رشدو توسعه پایدار و پیشرانی صنعتی در پتروشیمی اروند
مدیرعامل پتروشیمی اروند مهندس نشان زاده در گفت و گوی اختصاصی با پایگاه خبری - تحلیلی فرهنگ اقتصاد به گرارش تشریحی ازعملکرد پتروشیمی اروند پیرامون مسایل فروش محصولات، فهرست آماری محصولات تولیدی، تاثیرات تحریم ها بر توسعه صادرات، شرایط ورود به عرصه بورس، و در آخر فهرست دستاوردها درسال رونق وجهش تولید پرداخت و اظهارداشت: فروش ۷۰ درصد محصولات این شرکت در داخل با همه مشکلاتی که در سال ۹۹ بهدلیل کرونا و تحریمها با آن مواجه بودیم تولید این شرکت نسبت به پارسال 5 درصد رشد کرده است.
فرهنگ اقتصاد – وی با اشاره به افزایش ۱۲ درصدی تولید واحد کلر در این شرکت نسبت به سال گذشته افزود: کلر یکی از محصولات میانی و استراتژیک پتروشیمی محسوب میشود. کلر پتروشیمی بندرامام، اروند، غدیر، زنجیره ایزوسیاناتها در پتروشیمی کارون و پلیکربنات در پتروشیمی خوزستان از این شرکت تأمین میشود. وی با بیان اینکه پتروشیمی اروند یکی از شرکتهای پیشرو هلدینگ خلیج فارس در حمایت از ساخت در حوزه کاتالیست، مواد شیمیایی و قطعات محسوب میشود، گفت: در دو سال گذشته موفق شدیم ۶۰ درصد مواد شیمیایی و کاتالیستهای مورد نیاز پتروشیمی اروند را داخلیسازی کنیم.
مدیرعامل پتروشیمی اروند از نصب تجهیز سانتریفیوژ که پیش از این در پتروشیمی شهید تندگویان داخلیسازی شده بود تا سه ماه آینده در این شرکت خبر داد و گفت: کاتالیست بهکاررفته در این تجهیز بسیار پیشرفته و حاکی از توانمندی سازندگان داخلی در حوزه این کاتالیست پیچیده است.
نشانزاده به تحریمهای اعمال شده بر صنعت پتروشیمی هم اشاره کرد و افزود: اگرچه تنها ۳۰ درصد محصولات پتروشیمی اروند صادر میشود، اما بهدلیل تحریمها توانستیم بازارهای صادراتیمان را متنوع کنیم و به چند بازار محدود نباشیم.
وی گفت: باید پذیرفت تحریمها شرایط غیرعادی را بر صنعت پتروشیمی تحمیل کرده است، به همین دلیل برای عبور از این شرایط، باید خلاقیت بیشتری بهکار برد. خوشبختانه مدیران صنعت پتروشیمی توانستند بر این شرایط فائق آیند.
نشان زاده گفت: معمولا وقفه در صادرات باعث کاهش تولید محصولات هم می شود اما خوشبختانه این موضوع در اروند اتفاق نیفتاد و انجام صادرات روند رو به رشد تولید را هم در پی داشته است. با وجود مشکلات تحریمی و موانع موجود، صادرات محصولات پتروشیمی اروند همانند گذشته به شدت و قوت خود در حال انجام است و مشکلات نتوانسته است وقفه ای در آن ایجاد کند.
مدیرعامل اروند درباره فروش محصولات این شرکت اعم از pvc گفت: صددرصد محصولات فروش داخلی پتروشیمی اروند اعم از محصولات جامد و مایع از طریق بورس کالا صورت می گیرد به استثنا آنچه که محصولات مایع این شرکت ( کاستیک)از طریق خط لوله به شرکت های مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی هم در حال انجام است.
وی درباره قیمت گذاری این محصولات در بورس کالا به دلیل بازار واسطه ای و نرسیدن محصولات به دست مصرف کننده واقعی، گفت: کنترل بازار بورس کالا در دست ما نیست. شاید قبل از ورود محصول به بازار ما بتوانیم با توجه به نیاز بازار و یا کاهش التهابات آن، کنترلی داشته باشیم اما نظارت آن بعد از ورود محصولات به بورس کالا در حیطه اختیارات وزارت صمت، بورس کالا، شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان قیمت گذار محصولات پایه پتروشیمی و سازمان تعزیرات و دیگر نهادهای نظارتی است.
وی درباره زمان نهایی عرضه سهام پتروشیمی اروند و ورود به بورس گفت: تمام مقدمات و شرایط ورود پتروشیمی اروند به بورس در حال انجام است و با توجه به نوسانات بازار سهام طی یک تا دو ماه گذشته، ورود سهام اروند به بورس به تاخیر افتاده است و منتظریم تا هر زمانی هلدینگ خلیج فارس به عنوان سهامدار عمده پتروشیمی اروند صلاح بدانند وارد بازار سرمایه شویم. تمام مراحل و ملزومات ورود سهام پتروشیمی اروند برای عرضه اولیه آماده است و به زودی جلسه معارفه پتروشیمی اروند برای ورود به بورس صورت خواهد گرفت.
نشان زاده اظهار داشت: اتکا به دانش بومی و حمایت از جوانان این مرز و بوم علاوه بر اینکه باعث خودکفایی در صنعت پتروشیمی میشود، باعث قطع وابستگی به کشورهای خارجی شده و که بهترین شیوه مبارزه با تحریمهای ظالمانه است.
مدیرعامل پتروشیمی اروند خاطرنشان کرد: با یاری خداوند و همت جوانان ایرانی شرکت پتروشیمی اروند به عنوان بزرگترین مجموعه تولید PVC در خاورمیانه همچنان با حمایت از جوانان ایرانی و شرکتهای دانشبنیان در مسیر قطع وابستگیها تا رسیدن به خودکفایی کامل این راه را ادامه خواهد داد.
دستاورد شرکت پتروشیمی اروند در حوزه رونق و جهش تولید
پتروشیمی اروند در راستای آرمان خود کفایی و توسعه صنعتی با هدف تامین مواد اولیه صنایع پاییندستی مورد نیاز بازارهای داخلی و خارجی در سایت ۳ منطقه ویژه اقتصادی بندر امام (ره) و در زمینی به مساحت ۱۰۸ هکتار احداث شده است. این مجتمع مجری واحدهای الفین و EOG.MEG بود که به دلیل انتقال واحد الفین به گچساران و همچنین عقد قرارداد واحدهای کلر آلکالی، اتیلن دی کلراید، وینیل کلراید مونومر و پیویسی توسط شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی در سال ۱۳۸۱ با شرکت اوده از آلمان و سازه از ایران، ساخت و اجرای این مجموعه عظیم به شرکت تاسیس شده اروند محول شد. مجموعه زنجیره واحدهای کلر آلکالی(CA)، اتیلن دیکلراید و وینیل کلراید مونومر (EDC/VCM) و پلیوینیل کلراید (PVC) و نیز واحدهای جانبی همچون اسیدسولفوریک، واحد اکسیژن (ASU)، واحد (CF)، برجهای خنککننده، Air plant، کارخانه شستوشوی نمک و خطوط انتقال آب نمک است. از جمله محصولات با ارزش این مجتمع میتوان به کاستیک (NAOH50%)، گاز کلر، آب ژاول، S-PVC.E-PVC.EDC اشاره کرد. قرارداد اجرای طرح مذکور به صورت E.P پس از برگزاری مناقصه و انتخاب شرکت Uhde آلمان و سازه ایران به عنوان پیمانکاران فازهای مهندسی و تامین تجهیزات پروژه در تاریخ ۱۶ آبان ماه ۱۳۸۲ منعقد شد.
استراتژیهای اصلی شرکت پتروشیمی اروند
* مدیریت بهای تمام شده محصولات
* ارتقای بهرهوری عوامل تولید
* افزایش کمی و کیفی تولید محصولات
* تحویل محصول با کیفیت و بستهبندی مناسب
* استفاده از امکانات با حداقل مصرف انرژی و حداقل آلایندگی محیط زیست
اهداف استراتژیک:
* افزایش سود آوری
*دستیابی به ظرفیت اسمی تولید
*دستیابی به سازمان یادگیرنده و دانشی
*افزایش رضایتمندی ذینفعان
* تولید با رویکرد توسعه پایدار و صیانت از محیط زیست
مهمترین دستاوردهای شرکت در حوزه رونق و جهش تولید
حوزه مالی:
۱- تعیین تکلیف بدهی ارزی شرکت پتروشیمی بندر امام به ریال و اقدام در راستای پرداخت آن
۲- افزایش سرمایه شرکت از مبلغ ۴۰۰ میلیارد ریال به ۴۰۰۰ میلیارد ریال
۳- استقرار نرمافزار مالی همکاران سیستم در راستای مدیریت و یکپارچهسازی سیستمهای امور مالی و بازرگانی
۴- مدیریت فروش ارز ناشی از صادرات مطابق با دستورالعمل بانک مرکزی
۵- تعیین تکلیف مطالبات سنواتی شرکتهای غدیر، کارون، آبادان و خوزستان
حوزه نیروی انسانی:
۱- تدوین و طراحی ساختار سازمانی جدید با هدف بهینهسازی و صیانت از نیروی انسانی کارآمد
۲- اجرای طرح طبقهبندی مشاغل کارکنان شرکتهای پیمانکاری در راستای یکسانسازی پرداختها و افزایش انگیزه کارکنان
۳- برای نخستین بار امور اداری در جا یزه استاندارد ۳۴۰۰۰ مدیریت منابع انسانی شرکت کرد و با همکاری کارکنان زیرمجموعهها، موفق به کسب نشان برنزین سطح بلوغ C4 (از ۷ سطح بلوغ) شد.
حوزه مالیاتی:
۱- نصب و راهاندازی الکترولایزرهای L2 و M2 ترین دو واحد کلر آلکالی
۲- بازیافت آلفا سلولز در واحد کلر آلکالی
۳- تغییر در تعرفه کد صورت حساب برق شستوشوی نمک و صرفهجویی سالانه
۴- طراحی و ساخت BIG BAGSTATION دوم
۵- طراحی جدید سیستم دیفراست سردخانه نگهداری مواد شیمیایی
۶- راهاندازی واحد اشباعسازی نمک (SP) در مجتمع
حوزه بازرگانی:
۱- تامین بخشی از سرمایه در گردش تولیدکنندگان داخلی و افزایش وفاداری ایشان از طریق فروشهای اعتباری
۲- کسب مقام اول تناژ فروش محصولات در بورس کالا و همچنین کسب سهم بازار ۵۵درصد در تناژ فروش و حدود ۵۶ درصد در ارزش فروش محصول PVC-S6532 شده است.
۳- افزایش بازارهای هدف صادراتی
۴- فروش و بازاریابی گریدهای مختلف محصول EPVC (گریدهای ۶۸،۶۶ و ۷۲)
۵- کاهش هزینههای دموراژ و انبارداری
۶- کاهش قابل ملاحظه زمان تحویل محصولات که منجر به افزایش قیمتهای فروش صادراتی شده است
۷- کسب رتبه ۶۴ در شاخص فروش مطابق ارزشیابی IMI100 سازمان مدیریت صنعتی در سال مالی ۱۳۹۷ و ارتقای ۴۵ پلهای نسبت به سال ۱۳۹۵
حوزه خودکفایی و حمایت از ساخت داخل:
۱- بومیسازی LUPEROX (آغازگر SPVC)
۲- بومیسازی DEHA (اختتامدهنده واکنش PVC)
۳- کاتالیست PD-SiO2 (کاتالیست هیدروژناسیون استیلن)
۴- بومیسازی آلفاسلولز (فیلتراسیون جذبی)
۵- بومیسازی Mersolat H95/H60 (امولسیفایر EPVC)
۶- بومیسازی کاتالیست اوکسی مکس در واحد EDC/VCM
۷- بومیسازی کاتالیست هیدروژناسیون استیلن در واحد EDC/VCM
۸- بومیسازی بیرنگ و تعویض مکانیکال سیل کمپرسور C-15050B
۹- بومیسازی، تهیه و ساخت کلیه کارتهای کنترلی و قطعات سلونوییدها و دیافراگمها مربوط به واحد خشکسازی EPVC توسط شرکتهای دانشبنیان
۱۰- بومیسازی و تغییر در سیستم توزین کاتالیست واحد S-PVC
حوزه محیطزیست:
۱- نصب و راهاندازی پمپ سانتریفیوژی روی مخزن جمعآوری آب نمک حوضچه CA (کنترل TDS-PH)
۲- لایروبی حوضچه تهنشینی وحد CA جهت مهار پارامتر TSS ( کنترل TSS-TDS-PH)
۳- خرید، نصب و راهاندازی پمپ جدید ۱۲۰۰۷-P جهت غلبه بر رینگ High TDS فجر (کنترل COD)
۴- نصب پکیج خنثیسازی روی کانال شمال شرقی (کنترل PH)
۵- پروژه نشتیابی و رفع نشتی LDAR پس از شناسایی پیمانکار شروع شده و در حال انجام فاز مطالعاتی است.
۶- پروژه بازیابی آبهای کندانس در مبدلهای آنولیت و کاتولیت
عناوین:
* کسب نشان عالی مدیر سایت در پنجمین اجلاس سراسری
* دارنده دهها لوح تقدیر در زمینههای ایمنی، بهرهوری، بهرهبرداری و مدیریتی
* دریاافت لوح تقدیر از مدیرکل بازرسی کار و دبیر شورای عالی حفاظت فنی وزارت کار
* مدیر نمونه بهرهبرداری در صنعت پتروشیمی در سال ۱۳۹۰
* دریافت لوح تقدیر ارتقای توان دفاعی کشور در برابر تهدیدات نوین شیمیایی
* دریافت لوح تقدیر انجام مطلوب تکالیف مالیاتی و تعامل سازمان با امور مالیاتی بندر ماهشهر
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: