آهنگ ساز و نوازنده برجسته سنتور در گفت و گو با "فرهنگ اقتصاد" مطرح کرد:
“عدم وجود بازار مناسب در زمینه ارایه وخلق آثار موسیقایی اثرگذار و ماندگار و همچنین انتشار کتب مربوطه همواره مشکل همیشگی بوده است”
هنر موسیقی یکی از کهن ترین و مقبول ترین هنر از شاخه های هنری در تمامی فرهنگها و تمدنهای بشری تاکنون بوده است.
فرهنگ اقتصاد _ هنر موسیقی از طریق اصوات، آهنگها و سازها، ارتباط عمیق روحی می تواند بین هنرمندان و مخاطبان خود برقرار کند و به تفسیرصحیح قادر است توصیف خوبی از احساسات،عقاید، شرح احوالات انسانها درگذشته وحال داشته باشد؛ به گونه ای که جملات وکلام ؛ قاصر از این واگویی هستند وصرفا این زلالیت چشمه هنر موسیقی ناب است که می تواند بشکل عمیق ،دلنشین و اثربخش درنهاد آدمی جاری شود و به تعبیری فرهنگ و روحیات افراد انسانی را تحت تاثیر عمیق خود قرار دهد.
《 کتاب آوای لنگ
حاوی قطعاتی در میزان های لنگ برای ساز سنتور منتشر شد
این کتاب تالیف خانم رویا باقرزاده می باشد که حاوی ۲۰ قطعه تمرینی از آثار ایشان و اساتید موسیقی این رشته میباشد.
با توجه به اینکه قطعات اکثر قطعات دارای میزان لنگ به صورت پراکنده در کتاب های مختلف بوده اند ،در این کتاب سعی شده که مجموعه ای گرداوری شود که هنرجویان این رشته بتوانند برای پرداختن تخصصی به این نوع میزانها ،به یک منبع با انواع و اقسام ریتم های مختلف دسترسی داشته باشند.
این اثر در بهار ۱۴۰۳ توسط انتشارات آوای برگریزان منتشر شده است.
مرداد ماه ۱۴۰۳
رویا باقرزاده 》
“فرهنگ اقتصاد” برای آگاهی مخاطبان از چالشها و فرصتهای هنر موسیقی وهمچنین معرفی ساز سنتور با هنرمند بنام “محسن غلامی “گفتگو کرده است.
این هنرمند نامی موسیقی متولد سال ۱۳۵۸ در شهرستان آمل است، وی سنتور را در نزد اساتیدی همچون استاد رامین صفایی ، پرویز مشکاتیان و … آموخت و آهنگسازی را از استاد علی تجویدی و میلاد کیایی فرا گرفت.
غلامی در خصوص اقتصاد و بازار صنعت موسیقی کشور اظهار داشت:
“عدم وجود بازار مناسب در زمینه ارایه وخلق آثار موسیقایی اثرگذار و ماندگار و همچنین انتشار کتب مربوطه همواره مشکل همیشگی بوده است” لذا وجود هزینه های بالا در زمینه تولیدات هنری وخلق آثار ارزشمند ماندگار، غالبا باعث شده کیفیت و یا تعداد آثار تولید شده تحت الشعاع قرار بگیرد.
《 آلبوم تلکا.قطعات موسیقی مازندران و گیلان
این آلبوم به صورت بی کلام و با همکاری سازهای سنتور و عود و فلوت و تار باس،ویلن آلتو و تار و سه تار و در دستگاه های شور و بیان اصفهان
تنظیم و ضبط شده است.
قطعات موسیقی مازندرانی در آلبوم :
آی نوونه جان نوونه،آره، طاهره سنگسری، بی قراری ،درنه جان
قطعات موسیقی گیلان :
ورش باره ،کوهان جور،دریا طوفانه
نوازندگان این آلبوم : عود : یعقوب نوروزی
تار و سه تار: علیرضا احمدی
سنتور و تار باس: رویا باقرزاده
فلوت : مهدی احمدی
ویلن آلتو : مصطفی حمیدیان
پیانو: نگار قاسمی و تنبک : مجید طریقی
طرح جلد: عارف هاشمی
این آلبوم در مرداد ماه ۱۴۰۴ توسط موسسه آوای برگریزان منتشر شده است.》
وی افزود:از دیگر مشکلات درحوزه موسیقی کشور، برگزاری کنسرت ها می باشد که متاسفانه همیشه بر سر راه خود موانعی وجود داشته ازجمله تکرارا ! به دلیل هزینه های بالا و موارد دیگر است که عمده آن که مع الاسف تحت اختیار یک عده خاصی قرار گرفته که این امر شوربختانه ! باعث گردیده؛ اکثر موسیقیدانان هنرمند وزبده گوشه نشین شده یا کنار کشیده اند.
این موسیقیدان در تشریح ومعرفی سنتور، ساز اصیل ایرانی گفت: ساز سنتور یکی از ساز های اصلی و قدیمی موسیقی ایران و مشق سیمای است، در قدیم نوازندگان صاحب سبکی بودند؛ این ساز به تکامل تکنیکی و صدایی رساندن و در گذر سالهای متمادی دچار تغییرات زیادی شد، در حال حاضر سنتور های مختلفی وجود دارد که اعم از سازهای ۹ خرک به بالا می باشند و همچنین سنتورهای کروماتیک و نظیر این نیز ابداع شده اند تا مشکلات اصلی این ساز که مربوط به کوک دستگاه ها می شد که توانسته کمی برطرف نمایند.
《 کتاب پای کوبان
حاوی قطعاتی برای ساز سنتور منتشر شد.
این کتاب تالیف محسن غلامی می باشد که قطعاتی از ایشان میباشد.
اکثر این قطعات در آلبوم های مختلف
به صورت بی کلام منتشر شده و مجموعه حاضر گزیده کامل ملودی آثار می باشد که با تکنیک های متداول در سنتور نوازی تنظیم شده است.
نوع میزانها ،به یک منبع با انواع و اق
این اثر در مرداد ۱۴۰۳ توسط انتشارات آوای برگریزان منتشر شده است.
مرداد ماه ۱۴۰۳
محسن غلامی 》
این آهنگ ساز و نوازنده برجسته سنتور افزود: آموزش ساز سنتور نیز به صورت کلاسیک و خط نت بوده و آثار زیادی نیز تالیف شده از اساتیدی همچون پرویز مشکاتیان و فرامرز پایور و ……در حال حاضر برای یک هنرجوی سنتور از ابتدا تا انتها، مطالب زیادی جهت آموختن تکنیک ها و ردیف ها و …. وجود دارد که این خودش بسیار مهم و خوب است. و دیگر مثل قبل کار آموزش نیز سخت نیست و همه چیز به وفور و راحت قابل دسترسی است.
غلامی در خصوص معرفی آثار هنری خود اعلام کرد: گزیده آثارم شامل : -کتاب شعر بی واژه (مجموعه تکنوازی های پرویز مشکاتیان) در ۸ جلد، -آلبوم های آوای برگریزان ، -واژه تنهایی ، -بهار رویاها، -ساحل خیال ، -سایه خیال ، -گاه دلتنگی، -قصه وفا،-تنیده در جان،-شناور سوی ساحل های ناپیدا ، -در گذار می شود.
همچنین آلبوم های موسیقی مازندران اینجانب عبارت از -آمی دتر ، -دیاری و نواجش می باشد.
کتاب های تالیفی نیز پای کوبان که اکثر این قطعات در آلبوم های مختلف به صورت بی کلام منتشر شده و مجموعه حاضر گزیده کامل ملودی آثار می باشد که با تکنیک های متداول در سنتور نوازی تنظیم شده است.
رقص کولی اثر کیوان ساکت نیز کتاب دیگر در زمینه آموزش سنتور است.
این هنرمند موسیقی نواحی در مورد پیشنهاد به هنرجویان علاقمند تازه کار تصریح کرد: پیشنهادم برای هنرجویان مبتدی سنتور اینست که از همان اول به صورت آکادمیک یادگیری را شروع کنند و از کتاب های ابتدایی و مرجعی که وجود داره تحت نظر یک مدرس خوب هنر آموختن را آغاز نمایند، چرا که اگه استارت اولیه طبق اصول و قواعد درست نباشد بعدها برگشت به خط صحیح بسیار دشوار است و حتی می تواند خیلی از استعداد های خوب را کلا از این مسیر کنار بگذارد.
همانطور که اشاره کردم کتاب های زیادی در زمینه سنتور نوازی منتشر شده که همگی به راحتی در دسترس قرار دارند و مطالب برای یادگیری به بهترین روش در آنها کار شده است.
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: