پتروشیمی بندرامام چگونه شرکت صنعتی تلاشگر نمونه محیط زیست شد؟
پتروشیمی بندرامام با اقدامات متعددی که در راستای حفاظت و صیانت از محیط زیست داشته بارها و بارها از سوی سازمان حفاظت محیط زیست مورد تقدیر و تمجید قرار گرفته است.
فرهنگ اقتصاد _ با توجه به اهمیت موقعیت جغرافیایی و منابع زیست محیطی منطقه، این شرکت همواره در راستای نگهداشت و حفاظت از محیط زیست با پروژههایی عظیم و به لحاظ کمی و کیفی در سطح جهانی، دغدغهمندی و حمایت خود را نسبت به مسائل محیط زیست در مقام عمل اثبات کرده تا جایی که به دفعات سازمان حفاظت محیط زیست کشور و خوزستان پتروشیمی بندرامام را سرآمد شرکتهای صنعتی در حیطه مسائل زیست محیطی اعلام کردهاند.
پتروشیمی بندرامام در سالهای گذشته و در یک اقدام زیست محیطی و تماما عام المنفعه چشم بر سود آوری خود بست و بصورت داوطلبانه و پیش از موعد قانونی (سال ۲۰۲۵ میلادی) واحد کلر آلکالی خود را در سال ۱۳۹۵ از مدار تولید خارج کرد تا جیوه از فرآیند واحد حذف شود و فعالیت این واحد دیگر مخاطرات زیست محیطی نداشته باشد.
از سوی دیگر و باز هم در راستای محافظت از محیط زیست منطقه، بزرگترین پروژه زیست محیطی کشور (تصفیه خانه فاضلاب صنعتی) که در سطح کشور بیبدیل است را آغاز کرد و این پروژه تاکنون پیشرفتی بیش از ۸۳ درصد داشته و با به بهرهبرداری رسیدن این طرح عظیم، کلیه پسابهای مجتمع به مدار تولید باز خواهند گشت. به اذعان کارشناسان محیط زیست، طرح تصفیه خانه پتروشیمی بندرامام برگ زرین و غرورآفرینی در افتخارات محیط زیست کشور به حساب میآید.
گفتنی است تمامی خروجیهای پتروشیمی بندرامام، توسط آزمایشگاه مورد قبول سازمان محیط زیست به طور کامل و مستمر مورد پایش قرار میگیرد و بنابر گزارشات آزمایشگاه تا کنون هیچگونه مواد سمی در خروجیهای این شرکت ثبت نشده است.
از سوی دیگر هم اکنون نیز باتوجه به دستورالعمل سازمان حفاظت محیط زیست، قراردادی با معتبرترین دانشگاه کشور به منظور صحهگذاری برعدم آلایندگی پتروشیمی بندرامام منعقد شده که نتایج آن متعاقبا به مراجع ذیربط ارائه خواهد شد.
این گزارش میافزاید، پتروشیمی بندرامام با نهایت حساسیت در حوزه محیط زیست و در راستای مسئولیتهای اجتماعی و جلوگیری از اشاعه آلودگیهای صنعتی در منطقه، نخستین مرکز دفن بهداشتی پسماندهای صنعتی (لندفیل) در سطح کشور را احداث کرد که از سنوات گذشته تا کنون علاوه بر دفن پسماندهای خود، پسماندهای صنعتی دیگر شرکتهای منطقه ویژه اقتصادی هم در این مرکز امحا و دفن میکند.
این مرکز دفن در شهرستان ماهشهر واقع شده و مدیریت پتروشیمی بندرامام در جهت تحقق شعار هوای پاک، کاشت یک هزار اصله نهال کهور را در اطراف مرکز دفن پساب صنعتی اجرایی کرد تا در راستای مسئولیتهای اجتماعی کمکی بزرگی به مردم منطقه به جهت داشتن هوایی پاک کرده باشد.
همچنین مدیریت پتروشیمی بندرامام به منظور شفافیت در اقدامات اجرایی و ارائه دستاوردهای کسب شده در حوزه محیط زیست به صورت مستمر از تمامی مسئولین شهری، استانی و کشوری برای بازدید از پروژهها و فعالیتهای زیست محیطی دعوت بعمل میآورد.
به طوری که در یکی از این بازدیدها که در خردادماه سال جاری انجام شد، محمود رضایی مدیرکل دفتر بررسی و و مقابله با آلودگیهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور از پتروشیمی بندرامام بعنوان سرآمد مجموعههای صنعتی در حوزه محیط زیست یاد کرد و اظهار داشت پروژهایی که در پتروشیمی بندرامام اجرایی شده در کشور کم نظیر است.
در نهایت با توجه به اقدامات کلان و موثر پتروشیمی بندرامام در حوزه محیط زیست و نیز بنا بر گزارشات متعدد سازمان محیط زیست کشور (تهران) و خوزستان (اهواز) که غیرآلوده بودن واحدهای تولیدی و عملیاتی این شرکت را تصدیق کرده، اداره کل محیط زیست استان خوزستان لوح تقدیر تلاش گرنمونه سبز را به این شرکت اهدا کرد.
گفتنی است، طرح احداث پتروشیمی بندرامام از ابتدا با اهداف زیست محیطی بوده است، به گونهای که خوراک اصلی این مجتمع گازهای همراه با نفت (NGL) است و اگر این مجتمع عظیم نبود، میبایست این گازها سوزانده میشدند که آسیبهای جدی و خطرناکی به محیط زیست وارد میشد؛ این شرکت اما علاوه بر پرداختن به وظیفه ذاتی خود، در اقداماتی عام المنفعه دیگر طرحهای زیست محیطی را آغاز و نهایی کرد تا امروز تمامی کارشناسان و متخصصان محیط زیست از این شرکت بعنوان مجموعهای پیشرو و پویا در تمامی حوزههای زیست محیطی یاد کنند.
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: