این نوع کشت مرسومترین و قدیمیترین روش کشت است که در زمین هم به صورت دستی و سنتی امکانپذیر است و هم با ماشینآلات کشت زعفران و به صورت مکانیزه انجام میشود.
۲)کاشت گلخانهای
این نوع کشت به عنوان جدیدترین شیوه ی کشت بهحساب میآید که اشکال مختلف ذیل انجام میشود: (۱) کشت هیدروپونیک یا آبکشت، نوعی از کشت است که از آب به همراه مواد بی اثر مثل پرلیت، به عنوان بستر کشت استفاده میشود. (۲)کشت ایروپونیک زعفران یا هواکشت نوعی کشت گلخانهای بدون بستر است. در این نوع کشت، ریشه در هوا معلق است و با اسپری آب به طور مداوم مواد غذایی به آن میرسد. (۳)کشت فوگ پونیک بهروزترین شیوه ی کشت میباشد که در عمل مشابه کشت ایروپونیک است و نیاز به بستر کشت ندارد، اما بااین تفاوت که عناصر غذایی به شکل بخار به ریشه گیاه داده می شود.
۳)کاشت در منزل
دراین روش عملیات کشت درخانه انجام داده میشود.
“تشریح پلتفرم جدید کشت قراردادی”
بانک کشاورزی در راستای اجرای طرح نوین تامین مالی کشاورزی قراردادی، با تصویب تسهیلات ریالی به نفع زنجیره تولید زعفران، حمایت از تولیدکنندگان طلای سرخ را در دستور کار قرار داده است. این مصوبه برای تامین هزینههای جاری کشاورزان زعفرانکار به عنوان اعضای زنجیره تامین زعفران و طرف قرارداد مجری طرح صادر شده است که با دریافت تسهیلات مصوبه مذکور، نسبت به پرداخت بخشی از هزینههای مربوط به کاشت، داشت و برداشت زعفران اعضای این زنجیره در پایان فرآیند برداشت و تحویل محصول اقدام میکند ودر واقع کشاورز طرف قرارداد با مجری کشاورزی قراردادی خدمات و نهادههای خود را به صورت تعهدی از تامینکنندگان و فروشندههای خدمات و نهادههای کشاورزی طرف قرارداد با مجری خریداری کرده و بانک به عنوان رکن تضمین ضمانت پرداخت هزینه این نهادهها را بر عهده دارد که در زمان برداشت و تحویل محصول کشاورزان به مجریان کشاورزی قراردادی، مجری با منابع خود یا منابع تسهیلاتی از بانک بهای محصول را با کسر هزینه و تسویه با پشتیبانان و تامینکنندگان به حساب کشاورز واریز میکند. بدیهی است در صورت عدم ایفای تعهدات توسط کشاورز در سررسید، بانک نسبت به پرداخت دیون وی اقدام خواهد کرد. یادآور می شودکه این مصوبه به عنوان یکی از گام های فرآیند اجرای مدل جدید کشاورزی قراردادی مبتنی بر پلتفرم در بانک کشاورزی است که طراحی آن از سال گذشته با تأکید فرشید فرخ نژاد مدیرعامل بانک در دستور کار کارشناسان این بانک قرار گرفته است. طرح جدید بانک کشاورزی که با هدف تأمین مالی زنجیره تولید زعفران کلید خورده ضمن رفع نیازهای مالی تولیدکنندگان در سریع ترین زمان ممکن، ریسک های متوجه بانک و مشتریان را به حداقل رسانده است.
نتیجه:
بانک کشاورزی با اجرای این طرح با اهداف عالی در راستای حمایت از اشتغالزایی و بهبود معیشت خانوارها، تسهیل شرایط اقتصادی است واجرای این طرح جدید بانک کشاورزی ریسکهای متوجه بانک و مشتریان را به حداقل رسانده است وازنتایج عالی این طرح تحقق اهداف و ماموریت های دولت در زمینه اشتغالزایی می توان یاد کرد.