فرماندار پاکدشت:
عملیات آبخیزداری، راهکاری کلیدی جهت کنترل سیل و جلوگیری از خسارت های مالی و جانی
فرماندار شهرستان پاکدشت در جریان بازدید از پروژه های آبخیزداری اجرا شده در حوزه آبخیز توچال این شهرستان گفت: عملیات آبخیزداری راهکاری کلیدی جهت کنترل سیل و جلوگیری از خسارت های مالی و جانی به شمار می آید.
به گزارش فرهنگ اقتصاد-هادی تمهیدی افزود: با توجه به اثر بخشی فعالیت های آبخیزداری، نگاه جدیدی درخصوص اجرای این گونه اقدامات در بین مردم و مسئولان شکل گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه شهرستان پاکدشت سابقه سیل خیزی را در کارنامه خود دارد، اقدامات آبخیزداری انجام شده در این منطقه کنترل سیلاب و جلوگیری از بروز خسارت را به همراه خواهد داشت.
فرماندار شهرستان پاکدشت تأکید کرد: از آنجائی که تمامی حوزه های آبخیز این شهرستان مشرف به مناطق شهری و روستایی از جمله مناطق مسکونی، تأسیسات، جاده امام رضا(ع) اراضی کشاورزی و روستاها و مراکز صنعتی هستند، از این رو به منظور حفظ و امنیت این مناطق در مقابل بارش های یکباره و وقوع سیلاب ها تداوم فعالیت های آبخیزداری ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
بر اساس این گزارش در این بازدید علی گلستانی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پاکدشت به ارائه گزارشی درخصوص اقدامات انجام شده پرداخت و در این باره بیان داشت: این شهرستان دارای ۷ حوزه آبخیز است که تمامی این حوزه های آبخیز در شمال این شهرستان واقع شده اند که حوزه آبخیز توچال با توجه به شرایط توپوگرافی و شکل آن جزو حوزه های آبخیز بحرانی از لحاظ سیل خیزی محسوب می شود.
وی اظهار داشت: در این حوزه آبخیز عملیات مکانیکی شامل احداث دو سازه بزرگ سنگی-ملاتی در عرض رودخانه توچال و مرمت و بازسازی ۷ مورد کف بند به حجم عملیات ۳۷۰۰ مترمکعب انجام شده است.
این مسئول منابع طبیعی شهرستان پاکدشت ادامه داد: در حوزه آبخیز توچال این شهرستان اقدامات گابیون بندی در خروجی این حوزه آبخیز به حجم ۲۵۰۰ متر مکعب به مرحله اجرا درآمده و عملیات خشکه چین به حجم ۱ هزار مترمکعب نیز در سرشاخه های فرعی این حوزه آبخیز اجرائی شده است.
گلستانی با بیان اینکه این اقدامات با اعتباری معادل ۴.۵ میلیارد تومان و از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی انجام شده است، به برخی کارکردهای موثر فعالیت های آبخیزداری اشاره کرد و اذعان داشت: این گونه اقدامات علاوه بر کنترل سیل و کاهش خسارات، موجب کنترل فرسایش خاک، تقویت سفره های آب زیرزمینی و بهبود پوشش گیاهی می شود.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: