واقعیت و خیال در مجمع برگزار شده هلدینگ خلیج فارس!
جلسه سی ام مهرماه مجمع عمومی هلدینگ خلیج فارس یک ویژگی ممتاز داشت.
فرهنگ اقتصاد _ جلسه ای سرشار از گمگشتگی و ناتوانی در مدیریت جلسه، مخصوصا در پاسخگویی به سوالات و اعتراضات متعدد سهامداران.
آنچه بسیار واضح بود عدم تسلط مدیران حاضر پر جلسه شامل رییس هیات مدیره، مدیرعامل، معاون سرمایه گذاری و مدیر مالی بود.
بی اعتمادی و عدم باور کامل حضار نسبت به مطالب و توضیحات ارائه شده در سوال های تمامی سهامداران موج میزد .
مدیرعامل هلدینگ در گزارش خود از راه اندازی دو طرح مهم هویزه و گچساران نام برد و به ۲۹ طرح در دست اجرای این شرکت به ارزش بیش از ۱۲ میلیارد دلار اشاره کرد. این مطالب در حالی از سوی وی عنوان شد که یک روز قبل گزارش منتشر شده در یکی از کانال های خبری به این موضوع مهم اشاره کرده بود که اگرچه پالایشگاه گاز هویزه در اردیبهشت ماه امسال رسما افتتاح شده ولی واحد کمپرسور آن در شهریورماه راه اندازی شده و این واحد تولیدی طی این مدت کمتر از سه درصد از خوراک گاز تحویلی را مورد استفاده قرار داده و ۹۷ درصد آن را در فلر مجتمع سوزانده است.
نکته دیگر مورد اشاره در گزارش مدیرعامل هلدینگ راه اندازی پتروشیمی گچساران بود که همان گزارش تاکید کرده بود به اعتفاد اکثر کارشناسان پتروشیمی این مجتمع هنوز یکسال تا راه اندازی کار دارد. گزارش فوق برای بررسی صحت و سقم وارد مدار شدن پتروشیمی گچساران خواستار آن شده بود که هلدینگ اعلام کند این مجتمع از زمان افتتاح تا الان چه مقدار محصول تولید کرده است.
-ارزیابی دستاوردهای مهم فارس:
دستیابی به تولید به مقدار ۲۳.۲ میلیون تن معادل ۷۸ درصد ظرفیت و ۹۲ درصد برنامه و افزایش ۵ درصدی تناژ تولید نسبت به دوره مشابه قبل و اشاره به آمارهای درخشان از جمله رشد ۵ درصدی تولید، رشد ۳۹ درصدی میزان فروش تلفیقی و رسیدن به رکورد ۳۷۱ هزار میلیارد تومان فروش، رشد ۶۴ درصدی سود انباشته تلفیقی و رسیدن به ۱۲۸ هزار میلیارد تومان، افزایش ۲۶ درصدی سودآوری و رسیدن مجموع فروش گروه با ۱۵.۵ درصد افزایش به ۱۶.۷ میلیارد دلار از آمارهای مهمی بود که مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس به آن اشاره کرد.
اگرچه قابل انتظار است که مدیرعامل هلدینگ نداند میزان تولید این شرکت بر اساس گزارش سال ۱۳۹۶ به تولیدی برابر با ۸۶ درصد ظرفیت رسیده بود و لذا اینکه در سال ۱۴۰۲ با ۷۸ ظرفیت تولید کرده باشد خیلی موفقیت محسوب نمی شود. اما از آن مهمتر
این است که گزارش صورتهای مالی نهایی از عملکرد هلدینگ خلیج فارس حکایت از آن دارد که روند سود آوری این شرکت نسبت به سال گذشته به شدت کاهشی بوده است و این اتفاق در حالی رخ داده که نرخ ارز نسبت به سال گذشته روند کاملا صعودی داشته است. از سوی دیگر اختیارات لازم به شرکتهای تولیدی پتروشیمی برای فروش محصولاتشان به نرخ های رقابتی در بورس کالا نیز داده شده بود.
بطور مثال نرخ ارز نسبت به سال گذشته صعودی حدود هشتاد درصدی داشته و فروش محصولات در بورس کالا هم رقابتی بوده ولی طبق گزارش عملکرد مالی هلدینگ روند سود عملیاتی با افت شدید سی درصدی و سود عملیات تلفیقی در گروه نسبت به سال گذشته با بیش از پنج درصد سقوط همراه بوده است. این در حال است که روند رشد سود عملیاتی در سال های گذشته هماهنگ با روند افزایش نرخ ارز بوده است.
-اشاره به ۲۹ پروژه در دست اجرا و چند سوال از پروژه های افتتاح شده:
مدبرعامل هلدینگ گفت در حال حاضر ۲۹ پروژه با ظرفیت ۲۱.۵ میلیون تن و با سرمایهگذاری ۱۲.۶ میلیارد یورو و ۹۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در دستور کار خلیجفارس قرار دارد، وی افزود: ۱۴ پروژه اصلی هلدینگ با سرمایهگذاری ۱۱ میلیون و ۷۹۹ هزار دلار و ۷۹۰ هزار میلیارد ریال، ۷ پروژه درون مجتمعی با سرمایهگذاری ۳۹۲ میلیون دلار و نزدیک به ۱۹هزار میلیارد ریال و ۸ پروژه اصلی مجموعه پترول با ظرفیت تولید ۵۴۲ هزار تن محصول و اعتبار ۵۱۶ میلیون دلار و نزدیک به ۹۲ هزار میلیارد ریال در دستور کار قرار دارد. اما به چند سوال ساده پاسخ نداد:
۱) میزان تولید گاز مایع ارسالی به پتروشیمی بندرامام و گاز متان تولیدی ارسال شده به شبکه گاز کشور توسط پتروشیمی هویزه چه مقدار بوده است؟
۲) هزینه ها و ضرر و زیان ناشی از سوزاندن بیش از ۹۷ درصد از گاز خوراک دریافتی در پتروشیمی هویزه از چه محلی قرار است جبران شود؟
۳) مقدار اتیلن تولید شده در پتروشیمی گچساران از زمان افتتاح چه مقدار بوده و به کجا ارسال شده است؟
۴) علت جابجایی مدیران قبلی طرح های هلدینگ خلیج فارس پیش از راه اندازی و به تولید رسیدن طرح ها چه بوده است؟
برای جمع بندی این مجمع می توان به یک جمله بیان شده از سوی یکی از سهامداران معترض اشاره کرد که میگفت: «شما توان مدیریت یک میکروفون برای سوال کردن را ندارید آنوقت می خواهید این مجموعه بزرگ پتروشیمی را مدیریت کنید»؟
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: