رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی خبر داد:
افزایش ۲.۵ برابری سرمایهگذاری در بخش مکانیزاسیون کشاورزی
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی اعلام کرد: از ابتدای امسال تاکنون نزدیک به ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در حوزه مکانیزاسیون صورت گرفته که افزایشی ۲.۵ برابری را نسبت به سال گذشته نشان می دهد.
فرهنگ اقتصاد _ «کامبیز عباسی» افزود: امسال بیش از چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات برای خرید ماشینهای کشاورزی در اختیار بهرهبرداران قرار گرفت که این رقم با احتساب آورده کشاورزان بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان میشود.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، افزایش سرمایه گذاری در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی در سال ۱۴۰۰ را نسبت به سال گذشته بی سابقه خواند و اظهار داشت: همزمان با رشد سرمایه گذاری در این بخش طی سال جاری، در عرضه ماشین های کشاورزی نیز موفقیت داشتیم به طوری که طی هشت ماهه امسال بیش از ۲۱ هزار دستگاه تراکتور تحویل یا در دست تحویل به کشاورزان داریم.
عباسی افزود: در سال جاری بیش از ۱۶ هزار دستگاه تراکتور به طور تسهیلاتی و بیش از ۴هزار و ۷۰۰ دستگاه تراکتور به طور پیش فروش نقدی به کشاورزان تحویل شده و یا در دست تحویل است.
وی ادامه داد: این تراکتورها در رده های سبک، متوسط، نیمه سنگین و سنگین هستند.
مجری پروژه تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی گفت: امسال در حوزه باغبانی کشور در فرآیند پیش فروش نقدی، یک سهمیه ۷۰۰ دستگاهی هم اضافه بر سهمیه های قبلی به استان های کشور تحویل شد.
وی درباره توزیع کمباین نیز اظهار داشت: در سال جاری بیش از ۴۲۰ دستگاه انواع کمباین برداشت غلات در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
عباسی، توزیع کمباین برداشت غلات را در سال جاری بی سابقه خواند و تصریح کرد: در سال های گذشته فروش و عرضه کمباین به طور عمده در نیمه دوم سال انجام می شد، اما امسال از نیمه نخست سال، روند توزیع کمباین را با جدیت پیگیری کردیم.
وی با اشاره به اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به ادوات کشاورزی در نیمه دوم سال جاری افزود: این میزان تسهیلات صرفا به ادوات، دنباله بندها و تجهیزات کشاورزی در زیر بخش های زراعی، باغی، دام و طیور و آبزی پروری تخصیص یافته است.
در دولت یازدهم ردیف اعتباری مستقلی به بخش مکانیزاسیون کشاورزی تعلق گرفت، بهطوری که برای پروژه تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی با محور اقتصاد مقاومتی از نیمه دوم سال ۹۲ تاکنون بهتدریج هفت خط اعتباری به این بخش اختصاص یافته است.
خط نخست اعتباری در سال ۹۲ به ظرفیت هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، خط دوم به میزان هشت هزار میلیارد ریال در سال ۹۳، خط سوم به میزان ۱۰ هزار میلیارد ریال در سال ۹۴، خط اعتباری چهارم به مبلغ ۱۲ هزار میلیارد ریال در سال ۹۵، خط اعتباری پنجم در سال ۹۶ به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال، خط اعتباری ششم در سال ۹۷ به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال و خط اعتباری هفتم در سال ۹۸ به مبلغ یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال و در سال ۹۹ خط اعتباری هشتم به مبلغ ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.
منبع : ایرنا
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: