با پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛
بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی منوچهر محمدی برگزار شد
آیین نکوداشت مقام علمی و فرهنگی استاد منوچهر محمدی با حضور شمار کثیری از اساتید، محققان و فضلای حوزه و دانشگاه در محل مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی تهران (سرچشمه) برگزار شد.
فرهنگ اقتصاد _ در این آیین، آیتالله رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ضمن تبیین ابعاد الهی و معنوی انقلاب اسلامی، پیروزی انقلاب را خارج از محاسبات مادی توصیف نمود. آیتالله رشاد افزودند: یکی از امتیازات آثار علمی دکتر منوچهر محمدی، نگاه به عمق و باطن انقلاب اسلامی و توجه به جنبه معنوی و روحانی انقلاب است.
سخنران دوم دکتر مصطفی ملکوتیان، از اساتید پیشکسوت علوم سیاسی دانشگاه تهران بودند که ضمن طبقهبندی افکار دکتر محمدی، به مزایا و نوآوریهای آثار علمی ایشان و تفاوت رویکردهای ایشان به انقلاب اسلامی با سایر رویکردها پرداختند. دکتر ملکوتیان دکتر محمدی را یکی از استادان بزرگ اما ناشناخته دانشگاه در رشته علوم سیاسی و روابط بینالملل توصیف نمود.
در ادامه، آیتالله کاظم صدیقی امامجمعه موقت تهران، ضمن برشمردن ویژگیهای انقلاب اسلامی، رمز شکلگیری پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی را رهبری برجسته انقلاب یعنی امام عظیمالشان و جانشین بر حق ایشان مقام معظم رهبری خواندند. ایشان با اشاره به سابقه ۴۰ ساله دوستی با استاد منوچهر محمدی، ایشان را جزء اساتید مبرز و درجهیک در عرصه مطالعات انقلاب اسلامی معرفی نموده و از شخصیت متدین و اخلاقی دکتر محمدی تجلیل کردند.
پس از آیتالله صدیقی، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر نوروزی، استاد موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، به مختصات اندیشهها و آراء سیاسی استاد منوچهر محمدی اشاره نموده و غیرتمندی استاد در مواجهه با پدیدههای انحرافی در انقلاب اسلامی را ستودند. دکتر نوروزی تأکید کردند، در جریان بازنگری سرفصلها و منابع دروس علوم سیاسی دانشگاهها و مأموریتی که از طرف شورای تحول علوم انسانی به دکتر محمدی سپردهشده بود، ایشان منزل شخصی خودشان را فروختند و بدون هیچ چشمداشتی صرف هزینههای این کار مهم کردند.
در ادامه، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر ارجینی، استاد دانشگاه معارف اسلامی، به نقش تأسیسی دکتر منوچهر محمدی در ارتباط با رشته مطالعات انقلاب اسلامی در دانشگاهها اشاره نموده و نقش ایشان را در تقویت خط دروس انقلاب اسلامی و شاگرد پروری در دانشگاههای کشور تشریح کردند.
سخنران بعدی جناب آقای دکتر صدر حسینی از تحلیلگران سیاسی برجسته کشور بودند که به ابعاد جهانی و بینالمللی افکار دکتر محمدی بهویژه درزمینهٔ تقویت گفتمان مقاومت پرداختند و ایشان را یکی از متفکران مؤثر در پشتیبانی از جبهه مقاومت در منطقه توصیف کردند.
با توجه به اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل ابتلا به بیماری کرونا موفق به شرکت در این نشست نشدند، دکتر هاشمی معاون امور استانها و مجلس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیام دکتر مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را قرائت کردند و سپس حاضران این نشست، از شرح کوتاه استاد منوچهر محمدی در ارتباط با سوابق مبارزاتی و علمی ایشان بهرهمند شدند. دکتر منوچهر محمدی ضمن تقدیر از برگزارکنندگان نشست، به بنیادهای فکری خود متأثر از اندیشههای ناب امام خمینی(ره) اشاره کرده و لزوم سرمایهگذاری برای تداوم تحقیقات در عرصه انقلاب اسلامی را یادآور شدند. دکتر محمدی، انقلاب اسلامی را یک انقلاب الهی بر حق و شکستناپذیر خواندند که انشاالله به انقلاب جهانی مهدی موعود (عج) متصل خواهد شد.
در پایان، مراکز و شخصیتهای مختلف هدایایی را بهرسم یادبود به دکتر منوچهر محمدی اهدا کردند.
مهمترین این هدایا، انگشتر اهدایی رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظلهالعالی به استاد منوچهر محمدی به مناسبت برگزاری آیین نکوداشت مقام علمی و فرهنگی استاد منوچهر محمدی بود که توسط حجتالاسلاموالمسلمین دکتر رضا غلامی به استاد محمدی اعطا گردید. همچنین از طرف سازمان فرهنگی و علمی آستان قدس رضوی، انگشتری از سنگ مضجع شریف حضرت ثامنالحجج علی ابن موسیالرضا(ع) و تکهای از فرش حرم مطهر از باب تبرک تقدیم استاد منوچهر محمدی شد.
آئین نکوداشت مقام علمی و فرهنگی استاد منوچهر محمدی که در روز سهشنبه ۲۸ دیماه ۱۴۰۰ در محل مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برپا گردید با ابتکار مرکز پژوهشهای علوم انسانیِ اسلامی صدرا و مجموعه فرهنگی سرچشمه و همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاه معارف اسلامی، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مرکز فرهنگی و دانشگاهی امام خمینی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی و انجمن علمی جامعهشناسی سیاسی ایران برگزار شد.
در این مراسم پیام محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز شرح زیر قرائت شد:
«بسم الله الرحمن الرحیم
آسمان پر فروغ علم و فرهنگ ایرانِ اسلامی به ستارگان درخشانی مزین شده است که با تلاش خالصانه مسیر ترقی را طی کردهاند و سالها با آموختن و نوشتن به چهرههایی آشنا تبدیل شدهاند که نقشی جاودان در تعلیم و تربیت جوانان این آب و خاک بر جای گذاشتهاند و استاد منوچهر محمدی یکی از این چهرههای آشناست.
نکوداشت دانشمند فرهیختهای که از آغاز آشنایی با او سالها میگذارد، برای من خاطرهانگیز است؛ استادی که افتخار شاگری ایشان را داشتم و همواره آثار او را دنبال میکردم. نام نیکوی استاد پرآوازه حوزه علوم سیاسی و روابط بینالملل بر کتیبه دل همه دوستداران و شاگردان ایشان حک شده است.
دکتر منوچهر محمدی یک چهرۀ علمی، انقلابی، فرهنگی، دغدغهمند، متخصص و متعهد است که براستی باید او را پیشگام و پیشرو در زمینۀ مطالعات انقلاب اسلامی دانست. دکتر محمدی مدرس و آموزگار درس انقلاب و از سرآمدان انقلابپژوهی است که مطالعات این حوزه را غنا بخشید. فعالیتهای علمی و اندیشههای روشنگرانه و بالنده او توانست خدمتی شایسته و ماندگار به ایرانِ اسلامی ارائه دهد.
اکنون این اقدام ارزشمند و تلاشهای خالصانه همه دست اندرکاران آئین پر معنا و عمیق نکوداشت «استاد منوچهر محمدی» شایسته تقدیر است؛ چراکه نکوداشت این پژوهشگر برجسته انقلاب اسلامی در حقیقت بزرگداشت یاد و نام انقلاب است.
اینجانب نیز به سهم خود از ایشان و دست اندرکاران این مراسم قدردانی میکنم و امیدوارم آثار ارزشمند این دانشمند فرهیخته و متعهد زمینهساز گسترش مطالعات و پژوهشهای عالمانه در زمینۀ انقلاب اسلامی شود. از خداوند منان طول عمر با عزت و جایگاهی سرشار از حرمت و شاگردان با کرامت برای ایشان مسئلت مینمایم.»
گفتنی است، این آیین روز سه شنبه، ۲۸ دیماه به همت مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا، مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) و با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دانشگاه معارف اسلامی، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، انجمن علمی جامعه شناسی سیاسی ایران و نیز مرکز فرهنگی و دانشگاهی امام خمینی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد در مجموعه فرهنگی سرچشمه تهران برگزار شد.
در حاشیه این مراسم، نمایشگاهی از آثار استاد منوچهر محمدی نیز عرضه شد.
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: