۲۳۰۰ هکتار از پارک های جنگلی شمال تهران به شهرداری ها احاله مدیریت می شود
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شمیرانات گفت: بر اساس تکلیف قانونی و در راستای اقدامات 9 گانه جهشی، 2300 هکتار از پارک های جنگلی شمال تهران شامل پارک های سوهانک، لتیان، یاس فاطمی، تلو و پارک های چهارگانه گلابدره، آبک، نیلوفر و کهف الشهداء در قالب ماده 3 به شهرداری ها احاله مدیریت بهره وری می شود.
به گزارش فرهنگ اقتصاد-حسن شکری با بیان این مطلب به دیگر اقدامات جهشی سال جاری در قالب طرح ۹ در ۹۹ اشاره کرد و افزود: با توجه به اهمیت حفظ عرصه های ملی، اجرای طرح کاداستر اراضی ملی و دولتی به جد در دستور کار قرار دارد و از ۱۴۰ هزار هکتار عرصه های ملی شهرستان شمیرانات تاکنون ۸۰ هزار هکتار آن زیر پوشش طرح کاداستر و اطلاح هندسی قرار گرفته که برای ۳۰ هزار هکتار از این اراضی اسناد تک برگ صادر شده است و صدور اسناد تک برگ برای مابقی این اراضی در دست انجام می باشد.
وی ارتقاء پوشش حفاظتی را از دیگر اقدامات جهشی برشمرد و در این باره اظهار داشت: به منظور ارتقاء ضریب حفاظتی و بازگشت اقتدار حفاظتی به عرصه های منابع طبیعی پهنه بندی عرصه های منابع طبیعی شهرستان شمیرانات به مناطق بحرانی و نیمه بحرانی در نظر گرفته شده که این پهنه ها از لحاظ سطح عرصه، تعداد پلاک های ثبتی، شهر و روستاهای واقع در عرصه، میزان تصرفات سنوات گذشته، مرغوبیت و ارزش افزوده اراضی و همچنین وضعیت پوشش گیاهی به ۵ منطقه تقسیم می شوند که حفاظت هر منطقه تحویل مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی خواهد شد.
این مسئول منابع طبیعی شهرستان شمیرانات ادامه داد: مدیریت و بهره برداری مراتع از دیگر اقدامات ۹ گانه جهشی است که در دست انجام است که برای همین منظور به بهره برداران و صاحبان پروانه چرا اعلام شده تا هرچه سریعتر نسبت به تهیه طرح اقدام و بهره بردارانی که به عنوان مجریان طرح های مرتعداری فعالیت می کنند نسبت به روزرسانی و اعمال اصلاحات لازم اقدام نمایند.
شکری به توسعه دولت الکترونیک به عنوان اقدامی دیگر در قالب طرح ۹ در ۹۹ اشاره کرد و بیان داشت: به منظور تسریع در انجام امور و جلوگیری از هرگونه خطا و سوء استفاده های احتمالی بسیاری از اقدامات منابع طبیعی شهرستان شمیرانات از قبیل ثبت نام همیار طبیعت، تمدید الکترونیکی عوارض مربوط به چرای دام و پاسخگویی به استعلامات به صورت الکترونیک در حال انجام می باشد.
وی خاطر نشان کرد: در خصوص تشخیص، تعیین حدود و آگهی ذخیره گاه های جنگلی تاکنون ۷ منطقه ذخیره گاهی به مساحت ۱۶۰۰ هکتار واقع در مناطق رودک، حاجی آباد- اوشان، کلوگان، آبنیک، فشم، ایگل و گاوچال شناسایی شده و مابقی مراحل در حال انجام است و ذخیره گاه نارون به مساحت ۴۰ هکتار سابقاً در منطقه زایگان شناسایی و آگهی آن نیز منتشر شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: توسعه و تقویت صندوق های منابع طبیعی موجب توان افزایی و ارتقاء مشارکت بهره برداران و مجریان طرح های منابع طبیعی و آبخیزداری می شود که این اقدام نیز با استفاده از ظرفیت های قانونی در دستور کار قرار دارد.
وی به اخذ حقوق دولتی اشاره کرد و در این باره افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۹۶۰ میلیون ریال درخصوص خسارات وارده به عرصه های منابع طبیعی به واسطه اجرای طرح های عمومی و عمرانی و همچنین تصرفات اراضی ملی اخذ شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شمیرانات اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری را به عنوان طرح محوری سال جاری بیان کرد و ابراز داشت: با توجه به سابقه سیل خیزی در سطح این شهرستان و به منظور کنترل سیلاب و فرسایش خاک، امسال هم عملیات آبخیزداری با اعتباری حدود ۴.۵ میلیارد تومان ازمحل صندوق توسعه ملی در حوزه های آبخیز سد لتیان و شمال تهران اجرائی خواهد شد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: