رقابت نابرابر محصولات ژل رویال داخلی با انواع وارداتی
مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه زنبور داری از رقابت نابرابر محصولات ژل رویال با کیفیت داخلی با انواع وارداتی آن خبر داد.
به گزارش فرهنگ اقتصاد-آقای بهزاد بانکی پور گفت: در حال حاضر محصول ژل رویال با کیفیت ایرانی به دلیل واردات این محصول از چین و قیمت گذاری تولید داخل بر اساس ژلهای وارداتی توجیه اقتصادی تولید را از دست داده و این یک رقابت نا برابر میان محصول ژل رویال داخلی و انواع وارداتی آن است.
مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه زنبور داری اظهار داشت: در حال حاضر ایران پس از طی فرایندی طولانی موفق شده خود را بین سه کشور برتر در دنیا برای تولید محصول ژل رویال جای دهد و این جایگاه بسیار مهمی برای کشورمان است که در نتیجه انتقال فناوری، بومی سازی فناوری و تلاش مضاعف تولیدکنندگان عرصه زنبور داری به دست آمده است.
وی ادامه داد: در سه سال گذشته میانگین تولید ژل از ۱۰ گرم در هر کندو به بیش از ۵۰۰ گرم رسیده و کشور در تولید این محصول خودکفا شده است.
مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه زنبور داری با اشاره به اینکه گام بعدی در همین راستا انجام کارهای تحقیقاتی، توسعه و تولید محصولات جانبی از این ژل تولیدی بود اظهار داشت: در این زمینه نیز توفیقات زیادی حاصل شد و محصولات بسیاری که قبلا از طریق واردات تامین میشدند با ژل ایرانی تولید شدند مانند ژل رویال، قرص ژل رویال و تولید محصولات دیگر نیز در دستور کار است.
آقای بانکی پور خاطر نشان کرد: در این مرحله، اما مشکلات زیادی در حال تولید ژل ایرانی ایجاد شده است که این مشکلات ناشی از موضوع نظام قیمت گذاری برای ژل ایرانی است.
وی گفت: مشکل اینجاست که محصول صددرصد ایرانی که کیفیت بسیار بالاتری نسبت به انواع وارداتی چینی دارد بر مبنای ژل چینی وارد شده قیمت گذاری میشود و همین موضوع باعث شده تولید قرص ژل رویال با ژل ایرانی توجیح اقتصادی نداشته باشد و تولید کنندگان واردات برای انجام تولید ترجیح دهند.
مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه زنبور داری ادامه داد: بر اساس آنالیزی که انجام شده ژل ایرانی به دلیل کیفیت بالا قیمتش چهار میلیون تومان است، ولی ژل چینی که وارد ایرانی میشود و لارو زنبور را هم به صورت مخلوط در خود دارد و کیفیتش از محصول ایرانی بسیار پایینتر است با قیمت کیلویی ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد و از تولید کنندگان ایرانی خواسته میشود که قیمت محصول نهایی تولیدی از ژل رویال داخلی را با قیمت انواع وارداتی منطبق کنند که این موضوع امکان پذیر نیست و ظلم مضاعف به تولید داخلی است.
آقای بانکی پور تصریح کرد: ما هیچ عبایی از رقابت نداریم و میخواهیم محصولاتی که با ژل چینی تولید میشود قیمت خودشان را داشته باشند و اجازه بدهند محصولاتی که با ژل ایرانی تولید میشود هم با قیمت خود به بازار عرضه شود و بگذارند مصرف کننده میان این دو انتخاب کنند.
وی ادامه داد: اینکه تولید صددرصد داخلی را مجبور کنیم که با قیمت کالای چینی رقابت کند ضربه بزرگی به تولید داخلی است.
مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه زنبور داری افزود: در ژل چینی که وارد کشور میشود میزان ماده موثره ۱۰HDA حداکثر دو است در حالی که در انواع ایرانی میزان این ماده به هفت به میرسد و هم به لحاظ کیفیت و هم به لحاظ میزان ماده موثره ژل ایرانی در جایگاه بسیار بالاتری نسبت به ژل چینی قرار دارد.
آقای بانکی پور خاطر نشان کرد: کشور چین ۳۰ سال بر روی تولید ژل کار کرده و توانسته میانگین تولید خود را به ۱۰ کیلوگرم برساند در حالی که ایران با دو سال تلاش توانسته یک کیلو ژل تولید کند و تا پنج سال آینده در صورت حمایتهای لازم این میزان به استانداردهای بین المللی میرسد، ولی اینکه از همین ابتدا وارد رقابت نابرابر شویم ضربهای بزرگی به تولید داخلی میزنیم.
توزیع ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت میان زنبور داران
مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه زنبور داری گفت: در سال گذشته ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت در اختیار زنبورداران داده شد و این یک رکورد محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه تمام این ۴۰ میلیارد تومان تنها با اسناد تجاری در اختیار زنبور داران قرار گرفت اظهار داشت: با این حال هیچ دیرکردی در باز پرداخت تسهیلات تاکنون مشاهده نشده است و این موضوع نشان میدهد که اگر تسهیلات به جایگاه واقعی خود برسد در بازپرداخت آنها مشکلی نخواهد بود.
آقای بانکی پور افزود: سال گذشته همچنین ۹ هزار تن نهاده میان زنبور داران توزیع شد که این رقم نیز یک رکورد محسوب شده و نسبت به سال قبل از آن رشد دو هزار تنی داشته است.
مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه زنبور داری خاطر نشان کرد: بسته به میزان سرمایه طرح ارائه شده و دادههای سامانههای اعتبار سنجی، تسهیلات در اختیار زنبور داران قرار میگیرد و در گذشته میزان این تسهیلات از ۱۰ میلیون تومان تا سه میلیارد تومان متغییر بوده و بسته به این سه آیتم ذکر شده بدون سقف در اختیار تولید کنندگان قرار میگیرد.
منبع:ایرنا
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: