رئیس اتحادیه شرکتهای تعاونی مرغداری کشور در گفتوگو با "فرهنگ اقتصاد" تاکید کرد:
“بانک توسعه تعاون ظرفیتهای بیشتری برای حمایت از اتحادیه شرکتهای تعاونی مرغداری دارد”
![](https://farhangeghtesad.ir/files/IMG-20250208-WA0016.jpg)
فرهنگ اقتصاد _ حمید فاضلی، دارای دکترای مدیریت و ۳۵ سال سابقه فعالیت در حوزه تولید، پرورش، بازرگانی و حلقههای مختلف صنعت مرغداری است. از سال ۱۳۷۴، در اتحادیهها و تعاونیهای شهرستانی و استانی عضو هیئت مدیره و مدیرعامل تشکلهای فعال در این صنعت بوده است. از سال ۱۳۸۲، به عنوان یکی از مؤسسین اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی صنعت مرغداری کشور، عضو هیئت مدیره و مدیرعامل در سطح ملی فعالیت داشتهاست. همچنین، چندین دوره رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران و عضو شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سطح ملی بودهاست. در حال حاضر، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی سهامی عام مادرتخصصی توسعه صنعت طیور و مشاور اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی صنعت مرغداری کشور است؛ آنچه در پی میآید ماحصل گفتگو با این صنعتگر پرتلاش است.
مقدمه
در راستای بررسی چالشها و مشکلات صنعت مرغداری کشور، مصاحبهای با اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی صنعت مرغداری کشور انجام شده است. در این مصاحبه، به موضوعات مختلفی از جمله مشکلات ساختاری، تأمین مواد اولیه، تسهیلات بانکی و نقش دولت در این صنعت پرداخته شده است.
تاریخچه و فعالیت اتحادیه
اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی صنعت مرغداری کشور در سال ۱۳۸۲ با هدف ارائه خدمات، هماهنگی و ساماندهی واحدهای تولیدی در صنعت مرغداری زیر بخش وزارت تعاون تأسیس گردید. این اتحادیه در حال حاضر حدود ۲۲ اتحادیه استانی را تحت پوشش دارد و از بدو تأسیس تاکنون به ارائه خدمات مختلف به اعضا و واحدهای تحت پوشش خود پرداخته است.
چالشهای اساسی اتحادیه
یکی از چالشهای اساسی اتحادیه، عدم حمایت و مقبولیت کافی از سوی وزارت جهاد کشاورزی است. به گفته مسئولین اتحادیه، در حوزه صنعت مرغداری دو نوع تشکل وجود دارد که یکی تحت پوشش وزارت تعاون و دیگری تحت پوشش وزارت جهاد کشاورزی است. به همین دلیل، حمایت وزارت جهاد از تشکلهای سازمان تعاون روستایی بیشتر بوده و مجموعههای وزارت تعاون از حمایت مطلوبی برخوردار نیستند.
مشکلات صنعت مرغداری
علاوه بر مشکلات مربوط به تشکلها، صنعت مرغداری کشور با مشکلات دیگری نیز مواجه است. از جمله این مشکلات میتوان به قیمت نامناسب مواد اولیه مانند جوجه یکروزه، عدم ساماندهی و مدیریت مناسب و نبود برنامهریزی مدون و اصولی در کل صنعت اشاره کرد.
تسهیلات بانکی
در زمینه تسهیلات اعطایی بانک توسعه تعاون، تاکنون همکاری صمیمانهای با ما داشتهاند و انشاالله در آتی مطلوبتر خواهد بود و گفتنی است که اگر بعضی از مجموعههای تولیدی بتوانند ضوابط و شرایط مورد نظر بانک در خصوص اخذ تسهیلات را داشته باشند، همکاری مناسب و بهینهای صورت میگیرد. با این حال همکاری بانک قابل تقدیر است و در کلیت موضوع باید در سطح ملی طرحهایی زیربنایی ارائه شده و با برنامهریزی و روند کلی مطلوب، کارایی مناسبتری برای صنعت مرغداری داشته باشد که انشاالله با همت جمعی همه عزیزان دست اندرکار این امر محقق میشود.
انتظارات از مسئولین و دولتمردان
مسئولین اتحادیه انتظار دارند که دولتمردان و مسئولین، سیاستگذاری و نظارت را به عنوان وظایف اصلی خود انجام دهند و کارهای اجرایی را به تولیدکنندگان و تشکلها واگذار نمایند. همچنین، از تصمیمات خلقالساعه و دخالت در امور تولیدکنندگان و تشکلها خودداری نمایند.
واردات اقلام مورد نیاز
در ارتباط با واردات اقلام مورد نیاز، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از واردات با ارز ترجیحی و حدود ۳۰ درصد با ارز دولتی و بخشی نیز با ارز آزاد صورت میگیرد. با این حال، ارز ترجیحی به موقع تزریق نمیشود که این موضوع هزینههای تبعی برای واردکنندگان به دنبال دارد و در نهایت به تولیدکننده و مصرفکننده نهایی منتقل میشود.
نتیجهگیری
صنعت مرغداری کشور با چالشها و مشکلات متعددی روبروست که نیازمند توجه و حمایت بیشتر از سوی مسئولین و دولتمردان است. رفع مشکلات ساختاری، تأمین مواد اولیه، تسهیلات بانکی و برنامهریزی مناسب میتواند به توسعه و رونق این صنعت کمک کند.
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: