ورود ۳ میلیون و ۵۸۰ هزار نفر جدید به بورس
از ابتدای امسال تا ۱۰ مرداد ۳ میلیون و ۵۸۰ هزار کد جدید سهامداری در بازار سرمایه صادر شده است.
به گزارش فرهنگ اقتصاد-بازار سرمایه که این روزها در کانون توجه خانوارهای ایرانی قرار گرفته، به قول معروف حسابی روی بورس است و فرصت مناسبی برای جذب سرمایههای سرگردان بازار و تزریق آن به تولید فراهم شده است.
بر اساس آمارهای شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه ، از ابتدای امسال تا روز دهم مرداد ماه ۳ میلیون و ۵۸۰ هزار کد جدید سهامداری در بازار سرمایه صادر شده است که این رقم با احتساب کدهای قبلی به ۱۵ میلیون و ۲۵۰ هزار کد رسیده است.
تا سال ۹۱ تعداد ۶ میلیون و ۴۸۸ هزار کد معاملاتی صادر شده بود؛ این رقم تا سال ۹۲ به ۷ میلیون و ۳۶۲ هزار کد و تا پایان سال ۹۳ به ۷ میلیون و ۹۹۶ هزار کد رسید.
سال ۹۴ تعداد کدها به ۸ میلیون و ۸۸۴ هزار کد رسید. در سال ۹۵ تعداد تجمیعی کدهای معاملاتی به ۹ میلیون و ۳۴۸ هزار کد رسید. سال ۹۶ این تعداد به ۹ میلیون و ۹۶۵ هزار کد و سال ۹۷ تعداد تجمیعی کدهای معاملاتی به ۱۰ میلیون و ۸۸۴ هزار کد رسید . سال ۹۸ نیز تعداد تجمیعی کدها در مجموع به ۱۱ میلیون و ۶۶۵ هزار کد رسید.
با ملاحظه تعداد کدهای صادرشده طی این سالها، هر سال به طور میانگین ۶۰۰ هزار کد معاملاتی جدید در بازار سرمایه صادر شده است که البته بخشی از این کدها مربوط به خریداران اوراق تسهیلات مسکن بود که یک بار برای خرید این اوراق از کدها استفاده میکردند.
امسال با توجه به اراده دولت برای رونق دادن به بازار سرمایه و عرضه شرکتهای ارزنده در بورس و همچنین به خاطر وجود رکود در بازارهای دیگر، مردم بیش از گذشته به سرمایهگذاری در بورس تشویق و ترغیب شدند. به گونهای که ظرف ۵ ماه اول امسال ۳ میلیون و ۵۸۰ کد معاملاتی جدید صادر شده است، البته برای همه سهامداران عدالت که ۴۹ میلیون و ۱۴۱ هزار نفر هستند نیز به صورت خودکار کد معاملاتی صادر میشود. با این احتساب تعداد دارندگان کد معاملاتی در بورس در کشور به حدود ۶۵ میلیون نفر میرسد.
کارشناسان معتقدند این فرصت استثنایی برای مدیریت نقدینگی و جمع آوری آن و تزریق به سمت تولید از کانال بازار سرمایه است، البته برخی میگویند با توجه به این که تعداد شرکتهای حاضر در بورس اوراق بهادار و فرابورس اندک و در مجموع به حدود ۷۰۰ شرکت میرسد نمیتوان انتظار داشت تمام این نقدینگی جذب تولید شود، اما عدهای میگویند شرکتهای حاضر در بورس و فرابورس با انتشار اوراق جدید مانند اوراق اجاره سهام، اوراق مرابحه و انواع اوراق مالی، همچنین از شناور سازی درصد بیشتر سهام خود و نیز عرضه اولیه سهام شرکتها میتوانند به جمع آوری نقدینگی و تزریق آن به تولید کمک کنند.
در این زمینه دولت تصمیم گرفته هر هفته حداقل یک عرضه اولیه در فرابورس و یک عرصه اولیه در بورس داشته باشد، سازمان تأمین اجتماعی نیز تصمیم دارد برای کمک به بازنشستگان تأمین اجتماعی صندوق مدیریت ثروت زیر مجموعه صندوق بازنشستگی کشور را وارد بورس کند. هم اکنون پذیرهنویسی واحدهای این صندوق به مبلغ هزار تومان از روز شنبه ۱۱ مرداد ماه آغاز شده و تا ۲۳ مرداد در بورس ادامه خواهد یافت که و همه این اقدامات در راستای جمع آوری نقدینگی از بازار و رونق شرکتها صورت میگیرد.
منبع: پولی مالی
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: