) حمایت کنیم چرا که توسعه آنها باعث می شود اگر در مواردی تحریم شدیم حداقل در مراتبی زندگی مردم با مخاطره جدی روبه رو نشود. همچنین اگر در مراودات خارجی به این موضوع توجه کنیم که علاوه بر خرید کالا، دانش آن را هم منتقل کنیم، به عنوان یک حکم پدافند (غیرعامل)ی موجبات توسعه شرکتهای دانش بنیان را فراهم میکند و باید در کم اثر کردن تحریمها گام موثری برداشت.
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: