عملکرد ارزنده بانک ملت در حمایت از شرکتهای دانش بنیان
اعطای تسهیلات مالی به شرکتهای دانشبنیان؛یکی از ابزارهای اصلی حمایتی در ارتقای این شرکتها از جنبه ابزارهای مالی و گسترش بازار، وعلم وفناوری وهمچنین در جهت ارتقاءصنعت کشور محسوب میشود.

فرهنگ اقتصاد _بر همین اساس باید یادآور شد، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و صنایع خلاق در سراسر کشور درانطباق با سیاستهای محوری دولت ومصوبات مجلس بوده که ازسوی بانکها اجرا می شود و این امر دراستای حمایت وپشتیبانی ازشرکتهای دانش بنیان توانمندی است که آمادگی دارند از سطحی به سطح بالاتر بروند و اثرگذاری جدی در اقتصاد داشته باشند.
زیراکه این شرکت ها در حوزه فناوری نوین فعالیت میکنند به بلوغ رسیدهاند و نیازمند حمایت جدی هستند تا به سطح بازار برسند و تاثیرگذار شوند.
گفتنی است درتعاریفی از شرکت های دانش بنیان شده است اهم فعالیتهای آنها بر پایه دانش و فناوری بنا شده و اقدامات آنها در راستای توسعه علم و ثروت، افزایش سهم تحقیق و توسعه در فرآیند تولید، ارتقای سطح فناوری در کشور و در نهایت، تجاریسازی وارزش آفرینی ودرآمدزایی باتوسعه بازار وافزایش تولیددرارایه خدمات ومحصولات جدید بازار مصرف می باشد.
به عبارت دیگر این شرکتها با اتکا به دانش و فناوری که هسته اصلی فعالیتهای آنها را تشکیل میدهد در راستای تولید محصولات و خدمات جدید و نوآورانهای است که به بازار هدف عرضه میشود.
شایان ذکراست تحقق اهداف علمی و اقتصادی شرکت دانش بنیان همانند سایر ایده نوآورانه در عرصه تجارت به منظور گسترش وتوسعه،الزاما نیاز به تزریق سرمایه و حمایت مالی از آنها میسر میشود.
وبه همین منوال تحقیق و توسعه آن نیز در حوزههای فناوری برتر و با ارزش افزوده بالا با تکیه بر دانش و فناوری پیشرفته، در جهت توسعه علم و ثروت وارزش آفرینی نیازمند سرمایهگذاری های اختصاصی ازسوی بنگاه های مالی بوده ازجمله برخورداری از تسهیلات ویژه بانکی ضرورتی اجتنابناپذیر است.
دراین راستا بانک ملت با سیاستهای حمایتی دراعطای وامها و تسهیلات ویژه مختص شرکتهای دانشبنیان از پیشگامان این عرصه بوده وبا عملکرد ارزنده درمسیر توسعه و پیشرفت واعتلای صنعت کشور با این شرکتها سهیم بوده ونقش آفرینی شایسته ای ازخود ابراز داشته است.
باید اذعان داشت که بانک ملت بعنوان تامین کننده منابع برای حمایت از شرکت های دانش بنیان و هم به عنوان یک نهاد پیشرو و مترقی مدلهای خوب و کارآمدی برای از این نوع حمایت ها دارد.
لازم به یادآوری است که با وجوداستعدادهای جوان ونخبه و ممتاز این امکان را به وجود آورده است تا در قالب شرکت های دانش بنیان از این ظرفیت عظیم ملی برای پیشرفت اقتصادی و غلبه بر مشکلات و موانع بخش تولید،استفاده شود.
باید گفت:در این اثنا سهم جدی از اقتصاد و تولید ناخالص ملی از آن خود کند وازاین طریق دراعتباربخشی وارتقا قدرت علمی کشور شرکت های دانش بنیان نقشی اساسی در این عرصه ایفاگر بوده است.
پیرو همین موضوع با امضای دو تفاهمنامه میان بانک ملت و صندوق نوآوری و شکوفایی، حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها توسعه می یابدحمایت از شرکت های دانش بنیان در بانک ملت شتاب بیشتری می گیرد.
براساس گزارش روابط عمومی بانک ملت، در آیین امضای تفاهمنامه بین بانک ملت و صندوق نوآوری و شکوفایی به تازگی انجام پذیرفته است.
دراین گزارش آمده است:((فرشید فرخ نژاد مدیرعامل بانک ملت، امضای این تفاهمنامه ها را موجب برطرف شدن موانع پیش روی اعطای تسهیلات به حوزه دانش بنیان ارزیابی کرد و گفت: شرکت های دانش بنیان با ایده های نوآورانه ارزش افزوده قابل ملاحظه ای برای کشور به ارمغان می آورند و بانک ملت در راستای عمل به مسوولیت های اجتماعی خود موظف به حمایت از این شرکت ها است.
فرخ نژاد با مطلوب ارزیابی کردن عملکرد بانک ملت در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳ در شاخص های مختلف، ابراز امیدواری کرد با افزایش سطح همکاری ها میان این بانک و صندوق نوآوری و شکوفایی تا پایان سال شاهد عملکرد مطلوب و تاثیرگذاری در این حوزه نیز باشیم.
مدیرعامل بانک ملت با تاکید بر عمل به تعهدات و انجام حداکثری معرفینامه های صادره از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی، از بخش های ذیربط در بانک خواست تا با همکاری مناسب و سرعت بخشیدن به امور، زمینه را برای تحقق این هدف فراهم کنند.
محمد صادق خیاطیان مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این مراسم با قدردانی از حسن دیدگاه مدیریت عالی بانک ملت به حوزه دانش بنیان کشور اظهار داشت: بانک ملت در کمک به صندوق همواره بانک پیشگام بوده و انتظارات ما نیز از این بانک بسیار بالا است و امیدوارم امضای این تفاهمنامه ها موجب رونق و رشد هر چه بیشتر شرکت های دانش بنیان شود.
وی با اشاره به نظارت این صندوق بر مصارف شرکت های دانش بنیان از تسهیلات دریافتی، گفت: در صندوق نوآوری و شکوفایی عزم جدی برای جلوگیری از انحراف مصارف وجود دارد تا تسهیلات دریافتی با قرار گرفتن در چرخه تولید به اقتصاد کشور کمک کند.
خیاطیان اجرای مصوبات این تفاهمنامه ها را کمکی برای کاهش ریسک تسهیلات برای بانک ملت و بهره مندی حداکثری شرکت های دانش بنیان کشور و عمل به شعار جهش تولید با مشارکت مردم در سال جاری عنوان و ابراز امیدواری کرد شرکت های دانش بنیان از انعقاد این تفاهمنامه ها و ثمرات ارتقای سطح همکاری های دو مجموعه بهره مند شوند.
براساس این تفاهم نامه ها پرداخت تسهیلات قرض الحسنه اشتغال زایی از محل منابع تبصره ۲ قانون بودجه با تضمین بازپرداخت گروهی و صدور ضمانتنامه های اعتباری برای تضمین بازپرداخت تسهیلات اعطایی بانک میان دو مجموعه انجام خواهد شد.))
نتیجه:
باید اذعان کرد که بانک ملت با توجه به نقش پیشروانه ای که همواره در عرصههای اقتصادی ورشد و توسعه صنایع کشور بر عهده داشته است می تواند با این هم افزایی در تقویت اقتدار علمی کشور در عرصه های گوناگون سرآمد بوده است.
لازم بذکراست که امروزه شرکتهای دانش بنیانی که در اجرا طرحها وایده خلاقانه خود موفق وکارآمد بوده اند بخصوص در زمینه ارایه محصول وتوسعه بازار ؛ قطعا در مسیر دریافت تسهیلات ویژه استحقاق لازم از خود نشان خواهند داد.
باید افزود: با ایجاد این سازو کار بعنوان وجه امتیاز دهی در ارزیابی عملکرد شرکتهای دانش بنیان می تواندباشد وهمچنین برای دریافت تسهیلات ویژه؛ بسترساز رقابت سالمی در رشد وتوسعه وتعالی سازمانی آنها نیز بشمار می اید.
ودرنهایت باید گفت:بی تردید برقراری تعاملات سازنده مابین بانک ملت و شرکتهای دانشبنیان می توانند در راستای رشد و گسترش آنها و بهره برداری از طرحها وایده های نو وخلاقانه استعدادهای جوانان نخبه و دانشگاهی کشور بوده ونتیجابعنوان عملکرد بسیار ارزشمند وارزش آفرین اقتصادی، صنعتی محسوب میشود.
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: