کارآمدی بانک ایران زمین در رشد و توسعه اقتصادی کشور
بدون تردید بنگاهها و موسسات مالی-پولی نقش محوری وکلیدی درجذب وهدایت سرمایه های مالی و نقدیندگی در تزریق به بدنه اقتصاد کشور را دارند و می توانند این سرمایه ها را به سمت بخشهای تولیدی و صنایع و حتی توسعه رفاه اجتماعی نیز سوق دهند و به تبع آن موجبات رشد و شکوفایی و رونق اقتصادی را فراهم آورند. رشد و توسعه اقتصادی منوط به بکارگیری و افزایش و انباشت سرمایه و اعتبارات مالی در چرخه تولید و صنعت می باشد.
فرهنگ اقتصاد _ بنگاه های اقتصادی و بازار سرمایه به عنوان یکی از پایه های اساسی تامین منابع صنایع مولدی به شمار می آیند. در معیارسنجی تعریف نهایی رشد و توسعه اقتصادی کشور مبنا بر میزان افزایش تولیدات امسال نسبت به سال گذشته محاسبه میشود که شاخصهای متعددی دخیل هستند و بر همین اساس موضوع رشد اقتصادی معیار بسیار مهمی در ارزیابی رشد و پیشرفت همه جانبه در کشور محسوب می شود، زیرا که زیربنای اصلی افزایش تولید، اشتغالزایی، کاهش تورم ، ارتقاء سطح رفاه عمومی جامعه و امید به زندگی در لایه های مختلف اجتماعی می تواند منتج از این فرآیند باشد.
توسعه بنگاههای مالی، بازارهای سرمایه و درنهایت هدایت سرمایه گذاریها در بخش تولید و صنعت با حمایت و گسترش بانکداری نوین از شاه کلیدهای رشد و توسعه پایدار در بخش اقتصاد قلمداد می شود
تخصیص بهینه منابع مالی و اعتبارات و تسهیلات سبب افزایش کارایی سرمایه ، تولید اشتغال و توزیع عادلانه ثروت و امکانات در سطوح مختلف جامعه می شود و این مهم مستلزم تدوین سیاست های صحیح در جذب و هدایت سرمایه و نقدینگی دربخش مولد، ایجاد فضای سالم رقابت و شفافیت اطلاعات مالی و سرمایه گذاریها و ثبات و امنیت اقتصادی درنهایت کارآمدی بنگاه ها و موسسات مالی-پولی ما را به توسعه اقتصاد پایدار ملی رهنمون می سازد.
شاخص های اقتصادی تاثیرگذار و تعیین کننده روند رشد اقتصادی:
۱- «منابع طبیعی»: وجود منابع طبیعی فراوان امری ضروری است، البته برای رشد اقتصادی باید در کنار منابع سرشار استفاده مطلوب و صحیح است این منابع نیز مد نظر قرار گیرد تا میزان اتلاف منابع به حداقل رسیده و دوره استفاده از منابع طولانی شود.
۲-تمرکز سرمایه: به معنی ذخیره عوامل فیزیکی قابل تولید مجدد در روند تولید است تمرکز سرمایه یک عامل کلیدی در روند رشد اقتصادی است از یک سو به تمرکز سرمایه برتقاضا اثر می گذارد و از سوی دیگر برای تولید آتی، کارایی تولید ایجاد خواهد کرد به همین دلیل تمرکز سرمایه و شتابان کردن روند آن برای افزایش تولید ملی، به نحوی که بتواند با افزایش جمعیت مقابله کند؛ لازم است.
۳-پیشرفت های تکنولوژیک: تغییرات تکنولوژیک در پیوند با تحول ، روشهای تولید، و منبعث از نوآوری و استفاده از روشهای نوین در تولید است. تغییرات تکنولوژی سبب افزایش بهره وری کار ،بازدهی سرمایه و سایر عوامل تولید می شود.
۴-سازمان تولید: سازماندهی تولید نقش مهمی در جریان رشد اقتصادی دارد، سازماندهی تولید به معنی حداکثر استفاده از عوامل تولید در فعالیتهای اقتصادی است که به کمک عوامل تولید (سرمایه و کار) میآید و بازدهی آنها را افزایش میدهد.
۵-تقسیم کار و مقیاس تولید: تخصص و تقسیم کار سبب افز ایش و بازدهی نیروی کار میشود؛ این مسئله سبب تولید در مقیاس زیاد شده و به توسعه صنعتی کشور می انجامد.
۶-تغییرات زیربنایی: تغییرات زیربنایی نمایانگر انتقال از جامعه سنتی کشاورزی به بخش مدرن صنعت است ؛که شامل انتقال رو به رشد از نهادهای اجتماعی موجود، طرز تفکر اجتماعی موجود و ایجاد انگیزه است. چنین تغییراتی سبب افزایش فرصتهای اشتغال و بازدهی زیاد نیروی کار ،افزایش تمرکز سرمایه ،استفاده بیشتر از منابع جدید و بالاخره بهبود در نحوه تولید میشود .
عوامل غیر اقتصادی تاثیرگذار و تعیین کننده روند رشد اقتصادی
این عوامل عبارتند از :عوامل اجتماعی ،شیوه تفکر اجتماعی، ارزش ها، نهاد، عرف و فرهنگ بر رشد اقتصادی بی تاثیر نیستند.
۱-عامل انسانی: نیروی انسانی یک عامل مهم در رشد اقتصادی مدرن است؛البته رشد اقتصادی تنها بستگی به اندازه ها و میزان نیروهای انسانی ندارد؛ بلکه به کارایی آن نیز بستگی دارد.
۲-عوامل سیاسی و تشکیلاتی: عوامل سیاسی و تشکیلاتی نیز نقش مهمی در رشد نوین اقتصادی دارند. در تحلیل رشد اقتصادی کشورها ازجمله : بریتانیا، آلمان غربی درگذشته، آمریکا، ژاپن، فرانسه و هلند تا حدی به دلیل ثبات سیاسی، بروکراسی و تشکیلات اداری قوی این کشورها از قرن نوزدهم به بعد است.
آثار رشد اقتصادی و مطلوبیت آن
امروزه رشد اقتصادی به دلایل زیر مطلوب جوامع است:
۱.بهبود آشکاری در وضعیت معاش، آسایش و مصرف را درشمار زیادی از مردم پدید آورده؛ به نحوی که اکنون در مقایسه با گذشته مردم ؛از تغذیه، وسایل زندگی، پوشاک، وسایل آموزشی و کالاهای مادی بیشتری برخوردار اند.
۲.رشد باعث افزایش محدوده انتخاب انسان به ویژه برای زنان و کودکان برای انتخاب شغل ونوع زندگی و پذیرش ارزشها می شود.
۳. پیشرفت فناوری سبب میشود میلیونها نفر از انجام کارهای طاقت فرسای جسمی بینیاز و در وقت انسانها نیز صرفهجویی شده و طبیعت در تسلط نسبی بشر قرار گیرد.
۴.رشد موجب شکوفایی استعدادها و بکارگیری قوه ابتکار و خلاقیت در زمینه علوم مختلف از جمله: در سازماندهی روابط اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، تشکیل نهادهای مربوطه شده و سبب حاکمیت قانون، همراه با مشارکت عمومی در صحنه های سیاسی می گردد.
۵.وابستگی متقابل مثبت و فزاینده جهانی؛ به نحوی که جهان به منزله دهکده کوچکی شده که هرچه در یک نقطه کوچک و دور افتاده اتفاق بیفتد تمام دنیا از مطلع می شوند از رشد اقتصادی بلند مدت ناشی میشود.
۶ .قدرت سیاسی نظامی کشور در داخل و در عرصه بین المللی افزایش می یابد.
در نتیجه ، مثبت شدن رشد اقتصادی به معنی افزایش تولید ناخالص داخلی و ارزش پولی کالاها و خدمات نهایی تولید شده توسط واحدهای اقتصادی کشور درزمان معینی نسبت به دوره قبل از آن ارزیابی می شود؛ که معیار اصلی و نشان دهنده رشد و یا عدم رشد اقتصادی می باشد.
نقش بانک ایران زمین در رشد و توسعه اقتصادی کشور
-پیرو همین مباحث و شاخصهای شناخته شده؛ بانک ایران زمین با رویکردی دانش محوری و کارشناسانه اقتصادی دراتخاذ سیاست های راهبردی منطبق با شاخصهای اصلی رشد و توسعه اقتصادی به عنوان بانکی پیشرو و بنگاهی کارآمد اقتصادی محسوب می شود که درگردش چرخ صنعت و تولید اجرای نقش بسزایی از آن خود نموده است آمارهای تشریحی ذیل نشانی از رشد و بالندگی است و گواهی بر موضوع رشد وتوسعه اقتصادی پایدار می باشد.
در بررسی این شاخصه ها که یکی از مولفه های اصلی پیشبرد امور در عرصه های مختلف بانکداری نوین مطرح است درواقع بانکها به عنوان مجری اصلی درسرمایه گذارهای تولیدی- صنعتی قلمداد می شوند.
بر اساس داده های آماری سامانه کدال؛ بانک ایران زمین در این امر؛ نقش انکار ناپذیر خود را بعنوان یکی از بنگاه های اقتصادی سرمایه گذار و سهیم در رشد و توسعه اقتصادی به خوبی نمایان می شود .
این بانک با بکارگیری استراتژی عالی و بهینه خود در ارایه عملکرد مطلوب در عرصه سرمایه گذاریها ،اعطا تسهیلات بانکی مطلوب به متقاضیان با خدمت رسانی مقبول و همچنین سرویس دهی شایسته به مشتریان دراین کارزار اقتصادی بالنده نقش ارزنده ئی را سهیم بوده است.
رشد ۲۲۷ درصدی خالص درآمدهای کارمزدی بانک ایران زمین
بر اساس صورت های مالی که درسامانه کدال منتشر شده است میزان خالص درآمدهای کارمزدی بانک ایران زمین در دوره مالی منتهی به سیام آذرماه ۱۴۰۰ برابر با ۹۲ میلیارد و ۵۳۳ میلیون تومان اعلام شده که ۲۲۷ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان میدهد.
در واقع خالص درآمدهای کارمزدی بانک ایران زمین که از جمله درآمدهای خوب بانکی محسوب میشود از ۲۸ میلیارد و ۲۹۱ میلیون تومان در ۹ ماهه سال گذشته به ۹۲ میلیارد و ۵۳۳ میلیون تومان رسیده و رشدی ۲۲۷ درصدی را به ثبت رسانده است.
این صورتهای مالی نشان میدهند که همزمان درآمد کارمزدی این بانک هم در مدت زمان مشابه از ۶۶ میلیارد و ۳۳۹ میلیون تومان به ۱۴۰ میلیارد و ۴۴۱ میلیون تومان افزایش یافته و رشدی ۱۱۲ درصدی داشته است.
هزینه کارمزدی بانک ایران زمین نیز ۲۶ درصد رشد یافته است. در ۹ ماهه امسال این بانک ۴۷ میلیارد و ۹۰ میلیون تومان هزینه کارمزد خود کرده که نسبت به هزینه ۳۸ میلیارد تومانی ۹ ماهه سال ۱۳۹۹ حدود ۹ میلیارد تومان بیشتر است.
رشد ۱۲۰ درصدی درآمد تسهیلاتی
بانک ایران زمین از ابتدای امسال تا پایان آذرماه رقمی معادل ۶۲۱ میلیارد تومان از محل تسهیلات اعطایی، سپردهگذاری و اوراق بدهی سود کسب کرده که ۱۲۰ درصد نسبت به درآمد ۲۸۲ میلیارد تومانی مدت مشابه سال ۱۳۹۹ جهش کرده است.
این بانک طی مدت زمان مشابه، رقمی بیشتر از ۷۱۲ میلیارد تومان هم سود به سپردههایش پرداخت کرده که ۳۲ درصد بیشتر از رقم ۵۳۹ میلیارد تومانی ۹ ماهه نخست سال گذشته است.
با این حال این صورتهای مالی حکایت از آن دارند که خالص درآمد تسهیلات و سپرده گذاری بانک ایران زمین کاهشی ۲۷ درصدی داشته است.
رشد ۹۶ درصدی در سود سرمایهگذاریها
بانک ایران زمین که فعالیت خود را بیشتر بر بانکداری دیجتالی متمرکز کرده، در ۹ ماهه نخست امسال بیش از ۸۵ میلیارد تومان سود از محل سرمایهگذاریهای خود کسب کرده که این رقم ۹۶ درصد بیشتر از سود ۴۳ میلیارد تومانی سال ۱۳۹۹ است.
از نکات مثبت دیگر این صورتهای مالی آن است که این بانک هیچ گونه مطالباتی از دولت یا اشخاص دولتی ندارد.
افزایش ۸۵ درصدی تسهیلات اعطایی
این بانک همچنین تا پایان آذرماه امسال بیش از ۹۴۷ میلیارد تومان در قالب تسهیلات مختلف در اختیار اشخاص غیردولتی قرار داده که ۸۵ درصد بیشتر از مدت زمان مشابه سال ۱۳۹۹ است.
میزان سرمایهگذاری بانک ایران زمین در سهام و اوراق بهادار نیز تقریبا بدون تغییر محسوسی نسبت به ۹ ماهه نخست سال گذشته ۸۴۲ میلیارد تومان بوده است.
این بانک رقمی بیش از یک هزار و ۵۵۲ میلیارد تومان از شرکتهای فرعی و وابسته خود مطالبات دارد.
داراییهای ثابت و مشهود بانک ایران زمین نیز تا پایان آذرماه ۱۴۰۰ بیش از ۱۰ درصد رشد کرده و به حدود ۵۳۶ میلیارد تومان رسیده است. داراییهای نامشهود آن هم البته تنها یک درصد کاهش داشته و ۳۳۲ میلیارد تومان بوده است.
بررسی صورتهای مالی منتشر شده در کدال نشان میدهد که سپرده قانونی این بانک نزد بانک مرکزی در ۹ ماهه نخست امسال با ۲۰ درصد افزایش نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل به ۷۳۷ میلیارد تومان رسیده است.
جمع داراییهای بانک زمین در مدت زمان مورد گزارش هم برابر با ۵۰ هزار و ۶۲۱ میلیارد تومان بوده که ۱۶ درصد نسبت به رقم ۴۳ هزار و ۵۹۲ میلیارد تومان سال گذشته رشد نشان میدهد.
در بررسی روند روبه رشد مالی بانک ایران زمین نمایان می شود که در ۹ ماهه امسال رویه عملکردی بدین منوال بوده است که با مدیریت بهینه منابع و مصارف عملکرد مالی بهبود یافته است واین بانک با راهبردهای اصلاحی و مطلوبی را در حوزه های مختلف سهم بسزایی از رشد وبالندگی در خدمات بانکی نوین، بازاریابی و اعتبارات را اتخاذ نموده است.
در مجموع بانک ایران زمین با تسهیلات اعطایی خود نقش بسزایی در پشتیبانی و مانع زدایی از تولید با فراهم آوردن تامین مالی مناسب ایجاد کرده است.
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: