فرهنگ اقتصاد _ امروزه بخش عمده تجهیز و تخصیص منابع مالی هرکشور توسط شبکه بانکی صورت می پذیرد، لذا سلامت و صحت شبکه مذکور برای منافع جامعه امری مهم و تبعیت بانکها از سیاستهای ابلاغی نهادهای نظارتی امری اجتناب ناپذیر می باشد.بانکها در هر جامعه علاوه بر آنکه از طریق اعطای تسهیلات می توانند به ایجاد و خلق پول بپردازند، تنظیم کننده عمده نظام پرداختهای جامعه نیز به شمار میروند زیرا که اجرای سیاستهای مربوط به تجهیز و تخصیص منابع پولی جامعه برعهده آنهاگذارده میشود.
تدوین سیاستهای پولی و مسئله نظارت بر چگونگی رعایت مقررات ابلاغ شده به بانکها یکی از وظایف مهم بانک مرکزی است و تخطی از این مقررات سبب میگردد تا منافع ملی با خطر مواجه شود.
از سوی دیگر اهمیت تدوین و ابلاغ سیاستهای مذکور از آنجاست که بانکها و مؤسسات مالی، واسطه میان پس اندازکنندگان ومصرف کنندگان نهایی منابع مالی یا بطور کلی منابع پس انداز در جامعه می باشند بانکها از طریق شعب خود نه تنها دارنده اصلی سپردههای بخشهای مختلف و کانال اولیه اعتبار و سرمایه گذاریها در اقتصاد هستند بلکه قدرت ایجاد پول از طریق اعطای تسهیلات را نیز دارا می باشند.
بانک شهر در اصل به عنوان یک بانک تجاری و تخصصی معاملات خارجی شروع به کار کرد. اما به مرور زمان، فعالیتهای این بانک تنوع یافت و اکنون به عنوان یک بانک کامل با خدمات متنوع از جمله بانکداری خدماتی، اعتباری و پرداختها شناخته میشود.
موسسه مالی و اعتباری شهر با مجوز بانک مرکزی و با سهامداری شهرداریهای تهران و سایر کلانشهرهای کشور، با سرمایه ای معادل یک هزار و پانصد میلیارد ریال تاسیس و در تاریخ ۸۷/۱۱/۲۱ فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد و بدین ترتیب شهرداری ها، چهره نوینی را به خود گرفتند.
تأمین نیاز شهرداری ها به اعتبارات کلان، تأمین نقدینگی و سرمایه و پوشش هزینه ها و مخارج شهر در راستای تحقق توسعه شهری و تجربه خودکفایی انگیزه ای اصلی برای برداشتن این گام بزرگ بود.
با توجه به پیگیریهای فراوان مدیران ارشد شهرداری تهران و کلانشهرها و از سویی افزایش سرمایه توسط سهامداران تا سقف ۲۰۰۰میلیارد ریال، در تاریخ ۸۸/۱۱/۱۹ مجوز ثبت بانک شهر توسط بانک مرکزی با هماهنگی و تائید شورای عالی پول و اعتبار کشور صادر و در تاریخ ۸۸/۱۲/۱۷افتتاح گردید. پس از گذشت دو سال از تاسیس ، سهامداران به منظور تامین نقدینگی لازم، اقدام به افزایش سرمایه بانک تا سقف ۴۰۰۰میلیارد ریال نمودند.
در ادامه نیز سرمایه این بانک در سال ۸۹ به رقم چهار هزار میلیارد ریال افزایش یافت که این رقم تا سال ۹۲ تداوم داشت. سپس در تیرماه سال۹۳ رقم سرمایه بانک شهر به عدد هفت هزار و نهصد میلیارد ریال افزایش پیدا کردو در دی ماه سال ۱۳۹۴ به رقم پانزده هزار و پانصدو هفتاد و سه میلیارد ریال رسید.
سهام داران اصلی بانک شهر عبارتند از:
شهرداری تهران
شهرداری شیراز
شرکت تعاونی تولیدی و توزیعی کارکنان شهرداری تهران
شهرداری اصفهان
صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران
شهرداری قزوین
شهرداری مشهد
شهرداری قم
شهرداری کرج
شهرداری اهواز
شهرداری تبریز
سهام بانک شهر
بانک شهر با نماد وشهر در فرابورس ایران پذیرفته شده است و در بازار اوراق بهادار ایران قابل خرید و فروش است. از سهامداران بانک شهر می توان به شهرداری های تهران، مشهد، اصفهان، قم، کرج، تبریز، شیراز، قم، قزوین، موسسه صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران، سازمان صندوق بازنشستگی کارکنان شهرداری تهران اشاره کرد.
همچنین میزان سهام شناور بانک بالغ بر سی درصد می باشد و عده کثیری از کارکنان واحدهای تابعه شهرداری تهران و کارکنان شهرداری های کلانشهرها و اشخاص عادی، ترکیب سهام داران بانک شهر را تشکیل می دهند.
خدمات بانک شهر
در بانک شهر کلیه امور بانکی اعم از سپرده های بلند مدت و کوتاه مدت و قرض الحسنه، تسهیلات و ضمانتنامه های بانکی، حوالجات بانکی، انجام می شود. همچنین خدمات ارزی در بانک شهر از جمله حواله های ارزی و حساب های کوتاه مدت و بلند مدت ارزی نیز ارائه می شود. از خدمات نوین بانکی قابل ارائه در بانک شهر هم می توان به بانکداری الکترونیکی از اینترنت بانک، همراه بانک، اپلیکیشن های خدمات پرداخت غیر حضوری و کارت های بانکی عضو شبکه شتاب هم اشاره نمود.
بانک شهر طیف گستردهای از محصولات و خدمات بانکی را به مشتریان خود ارائه میدهد.
از جمله این محصولات و خدمات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سپردههای بانکی
تسهیلات بانکی
خدمات بانکداری الکترونیک
خدمات بیمهای
خدمات مشاوره مالی
و در ادامه جهت پوشش خدمات مربوط به بازار سرمایه، شرکت کارگزاری شهر(سهامی خاص) براساس تجویز ماده ۱۱ قانون اولیه تاسیس بورس اوراق بهادار مصوب اردیبهشت ماه ۱۳۵۴ و ماده ۵ اساسنامه وقت سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار از تاریخ ۱۳۸۸/۰۵/۰۴ تاسیس و در اداره ثبت شرکت ها به شماره ۳۵۳۴۱۰ به ثبت رسید .
کارگزاری شهر با توجه به توسعه بازار سرمایه و روند روبه رشد تعداد سهامداران و سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار اقدام به یک تالار اختصاصی و پنج ایستگاه معاملاتی در دفتر مرکزی دو ایستگاه در تالار و دفتر اصفهان ایجاد نموده است.
صورت مالی
براساس صورت مالی منتشر شده برای دوره ۹ ماهه منتهی به پایان خرداد ۱۴۰۲، بانک شهر توانسته است سود خالص ۲,۶۳۵,۴۴۸ میلیون ریالی را محقق کند که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۴۹.۵ درصد افزایش داشته است. این افزایش سودآوری عمدتاً به دلیل افزایش درآمدهای عملیاتی، کاهش هزینههای عملیاتی و کاهش هزینههای مالی بوده است.
بانک شهر در سالهای اولیه تأسیس خود، عمدتاً به ارائه خدمات بانکی به شهرداریها و سایر نهادهای دولتی میپرداخت. با تغییر مدیریت در سال ۱۳۹۹، بانک شهر استراتژی خود را تغییر داد و به سمت ارائه خدمات بانکی به طیف گستردهتری از مشتریان، از جمله بخش خصوصی، تغییر مسیر داد.
نسبتهای مالی
نسبت کفایت سرمایه: ۱۰.۵%
نسبت تعهدات غیرجاری به حقوق صاحبان سهام: ۱۲.۴%
نسبت سود خالص به حقوق صاحبان سهام: ۲۲.۳%
نسبت سود خالص به داراییها: ۲.۸%
نسبت قیمت به درآمد (P/E): 8.9
چشمانداز
بانک شهر در سالهای اخیر روند رو به رشدی را در زمینه سودآوری و بهبود وضعیت مالی طی کرده است. این روند بهبودی با مدیریت جدید بانک و اجرای برنامههای اصلاحی آغاز شد و در سال ۱۴۰۲ به اوج خود رسید.
با توجه به این روند مثبت، انتظار میرود بانک شهر بتواند در سالهای آینده نیز به سودآوری خود ادامه دهد. همچنین، با توجه به برنامههای توسعهای بانک، انتظار میرود در آینده شاهد افزایش درآمدها و سودآوری این بانک باشیم.
منبع : اخبار نوین
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: