مدیرعامل شرکت دانش بنیان گرانول معصوم در گفتگوی اختصاصی با فرهنگ اقتصاد؛
بومی سازی تولید انواع گرانول پزشکی و جلوگیری از خروج ارز توسط “گرانول معصوم”
با توجه به جایگاه ارزنده وارزش آفرین صنایع پتروشیمی و پلیمری امروزه در جهان در مسیر تامین ابعاد گوناگون مایحتاج زندگی بشر؛ توسعه دانش فنی این صنعت ونوآوری های جدید برای ارتقاء کمی و کیفی محصولات تولیدی به ویژه در نزد شرکت های دانش بنیان از هدف گذاری های کلان این شرکت ها می باشد.
گفتگو : جلال بهمنی
این اهداف عالی برای ارتقاء بهرهوری، رشد و ترقی صنعتی و وهمچنین تکمیل زنجیره ارزش وتحقق سیاست های راهبردی توسعه پایدار متوازن هدف گذاری شده است.
در همین راستا شرکت گرانول معصوم (دانش بنیان) نمونهای از این شرکت های مطرح وسرآمد در عرصه صنعت پتروشیمی و پلیمری کشور میباشد که که در جهت تامین مواد مختلف مصرفی این صنعت در حوزه صنایع تکمیلی وپایین دستی پتروشیمی وهمچنین جلوگیری ازخام فروشی عملکردی بسیارمطلوب وشایسته داشته است.
این شرکت خوشنام در زمینه تولید انواع گرانول pvc پزشکی،انواع TPEوTPV و آمیزه های مهندسی پیشرفته ازجمله انواع پلیمری پروپلین تقویت شده با تالک، کربنات کلسیم، الیاف شیشه ای وEPDM بسیارموفق وسرآمد بوده است.
در حاشیه برگزاری شانزدهمین دوره نمایشگاه ایران پلاست فرصتی پیش آمد با مدیرعامل شرکت گرانول معصوم (دانش بنیان) جناب آقای مهندس سید محمود مفیدی شمیرانی به گفتگو بنشینیم واز وی درمورد اهداف تأسیس و تشریح فعالیت ها و محصولات تولیدی و همچنین برنامههای آتی توسعه این شرکت گفت وشنودی داشته باشیم که ماحصل آن در پی می آید.
وی ضمن اشاره به تاسیس این شرکت از اهداف عالی آن را چنین تشریح کرد وگفت: این شرکت در سال ۱۳۷۳ با رویکرد های راهبردی قطع وابستگی و وخوداتکایی و خودکفایی تاسیس گردید ودراین راستا ضمن ارتقا بهره وری هر چه بیشتر و با تفکر بازاریابی جهانی آغازبکار کرد.
وی درمورد تشریح توانمندیها و فعالیت گفت: این شرکت در زمینه طراحی و تولید انواع کامپاند های پلاستیکی و پلیمری با ظرفیت تقریبی سالانه ۱۵ هزار تن انواع گرانول pvc و ۲۰ هزار تن انواع PP و ۱۰ هزار تن انواع TPEوTPV در شهر مقدس قم تاسیس و شروع به فعالیت نمود.
وی اضافه کرد:با توجه به تقاضای بازار مصرف و با تلاش بی وقفه واحد تحقیق و توسعه این در بسیاری از گرانول ها و کامپاند های خاص از جمله گرانول های پزشکی و بهداشتی، نوار آب بندی دور درب یخچال فریزر ، قطعات مختلف پلیمری خودرو، داشبورد اتومبیل های نظیر پژو پرشیا و سمند،سپر خودرو ، رودری،کنسول و… که همگی دارای خواص ویژه می باشند به خود اتکایی و خودکفایی کامل رسیده وبا صرفه جویی مقادیر قابل ملاحظه ای در خصوص جلوگیری از خروج ارز از کشور عزیزمان موفق گردیده است.
وی باتاکیدبر اهمیت داخلی سازی وتامین مایحتاج داخلی اظهار داشت:درمورد کامپاند های پزشکی در سال ۱۳۸۸ این خط تولید فراهم شد وبنابر تحقیقات وسیعی که در این زمینه در بخش واحد تحقیق و توسعه انجام گردید و در این رابطه بررسی های دقیق ومطالعات پژوهشی و تحقیقات علمی و همچنین تلاش فراوان کارشناسان ومتخصصان این شرکت افتخار داخلی سازی تولیداین محصولات به ثمر نشست و نیاز مصرف کنندگان به انواع گرانول های pvc و TPE در صنایع پزشکی یکبار مصرف و وابستگی شدید به آن رفع گردید.
وی افزود: رفع وابستگی کشور به واردات نظیر این محصولات و داخلی سازی آن ازاهداف غایی و نهایی شرکت گرانول معصوم بوده که همت والایی کارکنان به منصه ظهور رسیده است.
مدیرعامل شرکت گرانول معصوم یادآور شد: این امر برای اولین بار درایران انجام شد ودرواقع ما تنها تولیدکننده داخلی این محصولات با تاییدیه ها ورعایت استانداردها از طرف مراکز بهداشتی و تولیدکنندگان مصنوعات پزشکی یکبار مصرف در انواع گرانول های پزشکی نرم و سخت در داخل کشور هستیم.
وی ادامه داد:تولید این محصولات منطبق با استانداردهای معتبر اروپایی با بهترین مواد اولیه و بالاترین کیفیت و ضمانت های لازم به مصرف کنندگان انجام گرفته است؛
که فهرست این محصولات بدین شرح است:
-لولههای ست سرم، ست خون، میکروست و ست دیالیز
-ساکشن های پزشکی و دندانپزشکی
-انواع سوندهای نلاتون
-پمپ قطره چکان
-انواع کتترها
-ماسک اکسیژن با همراه لوله های مربوطه
-گسکت سرنگ
-مسواک انگشتی نوزاد
-پوآر
-آمبوبگ
و قطعات تزریقی ست های مختلف می باشد.
مهندس مفیدی به تاسیس کارخانه ی شماره( ۲)این شرکت نیزدر سال ۱۳۹۰ اشاره داشت وگفت:این کارخانه شماره (۲)به منظورتامین ست های خودرویی نیز به بهره برداری رسید ولازم به ذکر است هر ساله یک محصول جدید به محصولات قبلی اضافه میشود.
اودر ادامه افزود: در حال حاضر نیز احداث کارخانه شماره(۳) هم با اهداف تامین زنجیره خوراک خود شرکت به عنوان صنایع تکمیلی وهمچنین سایر مصرف کنندگان اقدام شده است.
مدیرعامل گرانول معصوم ضمن اشاره به اهداف تاسیس این کارخانه گفت:راه اندازی نهایی این کارخانه می توانند ضمن تامین مواد اولیه وخوراک شرکت خودمان مایحتاج سایر شرکتها را نیز تأمین نماید.
وی اضافه کرد:دستیابی به این موفقیت ارزشمند صنعتی به همت کارشناسان و متخصصان واحد تحقیق و توسعه بوده است.
وی یادآور شد:احراز این دانش فنی ارزش آفرین در زمینه تامین زنجیره خوراک داخلی و تکمیل صنایع مواد خام خطوط تولید محصولات تولیدی انجام گردیده است و از نتایج ارزشمند آن برای سایرمصرف کنندگان نیز اینست که تولید داخلی این محصولات ضمن دارا بودن کیفیت بالا به لحاظ قیمت تمام شده نیز در داخل می تواند برای آنها بسیار مقرون به صرفه باشد.
وی در ادامه افزود:ارزش آفرینی تولید این محصولات درخصوص تکمیل زنجیره ارزش و همچنین ارزآوری داشته است؛ بطوریکه تولیدگرانول PVCپزشکی سالیانه مقادیر قابل توجهی ارز آوری نزدیک به ۱۵ تا ۲۰ میلیون دلار این محصول استراتژیک داشته و در مورد سایر محصولات نیز به همین گونه متصور می باشد.
وی درخصوص ارزیابی حمایت و پشتیبانی ها از شرکتهای دانش بنیان بویژه شرکت متبوعش عنوان داشت: در خصوص سیاستهای حمایتی دولت از شرکت های دانش بنیان بالاخص عملکرد معاونت علمی ریاست جمهوری بسیار تقدیر و تشکر ومطلوب است زیرا که آنها در حوزه وظایف عملکردی خودشان بسیار خوب ومقبول عمل کرده اند ولی در کلیت روند ارزیابی سیاست حمایتی دولت؛ درسایر بخش های مختلف از شرکت های دانش بنیان نیز بصورت همگانی بسیار حائز اهمیت است نه صرفا یک بخش؛ یک نهاد نمی تواند بصورت تمام وکمال ایفای نقش کند متاسفانه برخی از این نهادها ازجمله بانکها وبرخی از وزارتخانه ها که بعنوان یک زنجیره حمایتی واحدی قلمداد میشوند ضعیف عمل کرده اند و بیشتر اجرای تعهداتشان در قالب کلام و شعار بوده و جنبه عینی نداشته است که امیدوارم در آینده این نوع حمایتها و پشتیبانی ها از شرکت های دانش بنیان به صورت عملی و جدی محقق شود.
وی درادامه اضافه نمود:حمایت همه جانبه از این شرکتها یکی ازملزومات ضروری در جهت نیل به توسعه پایدار و رشد و شکوفایی صنعتی بشمار می آید.
وی ضمن اشاره به عملکرد نه چندان مطلوب وزارت خانه ای درمورد خودشان گفت:در مورد ما مثلا ! در خصوص اعطای زمین های مربوط به تاسیس کارخانه؛متاسفانه کارشکنی بسیاری روا داشتند علیرغم اینکه زمین موجود بود.
وی ضمن تاکید بر مغتنم شمردن فرصتها گفت:این نوع حمایت ها باید به صورت جدی و در زمان مناسب خودش انجام شود زیراکه دلایل توجیه ای برخی از پروژهها زمان مناسب و مقتضیات خودش را دارد ومتاسفانه این معضل درمورد بعضی ازنهادها از جمله بانک ها نیز مصداق پیدا میکند بطوریکه آنها در برخی از موارد با صدور بخشنامه های خلق الساعه و به نوعی سنگ اندازی برای سرمایهگذاری ایجاد میکنند و مانع راه اندازی پروژه های صنعتی میشوند.
وی اضافه نمود: در خیلی مواقع اعطای اعتبارات وامها بدلیل قراردادن درپروسه زمانی طولانی؛ متاسفانه به شرایط و وضعیتی منجر میشود که دیگر آن پروژه چندان جنبه توجیه کارکردی ندارد .
مهندس مفیدی اظهار داشت:کشور ما با دارا بودن پتانسیلهای بسیار خوب برای رشد وشکوفایی صنعتی است با اتخاذ سیاست گذاری های حمایتی همه جانبه ارکان ونهادها دولتی ازشرکتهای دانش بنیان وهمچنین از مبتکران، مخترعان وصاحبان ایده وطرحهای پژوهشی ارزنده می توان بسیاری ازپروژه های توجیهی ارزشمند صنعتی اجرایی کرد.
وی افزود: با حمایت وپشتیبانی ازآنها وبا نهادینه کردن فرهنگ همگرایی وهم افزایی وارج گذاری به تلاش وزحمات متخصصان و صنعتگران میتوان درمسیررشد وبالندگی وافتخارآفرینی صنعتی گامهای سترگی برداشت.
مدیرعامل شرکت گرانول معصوم ضمن ذکر برخی از مشکلات صنفی عملکرد انجمن مستربچ وکامپاند را غیرحرفهای خواند وگفت:متاسفانه دربسیاری ازموارد عملکرد این انجمن مطلوب نیست وبه تعبیری این انجمن به عنوان اتاق خلوت اعضای هیئت مدیره میباشد که در جهت تامین منویات اعضای هیئت مدیره است! نه اجرا کردن و تامین نظرات سایر اعضای انجمن است؛ این دوستان در خیلی از موارد سلیقهای عمل میکنند و در پی منافع وتامین نظرات خودشان هستند و متاسفانه آراء ونظرات سایر اعضای انجمن را نادیده میگیرند؛بطورمثال: در خصوص حضور در این نمایشگاه ایران پلاست؛ علیرغم اینکه ما از امتیازات و سوابق خوب صنعتی وحضور مداوم در نمایشگاه برخوردار هستیم و به عنوان شرکت دانش بنیان نوع (۱)در اولویت هستیم و می بایستی درسالن های اختصاصی در بخش تولید کننده های مواد اولیه باشیم دربخش سالن ماشین آلات جانمایی شده ایم که این مورد بسیار آزاردهنده وغیرحرفه ای می باشد.
وی درخصوص ارائه راهکار های پیشنهادی رفع نواقص وضعف عملکردی انجمن گفت:ابتدای امر درتحلیل مسائل؛ دوستان اعضای هیئت مدیره می بایستی ضمن احترام به نظرات سایر اعضای انجمن با خرد جمعی نسبت به اتخاذ راهکارها در جهت حل وفصل مشکلات همت گمارند نه تامین نظرات عدهای معدود که بیشترشان خود اعضای هیئت مدیره می باشد اقدام نمایند ودر گام بعدی ضرورت دارد سایراعضای محترم انجمن نیز مطالبات را با مداقه بررسی و پیگیری وآسیبشناسی نمایند تا انشالله مسایل ومشکلات بصورت حرفه ای وراهبردی ومبتنی بر منطق ودانش مدیریتی وعلمی رفع ورجوع شود نه سلیقه ای وجناحی!
درپایان گفتگو سیدمحمودمفیدی شمیرانی مدیرعامل شرکت گرانول معصوم درپاسخ پرسش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی فرهنگ اقتصاد از انگیزه ها و علاقه اش به صنعت ورمز موفقیت اش گفت واظهار داشت: من از سال ۱۳۷۰ با توجه به علاقه مندی شدید خودم به دانش افزایی و اشتغال در صنایع پلیمری بصورت آکادمیک در دوره های آموزشی پاره وقت دانشگاه امیرکبیر حضور پیدا کردم و در محضر اساتید بزرگی همچون دکتر نازک دست تلمذ کردم که اینجادارد از زحمات والطاف ایشان تقدیر وتشکر نمایم و به صورت عملی نیز ازسال تاسیس این شرکت همواره درصدد دانش اندوزی وفراگیری علم وصنعت بیاری حضرت پروردگار هستم ومی باشم.
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: