
به گزارش فرهنگ اقتصاد؛در مورخه ( ۳۰ تیر ۱۴۰۴ ) مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت صنایع تجهیزات نفت (فنفت) منتهی به ((۳۰ اسفند ۱۴۰۳))، با حضور سهامداران برگزار شد و مدیرعامل این شرکت، عباس ناصری، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد سال گذشته، به بیان دستاوردها، چالشها و برنامههای آتی “فنفت” و شرکتهای تابعه آن پرداخت.
در این نشست، بر پرداخت به موقع سود سهامداران، توسعه زیرساختها، و تمرکز بر افزایش سهم بازار و صادرات تأکید شد.
عملکرد مالی و پرداخت سود سهامداران
عباس ناصری در ابتدای سخنان خود به تعهد “فنفت” در قبال سهامداران اشاره کرد و گفت: سود سهامداران حقیقی در موعد مقرر پرداخت شده است. او از سهامدارانی که عضو سامانه سجام نیستند، خواست برای دریافت سود خود اقدام کنند. همچنین، سود معوقه سهامداران حقوقی مربوط به سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نیز تسویه شده است.
در بخش مالی، “فنفت” در سال ۱۴۰۳ به فروش یک هزار و ۲۲ میلیارد تومانی دست یافته است. درآمد عملیاتی و غیرعملیاتی شرکت در سال گذشته ۱۷۵ میلیارد تومان بوده که با ۲۰ درصد رشد به ۲۰۸ میلیارد تومان در سال جاری رسیده است. مدیرعامل “فنفت” همچنین خبر داد که در سال ۱۴۰۳، درآمد عملیاتی، که ۷۵ درصد سود خالص شرکتها را تشکیل میدهد، با افزایش به ۱۵۶ میلیارد تومان رسیده است. سود خالص صنایع تجهیزات نفت برای سال ۱۴۰۳ نیز ۱۰۴ میلیارد تومان اعلام شد.
توسعه زیرساختها و برنامههای استراتژیک
ناصری به پیشرفت در توسعه زیرساختها اشاره کرد و اظهار داشت: فاز اول کارخانه ریختهگری به اتمام رسیده است و فاز دوم نیز طبق برنامه پیش خواهد رفت. وی تأکید کرد که وصول مطالبات سنواتی یکی از اهداف اصلی شرکت است و “فنفت” به دنبال افزایش سهم بازار خود در صنعت نفت است.
یکی دیگر از دستاوردهای مهم “فنفت”، پایهگذاری زیرساخت صادرات محصولات و دانش فنی است. به گفته ناصری، شرکت معادل ایزویی (ISO Equivalent) را دریافت کرده و هیچ مانعی برای صادرات محصولات وجود ندارد. این اقدام میتواند افقهای جدیدی برای “فنفت” در بازارهای بینالمللی بگشاید.
در خصوص برنامههای آتی، مدیرعامل “فنفت” از ورود به برنامههای اورهال تأسیسات نفتی، پتروشیمی و پالایشگاهی خبر داد که در دستور کار شرکت قرار دارد. همچنین، پروژه هوش مصنوعی از دیگر برنامههای راهبردی شرکت است و ناصری وعده داد که اخبار خوبی در آینده به اطلاع سهامداران خواهد رسید.
افتخارات و چالشهای پیشرو
ناصری با افتخار به توانمندیهای داخلی “فنفت” اشاره کرد و گفت: “یکی از افتخارات ما این است که ما پوزیشنر هستیم. ما کنترل ورف (Control Valve) را داخلیسازی کردیم.” او تأکید کرد که کنترل ورف یکی از مهمترین اقلام در صنعت برق است که بومیسازی آن گام مهمی در خودکفایی صنعتی محسوب میشود.
با این حال، مدیرعامل صنایع تجهیزات نفت به چالشهای پیشروی این صنعت نیز پرداخت. مهمترین چالش را کمبود نقدینگی دانست. وی افزود که کاهش قابل توجه سرمایهگذاری کلان و توقف برخی از پروژههای بزرگ کشور از دیگر مسائل تأثیرگذار است.
البته ناصری ابراز امیدواری کرد که با حضور مدیریت جدید در اهداف، روند کلیه پروژهها سرعت خواهد گرفت.
شرکتهای تابعه و مشتریان اصلی
مدیرعامل “فنفت” در مورد شرکتهای اصلی تابعه صنایع تجهیزات نفت توضیح داد.
این شرکتها شامل وتکو، پارس بنگان، گسترش شیرسازی، توس پیوند و شرکت پیچ و مهرههای صنعتی هستند.
وی اشاره کرد که “فنفت” در شرکت پیچ و مهرههای صنعتی سهامدار ممتاز نیست و تنها یک عضو هیئت مدیره دارد.
ناصری درباره شرکت وتکو گفت: سرمایه این شرکت در حال حاضر ۹۰ میلیارد تومان است. وتکو تولیدکننده تمام تجهیزات بالادست صنعت نفت، شیرهای سرچاهی و انواع کانکشنهای مختلف در حوزه آف شور و آن شور است.
مشتریان اصلی “فنفت” و شرکتهای تابعه آن شامل شرکت ملی نفت، شرکت ملی گاز، شرکت پالایش و پخش و شرکت پتروشیمی هستند. علاوه بر این، “فنفت” با دهها شرکت فرعی دیگر نیز در حال همکاری و تعامل است.
ناصری اذعان داشت که روند عملکرد برخی از شرکتها مانند شرکت توس پیوند نسبت به سال گذشته کاهشی بوده است. وی دلیل این کاهش را مسائلی مانند قطعی برق و توقف پروژههای عمده در کشور دانست. با این وجود، تأکید کرد که “همه شرکتهای ما وظیفه تولید خود را انجام دادند.”
مجمع عمومی “فنفت” نشان داد که این شرکت با وجود چالشهای موجود، با رویکردی استراتژیک و تمرکز بر توسعه داخلی، صادرات و نوآوری، به دنبال تثبیت و گسترش جایگاه خود در صنعت تجهیزات نفت کشور است.
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: