رویکردهای ارزنده بانک ایران زمین به مسئولیت های اجتماعی و محیط زیست
بانک ایران زمین در سال های اخیر تلاش های متعدد زیادی در ایفای مسئولیت اجتماعی انجام داده است، یکی از این تلاش ها برای حفظ محیط زیست است.
* جلال بهمنی - مدیر مسوول
فرهنگ اقتصاد_ با گسترش تکنولوژی و آگاهی اجتماعی در عصر چهارم انقلاب صنعتی، مسئولیت و تکالیف یکایک افراد نسبت به یکدیگر برای ادامه زندگی در کره خاکی افزایش پیدا کرده است. این مسئولیت ها روز به روز گستره بیشتری از معنا را در بر می گیرند؛ به گونه ای که امروزه مسئولیت های اجتماعی تنها به وظایف انسان ها در قبال یکدیگر خلاصه نمی شود بلکه رابطه انسان و نهاد ها را با زمین، هوا و محیط زیست و مواردی از این قبیل نیز در بر می گیرد. یکی از وجوه پر رنگ مسئولیت اجتماعی، مسئولیت شرکت ها در قبال جامعه و محیطی است) (CSR که درآن فعالیت می کنند. این مسئولیت از تعامل های اقتصادی و مالی فراتر میرود و فعالیتهایی را در بر می گیرد که پیش برنده سود و منفعت اجتماعی بوده و فراتر از منافع سازمان و آن چیزی است که قانون بایسته میدارد. در این چهارچوب بانک ایران زمین یکی از شرکت های فعال در وجوه متکسر مسئولیت های اجتماعی در ایران شناخته می شود. بانک ایران زمین در حوزه محیط زیستی، برپایی کمپین “پیک زمین” در روز درخت کاری را در کارنامه خود دارد. در این کنش اجتماعی بانک به جای کسانیکه مایل به کاشت درخت بودند اما شرایط انجام این مهم را نداشتند اقدام به غرس نهال کرد. شیوه کار در این کمپین بدین ترتیب بود که مخاطبین می توانستند با حضور در صفحه اختصاصی این کمپین در اپلیکیشن ویرگول، با نوشتن یک متن از جنس خاطره، داستان و یا یک آرزو دلیلی را برای مراقبت از زمین به دیگران ارائه دهند و اینگونه در این کمپین شرکت کنند. بانک ایران زمین همچنین عضو پویش” سهم من از تالاب ها” است. این پویش برای مراقبت و احیا تالاب ها به وجود آمده است و افرادی که به مبحث تالاب ها و مراقبت و احیای آن ها اهمیت می دهند؛ می توانند عضو این پویش شوند. برگزاری کمپین محیط زیستی” همین یک زمین” دیگر فعالیت بانک ایران زمین بود که به منظور پاکسازی محیط زیست از انواع آلودگی برپا شد، در حاشیه این کمپین مسابقه عکاسی و نقاشی با محوریت حفاظت از محیطزیست نیز فعال بود. برپایی کمپین محیط زیستی “یک قطره کمتر” با هدف فرهنگسازی در زمینه مصرف صحیح آب، برپایی پویش محیط زیستی “بلوط ایران زمین” به منظور آگاه سازی جامعه از روند از بین رفتن درختان بلوط جنگل های زاگرس که از سال ۱۳۹۷ شروع شد و هر ساله با آغاز هفته منابع طبیعی از سوی بانک ایرانزمین برگزار میشود نیز از دیگر فعالیت های این بانک در حوزه حفظ محیط زیست در قالب عمل به مسئولیت های اجتماعی خود بوده است. نکته این که بانک ایران زمین در دومین جشنواره “روز جنگلبانی” موفق به دریافت تندیس در راستای حمایت از پویش “من هم یک جنگلبان هستم” شد. بانک ایران زمین همچنین از سومین دوره “جایزه یحیی” که هر سال در مراسم قدردانی از محیط بانان سازمان حفاظت محیط زیست ایران به محیط بانان برگزیده اهدا می شود، حمایت کرد ( این جایزه به منظور زنده نگه داشتن یاد و خاطره محیط بانِ شهید یحیی شاهکوه محلی به این عنوان نام گذاری شده است)
تلاش بانک ایران زمین در حوزه مسئولیت های اجتماعی وجود دیگری نیز دارد و آن توجه به موضوع حساس مصرف انرژی درکشور است. میدانیم که مصرف انرژی در ایران ۴ برابر میانگین جهانی است. جدای از اتلاف منابع ملی به لحاظ اقتصادی، این شیوه مصرف هزینه های اجتماعی و بهداشتی قابل توجهی را نیز متوجه کشور کرده است. از این رو بانک ایران زمین پویش “آلرژی به مصرف انرژی“ را با هدف مصرف بهینه انرژی و اصلاح الگوی مصرف در محیط کار و خانه در چهارچوب حرکت در مسیر تحقق توسعه پایدار به مورد اجرا درآورده است. همچنین با توجه به رو به رو شدن جهان با ویروس کرونا این بانک تلاش نمود تا با حمایت های مالی در راه اندازی خط تولید واکسن داخلی کووایران برکت در جلوگیری از پیشروی این بیماری نقش خود را به عنوان یک نهاد انسانی ایفا کند. در ادامه عمل به مسئولیت های اجتماعی بانک ایران زمین، با پیوستن به پویش “ایران مهربان” در سال ۱۳۹۹ سرپرستی ۱۰۰۰ کودک یتیم و محسنین و در سال ۱۴۰۰نیز سرپرستی ۱۰۰۰ کودک یتیم و محسنین دیگر را نیز به عهده گرفت و در مجموع در حال حاضر سرپرست ۲۰۰۰ کودک است.
بانک ایران زمین حامی وپشتیبان محیط زیست
در سال های اخیر تلاش های زیادی در ایفای مسئولیت اجتماعی انجام داده است، یکی از این تلاش ها برای حفظ محیط زیست است.
این بانک در راستای مسئولیت اجتماعی سعی کرده در بخش محیط زیست اقدامات اثرگذاری به جای بگذارد.
بانک ایرانزمین به عنوان یکی از حامیان مهم محیط زیست در کشوردر سال ۹۵، کمپین محیطزیستی« همین یک زمین» را راه اندازی کرد و با فراخوان پویش محیط زیستی #برای زندگی همین-یک-زمین-را-داریم با هدف پاکسازی و محافظت از محیط زیست از انواع آلودگی، یک مسابقه جذاب عکاسی و نقاشی نیز با محوریت حفاظت از محیطزیست برگزار کرد.
با توجه به اینکه کشور در منطقه خشکی قرار دارد موضوع آب از اهمیت زیادی برخوردار است به همین دلیل بانک ایران زمین با هدف فرهنگ سازی در زمینه کمپین مصرف صحیح آب کمپین « یک قطره کمتر» را در شهریور۹۷ آغاز کرد تا بتواند نقش مهمی در حفظ منابع آبی کشور داشته باشد.
در ادامه فعالیت های بانک ایران در بخش مسئولیت های اجتماعی این بانک در راستای حفظ درختان بلوط جنگل های زاگرس که با مهری و سوءاستفاده برخی افراد در حال نابودی بود پویش محیطزیستی بلوط ایرانزمین را در سال ۹۷ راه اندازی کرد و هر سال همزمان با هفته منابع طبیعی توسط این بانک برگزار می شود.
پویش محیطزیستی آلرژی به مصرف انرژی
در راستای اصلاح الگوی مصرف در منزل و محیط کار و استفاده درست از انرژی، پویش محیطزیستی آلرژی به مصرف انرژی توسط بانک ایران زمین راه اندازی شد تا از مصرف بی رویه جلوگیری شود و استفاده انرژی به صورت بهینه صورت بگیرد تا این ثروت ملی برای آیندگان نیز باقی بماند.
حمایت از پویش من هم یک جنگلبانم
بانک ایران زمین در ادامه فعالیتهای زیستمحیطی خود، نگاه ویژهای به جنگلها و مراتع کشور دارد و حمایت از فعالان این حوزه را وظیفه خود میداند. با حمایت های بانک ایرانزمین از پویش #من- هم-یک-جنگلبانم، این بانک موفق به دریافت تندیس از دبیر دومین جشنواره روز جنگلبان شد.
حمایت از پویش سهم من برای تالاب
پویش #سهم- من- برای- تالاب ، اقدام حمایتی دیگر بانک ایرانزمین از محیطزیست است.این بانک با راه اندازی این پویش سعی کرده نظر مخاطبان را به نابودی تالاب ها جلب کند تا افراد سهمی در احیای دوباره تالاب های در معرض نابودی داشته باشند که با استقبال خوبی مواجه شد.
حمایت از جایزه یحیی
جایزه یحیی جایزهای سالانه ویژه قدردانی از محیطبانان سازمان حفاظت محیطزیست ایران است که سومین دوره این جایزه در ۱۴ آذر سال ۱۳۹۵ با حمایت بانک ایرانزمین و با تجلیل از خانواده محیطبانان شهید استانهای فارس و هرمزگان برگزار شد و توانست به سهم خود نقش بسیار مؤثری در ارتقای فرهنگ عمومی در این زمینه داشته باشد.
اقدامات بانک ایران زمین در حوزه مسئولیتهای اجتماعی همواره تاکید بر این محور بوده که وظیفه ذاتی بانک بهعنوان یک بنگاه اقتصادی در اجتماع، کمک به حفظ محیطزیست و جلب مشارکت عمومی است.
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: