حمایت از نمادهای شاخصساز – بورس در هفته گذشته
بورس در هفته دوم کاری در اردیبهشت ماه سال 1400 روندهای متفاوتی را پشت سر گذاشت. این هفته بازار سرمایه تحت تاثیر اجرایی شدن بسته حمایتی سران قوا از بورس و تصمیم جدید سازمان بورس در خصوص تغییر دامنه نوسان قرار داشت.
فرهنگ اقتصاد– بورس در هفته دوم کاری در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ روندهای متفاوتی را پشت سر گذاشت. این هفته بازار سرمایه تحت تاثیر اجرایی شدن بسته حمایتی سران قوا از بورس و تصمیم جدید سازمان بورس در خصوص تغییر دامنه نوسان قرار داشت.
روند طی شده در شاخص کل و شاخص کل هموزن نشان می دهد که هنوز سازمان بورس و شرکت های حقوقی وابسته به دولت در پی حمایت از نمادهای شاخص ساز هستند. این روند از زمان شروع سقوط بورس از مردادماه سال گذشته تاکنون بارها و بارها تکرار شده است.
در صورتی که دولت و سازمان بورس به دنبال حمایت واقعی از سهام شرکت های مختلف هستند، باید به صورت یکپارچه از همه نمادهای بازار حمایت کند. در این صورت می توان امیدوار بود صف های فروش فعلی در بازار کاهش یافته و بازار به سمت تعادل حرکت کند.
شاخص کل در این هفته برخلاف ماه های گذشته روند صعودی به خود گرفت. شاخص کل در هفته گذشته دو روز با کاهش مواجه شد و از روز دوشنبه که تصمیم جدید سازمان بورس برای بازگشت به دامنه نوسان متقارن، نمادهای شاخص ساز با اقبال شرکت های حقوقی مواجه شدند.
افزایش حدودا ۱۲هزار واحدی شاخص کل بورس در این هفته سبب ایجاد امیدواری برای سهامداران خرد جهت انجام معامله در هفته های آینده شده است. حمایت از نمادهای شاخص ساز در این هفته تا حدودی روند نزولی بازار سرمایه را متوقف کرد؛ اما هنوز حدود ۴۸۰ تا ۵۰۰ نماد در صف فروش سنگین قرار دارند که این مساله هنوز در بازار حل نشده است.
شاخص کل در آخرین روز هفته ۴ هزار و ۴۵۲ واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و ۱۸۳ هزار واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۱۱ هزار و ۷۲۴ واحد بالاتر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت یک درصد شود.
شاخص کل هموزن در هفته اخیر تنها در روز سهشنبه صعودی بود و در باقی روزها روند کاهشی داشت، شاخص هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۴ هزار و ۹۸۷ واحد پائینتر ایستاد و به رقم ۴۱۷ هزار و ۸۶۸ واحد رسید و بازدهی منفی ۱.۲ درصدی را ثبت کرد.
به عبارت دیگر، در هفته گذشته شاخص کل هموزن بر خلاف شاخص کل همچنان نزولی بود. حرکت خلاف جهت این دو شاخص نشان می دهد هنوز نمادهای کوچک بازار در صف فروش هستند و روند متعادلی را ندارند.
در صورتی که حمایت از بازار سرمایه وارد فاز حمایت از کل بازار نشود، روند فعلی و خلاف جهت شاخص کل و شاخص کل هموزن وضعیت دو قطبی نمادهای شاخص ساز و سایر نمادها تشدید خواهد شد. این مساله برای اهالی بازار می تواند ناخوشایند باشد.
در هفته اخیر، کمترین رقم ارزش معاملات کل در روز یکشنبه بود که ارزشی معادل ۶ هزار و ۹۵۴ میلیارد تومان داشت و بالاترین رقم هفته روز دوشنبه محقق شد که به رقم ۱۶ هزار و ۹۹۵ میلیارد تومان بالغ شد.
میانگین ارزش معاملات کل هفته ۱۰ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۸ هزار و ۲۸۲ میلیاردی هفته پیشین، افزایش ۲۵ درصدی داشته است.
کاهش معامله در اکثر نمادها به دلیل وجود صف فروش سنگین در حدود ۵۰۰ نماد، انجام معامله را در اکثر نمادها سخت کرده است و سهامداران خرد هنوز متقاعد به انجام معامله نشده است.
در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۳ هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۲ هزار و ۲۰۰ میلیاردی هفته پیشین، رشد ۴۹ درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته ۴ هزار و ۲۸۷ میلیارد تومان بود که در روز سهشنبه ثبت شد و پایینترین رقم به روز یکشنبه برمیگردد که هزار و ۹۷۵ میلیارد تومان بود.
سهامداران حقیقی در این هفته نیز حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان پول از بازار خارج کردند. تفاوت این هفته با ماه های گذشته ورود پول پس از مدت ها بوده است.
روز سه شنبه حدود ۱۴۰ میلیارد تومان پول به بازار سرمایه وارد شده است که نشان می دهد، در صورتی که بازار روند متعادل و مثبتی به خود بگیرد، افراد و سرمایه گذاران نیز متقاعد به ماندن و ورود پول به بازار خواهند شد.
منبع: فارس
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: