پتروشیمی بندرامام؛
پیشگام حمایت از تولید محتوا برای مطالعات خلیج فارس/ گفتگویی خواندنی با مدیر طرح موزه پتروشیمی بندرامام درباره مراسم رونمایی از سه کتاب در روز ملی خلیج فارس
چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت، همزمان با روز ملی خلیج فارس و آغاز پنجاه و سومین سالگرد تأسیس پتروشیمی بندر امام مراسم رونمایی از سه عنوان کتاب مرتبط با خلیج فارس با حضور پدیدآورندگان، اساتید و پژوهشگران فرهنگ، تاریخ و جغرافیای ایران و با حمایت مادی و معنوی پتروشیمی بندر امام در مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه در تهران برگزار شد.

فرهنگ اقتصاد _ در این مراسم از کتابهای «نام خلیج فارس در تفاسیر قرآن» نوشته دکتر شهرام جلیلیان، «تاریخ خلیج فارس (جزایر و بنادر)» نوشته محمدحسین سعادت کازرونی به تصحیح استاد عمادالدین شیخ الحکمایی و دکتر عبدالرسول خیراندیش و «اطلس نقشههای تاریخی خلیج فارس» به ۵ زبان که در موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب تولید و منتشر شده است رونمایی شد.
در حاشیه این مراسم، گفتوگویی داشتیم با آقای جلیل نوذری، مدیر طرح موزه پتروشیمی بندر امام، که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
آقای نوذری، ابتدا سپاسگزاریم که وقت خود را در اختیار ما گذاشتید. لطفاً درباره تاریخچه تأسیس شرکت پتروشیمی بندر امام و ارتباط آن با روز ملی خلیج فارس توضیح دهید.
با تشکر از شما. شرکت پتروشیمی بندر امام در نهم اردیبهشت ۱۳۵۲ بهصورت رسمی تأسیس شد، اما فرآیند شکلگیری آن از ۲۰ مهرماه ۱۳۵۰ با امضای قرارداد بین ایران و ژاپن آغاز گردید. این شرکت که ابتدا با نام «شرکت پتروشیمی ایران ژاپن» شناخته میشد، پس از طی مراحل اداری و اخذ مجوز از نهادهای بالادستی، فعالیت خود را بهعنوان یکی از پیشگامان صنعت پتروشیمی ایران آغاز کرد. جالب است بدانید امضای قرارداد تشکیل شرکت چهار ماه پیش از تشکیل شیخ نشین امارات متحده عربی رقم خورد!
اما ارتباط تأسیس شرکت با روز ملی خلیج فارس به نقش حیاتی خلیج فارس در توسعه صنعتی و تجاری ایران بازمیگردد. شرکت پتروشیمی بندر امام از آب خلیج فارس هم برای خنک کردن تجهیزات و هم برای صادرات محصولات خود استفاده میکند و زمین مجتمع ما بازیافتی از خوریات است. ازاینرو، این پهنه آبی یکی از ذینفعان فعالیت های ماست. مسئولیت اجتماعی خود میدانیم که در حفظ هویت و مطالعات مرتبط با خلیج فارس فعلانه مشارکت کنیم.
روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت و همزمان با روز ملی خلیج فارس، طی مراسمی از سه کتاب رونمایی شد. چرا شرکت پتروشیمی بندرامام وارد حوزهایی مانند انتشار کتابهای تاریخی و فرهنگی شده است؟
صنعت و فرهنگ دو بال توسعهاند. ما بهعنوان یک مجتمع صنعتی خود را موظف میدانیم در قالب مسئولیت اجتماعی خود به حفظ هویت ملی و میراث تاریخی بستر و قلمرو جغرافیایی فعالیت شرکت کمک کنیم. مثلاً در کتاب سوم، برای نخستین بار به تفاسیر قرآن درباره خلیج فارس پرداخته ایم. در ۱۰۰ تفسیر قرآنی بررسی شده، تمام مفسران بدون حتی یک مورد استثناء از عبارت «بحر فارس» یا «الخلیج الفارسی» استفاده کردهاند. این نشان میدهد نام خلیج فارس آن چنان برای همگان شناخته شده بود و در زبان جاری مردم اقصا نقاط اسلام کاربرد داشته است که وارد متون مقدس نیز گردیده است.
مراسم رونمایی این کتابها چه ویژگی خاصی داشت؟
این مراسم میزبانی بینظیر صنعت از فرهنگ بود. شخصیتهای بزرگی از کتابخانه ملی، دانشگاههای معتبر، انجمنهای علمی ایرانشناسی، مرکز پژوهشی میراث مکتوب، دایره المعارف بزرگ اسلامی، انجمن ایرانی تاریخ، فیلم خانه ملی ایران، سازمان نقشه برداری کشور، وزارت امور خارجه و … حضور داشتند. این همکاری نمادین نشان داد که صنعت و فرهنگ میتوانند دست در دست هم، هویت ملی را تقویت کنند. آرزو می کنیم این اقدام شرکت پتروشیمی بندر امام بدل به الگویی برای حمایت دیگر شرکت های پتروشیمی و سایر شاخه های صنعتی از تولید محتوای علمی و به روز، تکریم بزرگان پدیدآورنده آثار و نشست هایی با اهل فرهنگ باشد.
پروژه موزه پتروشیمی بندر امام به کجا رسیده است؟
طرح موزه پتروشیمی بندرامام، نخستین موزه تخصصی صنعت پتروشیمی در ایران است. برای تهیه سناریوی موزه نیاز به ثبت دقیق تاریخ شرکت و روشن شدن زوایای پیدا و پنهان آن داشتیم که تا کنون موفق به انتشار چهار کتاب دیگر در این زمینه شده ایم. این کتاب ها هنوز رونمایی نشده اند و به مراسم خاص خود نیاز دارند. این موزه نهتنها تجهیزات تاریخی، بلکه فراز و نشیبهای صنعت پتروشیمی را از زبان کتاب ها، عکس و اسناد و خاطرات شفاهی فعالان آن روایت میکند.
سخن پایانی؟
از مدیرعامل محترم شرکت پتروشیمی بندرامام، جناب آقای دکتر انصاری نیک که با حمایت بی دریغ خود اجازه داد تا کنون هفت عنوان اثر ارزشمند و معتبر را منتشر کنیم بی نهایت سپاسگزارم. انصاف این است که بدون حمایت ایشان انجام این کارها ممکن نمی شد. از همکارانم در روابط عمومی، پشتیبانی خدمات و حوزه مدیرعامل شرکت و تمامی دستاندرکاران مراسم تشکر میکنم که روز باشکوهی را در ایران و برای شرکت بزرگمان رقم زدند.
جز تداوم و پربارتر شدن این اقدامات آرزوی دیگری ندارم.
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: