دهیاران شهرستان ورامین همیاران طبیعت شدند
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان های قرچک و ورامین در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی همیاران طبیعت ویژه دهیاران گفت: با برگزاری این کارگاه آموزشی، دهیاران بخش جوادآباد شهرستان ورامین به عضویت همیاران طبیعت محافظ درآمده و به صورت افتخاری با منابع طبیعی همکاری مستمر خواهند داشت.
به گزارش فرهنگ اقتصاد-اصغر سپه وند با بیان این مطلب به اهمیت حفظ و مراقبت از عرصه های منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: با توجه به آیات و روایات، منابع طبیعی به عنوان انفال و نعمت های خدادادی مورد تأکید قرار گرفته که بر همین اساس حفاظت از این منابع ارزشمند وظیفه ای همگانی تلقی می شود.
وی به نقش دهیاران در همکاری با منابع طبیعی پرداخت و در این باره خاطر نشان کرد: از آنجائی که دهیاران به طور مداوم با طبیعت و روستائیان در ارتباط هستند، از این رو می توانند در ترویج فرهنگ منابع طبیعی و جلب مشارکت مردم در امور حفاظت، احیاء، توسعه و بهره برداری صحیح از عرصه های منابع طبیعی، مجموعه منابع طبیعی را یاری نمایند.
بر اساس این گزارش در این کارگاه آموزشی محمد حیدری بخشدار جوادآباد شهرستان ورامین ابراز داشت: یکی از وظایف قانونی دهیاران مشارکت در حفظ و حراست از اراضی منابع طبیعی و اطفاء حریق عرصه های جنگلی و مرتعی است.
وی ادامه داد: بخش جوادآباد بزرگترین بخش در استان تهران از نظر وسعت است که ۱۳۰هزار هکتار مرتع در این بخش واقع شده و این بخش از لحاظ ارزش های زیست محیطی و اقتصادی که برای مراتع متصور است از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.
بخشدار جوادآباد تأکید کرد: مراتع علاوه بر اینکه در اقتصاد و معیشت دامداران نقش بسزایی ایفا می نماید، موجب حفظ منابع آب و خاک و کنترل ریزگرد ها خواهد شد.
معصومه غریب رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران نیز در این کارگاه آموزشی به طرح همیاران طبیعت به عنوان یکی از برنامه های سال جاری و در راستای طرح ۹ در ۹۹ که به جد دنبال می شود اشاره کرد و بیان داشت: از آنجائی که عرصه های منابع طبیعی گسترده و فعالیت در این عرصه ها متنوع می باشد، از این رو به منظور استفاده از نیروهای مردمی در حفظ، احیاء ، توسعه و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی و فرهنگسازی این ثروت های ملی، طرح همیاران طبیعت به طور جد در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
وی با بیان اینکه همیاران طبیعت در قالب سه بخش شامل همیار طبیعت مروج دانش آموزی، همیار طبیعت مروج و همیار طبیعت محافظ با مجموعه منابع طبیعی همکاری مستمر خواهند داشت گفت: فعالیت های منابع طبیعی بدون مشارکت مردم محقق نخواهد شد که از این رو اجرای طرح همیاران طبیعت و جلب مشارکت های مردمی با هدف تحقق بخشیدن به امر مشارکت همگانی در پیشبرد اقدامات مرتبط با منابع طبیعی از جایگاه مهمی برخوردار است.
شایان ذکر است با برگزاری این کارگاه آموزشی برای دهیاران شرکت کننده کارت همیار طبیعت محافظ صادر خواهد شد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: