شفافیت درصورتهای مالی بانک ایران زمین
صورت مالی ؛گزارشی درون سازمانی یا برون سازمانی است که توسط شرکتهای خصوصی یا نیمه خصوصی ارائه میشود و در بردارنده جزئیات فعالیتهای اقتصادی سازمان یا واحد اقتصادی از قبیل:سود و زیان هزینه ها ،حقوق صاحبان سهام که از این دست می باشد وبه منظور بازنمایی اطلاعات خلاصه شده و طبقه بندی شده از وضعیت مالی وعملکردهای آن وهمچنین میزان انعطاف پذیری مالی واحد تجاری می باشد؛ به گونه ای که برای تعداد کثیری از استفاده کنندگان دسترسی به این صورت های مالی به آنها در اتخاذ تصمیمات اقتصادی یقینا مفید خواهد بود.
فرهنگ اقتصاد _ “صورت های مالی”
تعریف:
– صورت مالی ؛گزارشی درون سازمانی یا برون سازمانی است که توسط شرکتهای خصوصی یا نیمه خصوصی ارائه میشود و در بردارنده جزئیات فعالیتهای اقتصادی سازمان یا واحد اقتصادی از قبیل:سود و زیان هزینه ها ،حقوق صاحبان سهام که از این دست می باشد وبه منظور بازنمایی اطلاعات خلاصه شده و طبقه بندی شده از وضعیت مالی وعملکردهای آن وهمچنین میزان انعطاف پذیری مالی واحد تجاری می باشد؛ به گونه ای که برای تعداد کثیری از استفاده کنندگان دسترسی به این صورت های مالی به آنها در اتخاذ تصمیمات اقتصادی یقینا مفید خواهد بود.
گردآوری این اطلاعات وگزارشات مالی بااهداف بازبینی و ارزیابی آنها مورد استفاده قرارمی گیرد تا درترسیم راهبردهای جدید وتصمیم گیری های بهینه ومطلوب سودمند واقع شود.
برخی از موارد بهره گیری از داده های آماری وگزارشی در آنالیز صورتهای مالی:
– بررسی نسبت های نقدینگی، ارزیابی و بررسی میزان توان مالی شرکت در بازپرداخت بدهی های کوتاه مدت و بازپرداخت تسهیلات مالی دریافتی.
– بررسی استفاده بهینه از دارایی های ثابت و منابع سرمایه ای
– بررسی وضعیت ساختار سرمایه و ساختار منابع انسانی
– ارزیابی پروژه ها و طرح های در دست اجرا
– بررسی توان و قدرت واحد تجاری در جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان قدیم
– تجزیه تحلیل اقلام هزینه ها و بهای تمام شده کالای ساخته شده و فروش رفته
– بررسی نسبت های عملیات از جمله گردش کالا و تولید به طوری که بتوان فرآیند را از هنگامی تامین مواد اولیه، تولید و مدت انتظار برای توزیع و فروش و نهایت دوره نقد شوندگی آن را بررسی و تحلیل نمود.
“صورت های مالی اصلی” شامل مواردی نظیر ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت گردش وجوه نقد و یادداشتهای توضیحی میشوند. تجزیهوتحلیل این صورتها باعث میشود مدیران شرکتها، صاحبان سرمایه، بستانکاران و سرمایهگذاران بتوانند از وضع مالی گذشته، حال و آینده شرکتهای سهامی مورد نظر خود آگاه شوند و درباره آن قضاوت کنند. به همین دلیل صورت های مالی کاربرد فراوانی در تحلیل بنیادی دارند. صورتهای مالی گزارشهای استانداردی از وضعیت مالی شرکت در یک دوره مشخص هستند.
-استانداردهای مالی معتبر
استانداردهای صورتهایی مالی؛ حسابداری در جهان توسط یک سازمان بین المللی به نامFASB تهیه و اجرا میشود؛ دفتر اصلی این سازمان در ایالات متحده واقع شده است اما در ایران استانداردهای حسابداری توسط دولت تدوین و ابلاغ میشود.
هدف از تهیه صورت های مالی یا گزارش های مالی:
انعکاس اطلاعات به صورت خلاصه و طبقه بندی شده درباره وضعیت، عملکرد و انعطاف پذیری مالی واحد تجاری، به گونه ای که ذینفعان بتوانند از آن برای اتخاذ تصمیمات اقتصادی خود ( به منظور پیش بینی، مقایسه و ارزیابی مبلغ یا زمان، عدم قطعی نبودن جریان های نقدی احتمالی )، استفاده کنند.
ارائـه اطلاعاتی تلخیص و طبقهبندی شده درباره وضعیت مالی، عملکرد مالی و انعطافپذیری مالی واحد تجاری است که برای طیفی گسترده از استفادهکنندگان صورتهای مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی مفید واقع گردد.
انواع صورت های مالی :
۱- ترازنامه
۲- صورتحساب سود و زیان انباشته
۳- صورت حساب گردش سود و زیان جامع
۴- صورت گردش وجوه نقد
۵- صورت مالی میان دوره ای
۶- صورت سرمایه
صورت های مالی بانک ایران زمین
بانک ایران زمین، در سال ۱۳۸۹ مجوز فعالیت خود را از بانک مرکزی دریافت کرد. در ادامه نیز در شرکت فرابورس ایران پذیرش شد و پا در بازار سهام قرار داد و از ۵ مهر ماه ۱۳۹۰ نیز در تابلوی قیمتهای این بازار جا خوش کرد.
سرمایه این بانک در زمان احداث ۴ هزار میلیارد ریال (معادل ۴۰۰ میلیارد ریال) برای ۴ میلیارد سهم هزار ریالی بود. از آن زمان تا کنون نیز افزایش سرمایهای را این بانک ثبت نکرده است. این بانک در صورتهای مالی تلفیقی خود در سال ۱۳۹۹ عملکردی متعادل را ثبت کرده است. در بخش درآمد تسهیلات اعطایی و سپرده گذاری و اوراق بدهی کاهش سه درصدی را ثبت کرده است که با نگاهی به خالص درآمد تسهیلات و سپرده گذاری این کاهش به ۲۷ درصد نیز میرسد.
مطالبات بانک ایران زمین از بانک مرکزی با رشد ۳۴ درصدی در این مدت نسبت به پایان سال مالی قبل (۱۳۹۶/۱۲/۲۹)، به رقم ۲۷,۷۱۹,۰۱۶ میلیون ریال رسیده است.
بانک ایران زمین در بخش درآمدهای کامزدی نیز شاهد رشد ۹۵ درصدی در مقایسه با سال قبل از آن بود. این بانک درسال گذشته ۹۰۵ میلیارد ریال از این محل درآمد داشت که این رقم در سال قبل از آن ۴۶۴ میلیارد ریال بود.
با نگاهی به عملکرد کلی این بانک، میتوان مشاهده کرد که به صورت عملیاتی زیان و زمین ۱۶ درصد بیشتر شده است. اما در بخش غیرعملیاتی با رشد خوب حدود ۴۸ درصدی همراه شد. البته باید توجه داشت که این نکته، بخشی از ویژگیهای ذاتی این بانک را نشان میدهد.
همچنین در بخش بدهی ها، بدهی بانک ایران زمین به بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی در این مدت با افت ۲۸ درصدی به رقم ۱۶,۳۲۰,۳۴۳ میلیون ریال و بدهی به بانکها و سایر موسسات اعتباری نیز در پایان عملکرد واقعی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ به رقم ۵۰,۰۳۶,۷۱۰ میلیون ریال رسیده است که نسبت به پایان سال مالی قبل (۱۳۹۶/۱۲/۲۹) افزایش ۱۴۹ درصدی را نشان می دهد.
در مجموع عملکرد بانک ایران زمین در زمینه صورتهای مالی شفاف و به روز بوده است و به عنوان یک امتیاز و نمره مثبت ارزیابی می شود که مدیران، سهامداران و مشتریان آن بتوانند. به قضاوتی معتبر دست یابند
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: