روزنوشت شنبه ۶ تا جمعه ۱۲اسفند۱۴۰۱
این روزها و خصوصا این هفته به شدت درگیر بحث انتخابات اتاق بازرگانی تهران و ایران حتی در روز پنجشنبه و جمعه بودم، لذا از پرداختن به مسایل بین المللی و اجتماعی اجتناب میکنم شنبه طبق معمول تا ظهر درگیر ویرایش و ارسال روزنوشت بودم و فقط ساعت ۱۱/۱۵ دقیقه با رادیو اقتصاد گفتگو کردم و تحلیلی از بازار جهانی نفت ومصوبات کمیسیون تلفیق ارایه دادم، امروز دلار به ۵۶۰۰۰ تومان رسیده وهمه نگران اوضاع اقتصادی کشور هستند.
فرهنگ اقتصاد _ امروز اولین نشست رسمی با حدود ۲۰ نفر از منتخبین لیست پیشگامان تحول را برگزار کردیم و خطوط کلی انتخابات آینده اتاق را ترسیم کردیم.پس از آن در نشست شورای مرکزی فراکسیون تشکل ها شرکت کردم و در مورد انتخابات درون فراکسیون توافق کردیم، در این جلسه اعضا با ارایه لیست مشترک در شهرستانها با لیست “اتاقی برای همه” مخالفت کردند.
با توجه به نشست بی نتیجه ارزی مجلس با معاون اول،وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی توئیتی زدم و خواستار دعوت مجلس از آقایان شمخانی، باقری و وحیدی شدم تا پاسخگوی قیمت ارز باشند زیرا تا رابطه دولت با مردم و دولت با سایر دول اصلاح نگردد بحران ارزی و اقتصادی پایان نمی یابد و این افراد از مقصران اصلی وضع موجود کشور هستند.
امروز از وزیر خارجه فرانسه توئیت زده شده بود و از احتمال ارسال پرونده ایران توسط اژانس انرژی اتمی به شورای امنیت سخن گفته شده بود که این شایعه باعث افزایش مجدد قیمت دلار شد.
یکشنبه صبح جلسه مفصلی با یکی از بازیگران بازار نفت و فراورده داشتم و در مورد نحوه همکاری مشترک گفتگو و تبادل نظر کردیم، سپس با نماینده ویژه وزیر نفت در امور عراق و تهاتر نفت دیدار داشتم و عمده بحثمان در مورد اوضاع سیاسی و اقتصادی عراق بود، در بسیاری از مسایل هم نظر و برداشتمان از اوضاع عراق به هم نزدیک بود، اقداماتی که در عراق انجام شده را توضیح داد و ابراز علاقه نمود که این نشست ها تکرار گردد و در اسرع وقت سفری به عراق داشته باشیم.
پس از آن در دفتر یکی از افرادی که تامین کننده ارز صادراتی برای واحدهای تولیدی فعالیت دارد گفتگو داشتم و در جریان خدمات ایشان قرار گرفتم.
با دخالت بانک مرکزی در بازار هرات و سلیمانیه و راه اندازی تالار ارز و طلا امروز دلار تا ۵۳۰۰۰ تومان کاهش یافت، امروز شایعه استعفا یا برکناری وزیر اقتصاد در رسانه های اجتماعی وایرال شده ولی واکنش جامعه بی تفاوت وخنثی بوده است،
دوشنبه صبح با یکی از دوستان قدیمی که سهامدار پالایشگاه نفت سروش هم هست جلسه داشتم . به شدت منتقد فعالیت های اتاقی و تشکلی من است . میگوید : حیف است که شما با توجه به تجارب بین المللی نفتی و ارتباطات گسترده ای که با بازیگران منطقه ای و جهانی نفت دارید خود را درگیر مسایل سیاسی کرده و از توان خود در این رابطه استفاده نمی کنید، به او قول دادم که سال آینده فعالیت های غیر تجاری را به حداقل برسانم و پرقدرت به بازار نفت و فراورده باز گردم، انشالله
سپس در دفتر میزبان آقای جباری و یکی از مدیران شرکتهای فنی و مهندسی بودم که نامزد انتخابات اتاق تهران هم میباشد .تجربیات موفقش در انتخابات اتاق جوانان کارافرین را توضیح داد و اعلام نمود که به احتمال زیاد انصراف خواهد داد و آرایش را به سبد تحول واریز خواهد نمود.
امروز در رابطه با میزگرد کنگره نفت و نیرو که آخر هفته برگزار می شود چند مقاله را مرور کردم و پاورپوینتی در رابطه با آثار جنگ روسیه و اکراین بر بازار فراورده های نفتی ایران و منطقه تهیه کردم.
فوتبال پرسپولیس و نفت را در دفتر دیدم و پس از برد پرگل پرسپولیس روانه مجموعه انقلاب شدم و در تمرین فوتسال باشگاه کارافرینان شرکت کردم.
سه شنبه ساعت ۱۰ در نشست شورای سیاست گذاری همایش سالانه اتحادیه شرکت کردم، در این نشست مقرر شد که همایش یا کنفرانس در نیمه دوم سال برگزار گردد و آقای مهندس سید مهدی حسینی مدیر ارشد سابق امور بین الملل ریاست شورای سیاست گذاری همایش را پذیرفت و مقرر شد که بنده، دکتر پدیدار و مهندس پابلی نیز به ایشان کمک نماییم،
با توجه به کاهش قیمت نفت به کمتر از ۸۲،دلار در گفتگو با رادیو اقتصاد به دلایل کاهش قیمت نفت اشاره کردم که مهمترین آن تقویت دلار میباشد، اکنون هر صد یورو را کمتر از صد و شش دلار خریداری میکنند، در این گفتگو به سفر دبیر کل آژانس به تهران اشاره کردم و با توجه به جلسه قریب الوقوع شورای حکام ، خواستار حل اختلاف بین آژانس انرژی اتمی و ایران شدم.
امروز جلسه مفصلی درباره لیست انتخاباتی پیشگامان تحول داشتیم و تقریبا لیست را نهایی کردیم، پیشنهاداتی از طرف فعالان توسعه و ائتلاف نوین جهت ارایه لیست مشترک دریافت شده و در این رابطه گفتگو هایی با آقایان ال اسحاق، پورفلاح و سایر عزیزان داشتیم و آمادگی خود را برای همکاری و مشارکت در تهیه یک لیست از افراد توانمند، تشکلی، رسانه ای، مطالبه گر و خوشنام بیان کردیم.
امروز ظهر گفتگوی مفصلی با نود اقتصادی در رابطه با بازار انرژی و انتخابات اتاق داشتم و به سخنان نایب رییس اول اتاق ایران بر علیه آقایان خریری، معروف و خودم واکنش نشان دادم و آنرا ناشی از عصبانیت هیات رییسه اتاق ایران از نقدهای صورت گرفته بر عملکرد اتاق، ترک فعل ها و به جریان افتادن تحقیق و تفحص دانستم، به هر حال ما منتقدین خود را برنده انتخابات این دوره اتاق میدانیم و هر نتیجه ای که حاصل شود برای ما مهم نیست، زیرا موفق شدیم با پیگیری اصلاح آیین نامه و ضابطه مند نمودن احراز صلاحیت ها راه تداوم ریاست اتاق ایران و اکثر شهرستانها را ببندیم و حداقل ۶ رییس اتاق نامشان در میان نامزدهای تایید صلاحیت شده نمی باشد.
امشب هم تا دیر وقت در کلاب هوس شرکت کردم واز مطالب خوبی که توسط نخبگان بخش اقتصاد دیجیتالی که در شرکت های معتبر بین المللی مشغول فعالیت هستند استفاده کردم، با توجه به تخصصی بودن مباحث فقط شنونده بودم.
چهارشنبه ابتدا در رای گیری فراکسیون تشکل های اتاق ایران برای انتخاب نامزدهای فراکسیون در اتاق تهران شرکت کردم و به بدون نگاه جناحی و گروهی به بهترین مدیران تشکلی رای دادم ولی ظاهرا در پشت صحنه لابی گری برای جمع آوری رای به شدت جریان داشته و بسیاری از تشکل ها با نگاه قبیله ای رای دادند و متاسفانه بعضی از چهره های شایسته و پرتلاش در لیست نهایی قرار نگرفتند و از قرار گرفتن در لیست فراکسیون محروم شدند، اگر چه من در بخش بازرگانی رای آوردم ولی وقتی جزییات آمار را دیدم آزرده و ناراحت شدم و نقد خود را بر این شیوه انتخابات در گروه فراکسیون تشکل ها نوشتم، فعلا همه جا تیول داری رایج است و رای دادن ها بر مبنای منافع مشترک صورت میگیرد.
امروز را به کنگره نفت ونیرو اختصاص دادم و از قبل از ظهر در محل کنگره حضور یافتم واز مطالب دو پنل در رابطه با انرژی های تجدید پذیر و جایگاه بخش خصوصی در حکمرانی انرژی استفاده کردم، خصوصا سخنان دکتر مولوی در رابطه با رابطه تورم ونرخ ارز و ثروتمند شدن افراد و بنگاهها از راه بدهی برایم جالب بود.
آخرین پنل کنگره با مدیریت من و با حضور دکتر زمانی نیا ( نماینده ایران در اپک) دکتر آرش رییسی نژاد( استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران) و دکتر محمد قاسمی ( رییس مرکز پژوهش های اتاق ایران) با موضوع تحولات بین المللی، فرصت ها و تهدید ها برگزار شد، من با توجه به کمبود وقت و حضور سخنرانان ویژه در پنل پاورپوینت خود را ارایه ندادم و فقط چند نکته را با تاکید بیان نمودم؛
الف: برجام مشکلات اقتصادی کشور را حل نمی کند ولی هیچ مشکلی هم بدون توافق برجام در کشور حل نمی گردد.
ب: بخش خصوصی کشور توان تبدیل تهدید ( تحریم) به فرصت را ندارد ولی با هوشمندی و چالاکی که در بخش خصوصی سراغ دارم امکان استفاده از فرصت هایی که در سایه تحولات بین المللی اتفاق می افتند ، وجود دارد.
ج: ما سالها گذرگاه بین المللی تجارت بوده ایم و در ۴۰۰ سال گذشته با کشف راه دریایی بین هند و اروپا این موقعیت ژئو استراتژیک را از دست داد و راه زمینی ایران به چین و اروپا کم اهمیت شد. اما به نظر می رسد که این مسیر مجددا در حال احیا شدن است.
د:ترکیب سیاست گزاران امریکا در دیپلماسی خارجی در قرن بیستم به شرح زیر بوده است. ۱- سی درصد افراد پرسنل اداری و تکنو کرات ها ۲- سی درصد از میان صاحب نظران و اساتیدی که بین دانشگاه و دولت در رفت و آمد هستند
۳- مدیران بنگاههای تجاری، حقوقی ومدیران بانکها وشرکت های سرمایه گزاری امریکایی
در حالیکه سیاست خارحی ما در دست تکنوکراتها میباشد و شدیدا در تصمیم سازی و تصمیم گیری ناکارامد میباشد
دکتر رییسی نژاد تحلیل تلخی از بازار گاز ایران ارایه نمود و حل مشکل توسعه در ایران را منوط به باز تعریف مفهوم استقلال در کشور دانست، از دیدگاه ایشان برداشت ما از استقلال ، جنگ سردی میباشد و آنرا تلاش برای اثر نپذیرفتن از خارج میدانیم، در حالیکه در تعریف جدید تلاش جهت حضور موثر در بازار سایر کشورها را به معنی استقلال میدانند.
آقای زمانی نیا اصول حاکم بر ماموریت اپک را تشریح کرد و مشکل حوزه انرژی را نوع نگاه مقامات عالیرتبه به حوزه نفت و قراردادها دانست.
آقای دکتر قاسمی تحلیلی عالی از تحولات جهانی ارایه و اعلام نمود که با ادغام جدول داده و ستانده ایران با جهان به این جمع بندی رسیده ایم که بود و نبود اقتصاد ایران تاثیری بر اقتصاد جهان ندارد و به راحتی قابل حذف شدن از معادلات جهانی هستیم و این گزاره تاییدی بود بر ادعای دکتر رئیسی مبنی بر آغاز انزوای مجدد ایران در صحنه جهانی که میتواند برای امنیت ملی بسیار پر مخاطره باشد.
قبل از شروع جلسه نسخه ای از کتاب فرمان و دیوان که در مورد سیاست خارجی امریکاست از دکتر قاسمی دریافت کردم تا انشالله در تعطیلات نوروز آنرا مطالعه نمایم، حتما نکات ارزشمند این کتاب را برای شما بازگو خواهم نمود.
پنجشنبه صبح جلسه ای برای تهیه یک لیست مشترک با سایر گروههای انتخاباتی داشتیم( به غیر از بانیان وضع موجود) و در مورد ملاک های انتخاب افراد لیست مشترک تبادل نظر ،گفتگو و توافق کردیم.
پس از آن جلسه ای با یکی از عرضه کنندگان اصلی حوزه انرژی داشتم و پس از توافق برای همکاری در یک پروژه کاری با نماینده یک شرکت معتبر خارجی دیدار کردم و در مورد سفارش دریافتی از خارج گفتگو کردیم.
با وجود اینکه روز پرکاری داشتم و قرار بود امشب با آقایان بهزادیان و حریری در مورد نفرات توافقی در لیست مشترک نشست مجازی داشته باشیم، با این حال خود را به تمرین فوتسال پنجشنبه ها رساندم و تمرین خوبی را انجام دادم و پس از بازگشت به منزل با دوستان کنفرانس کال داشتم و در مورد لیست توافق شده گفتگو کرده و نقاط قوت و ضعف لیست را بر شمردیم.
این جمعه بر خلاف سایر جمعه ها در خانه نماندم، صبح در نشست میتاپس( مجمع مدیران) شرکت کردم و از مباحثی که دکتر کنعانی، مهندس حیدری و سایر سخنرانان ارایه دادند استفاده کردم و با توجه به جو ناامید کننده ای که بر فضای جلسه در رابطه با نرخ دلار ومشکلات اقتصادی وجود داشت، ده دقیقه ای صحبت کردم و نیمه پر لیوان را مورد توجه قرار دادم و اعلام نمودم که متوسط قیمت دلار در سال فعلی حدود ۳۵۰۰۰ تومان بوده و میانگین قیمت دلار در سال آینده بیش از ۷۰ هزار تومان نخواهد شد، گفتگویی هم با دوربین میتاپس داشتم و آنان را به حضور فعال در انتخابات اتاق تشویق کردم.
بعد از ظهر جمعه نشست دوم لیست پیشگامان تحول را برگزار کردیم و در مورد ائتلاف با سایر بازیگران و برنامه های تبلیغاتی و اطلاع رسانی ستاد توضیح دادیم و مقرر گردید که همه اعضای لیست از فردا تمام وقت در خدمت ستاد انتخاباتی تحول باشند، انشالله
منبع : پایگاه اطلاع رسانی سید حمیدحسینی
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: