مدیرگروه منابع انسانی سازمان مدیریت صنعتی در گفت و گو با فرهنگ اقتصاد اعلام کرد:
شکوفایی حوزه مدیریت منابع انسانی در کنفرانسهای سازمان مدیریت صنعتی نمایان است
هجدهمین کنفرانس بین المللی توسعه منابع انسانی با حضور مدیران منابع انسانی، متخصصان و کارشناسان این حوزه در سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد.موضوع اصلی این کنفرانس، نقش اکوسیستم منابع انسانی درارتقا امید، باور و اعتماد، است.
خبرنگار فرهنگ اقتصاد درحاشیه این کنفرانس ضمن گفتگو با خانم دکتر نسرین جزنی ((استاد بازنسشته دانشگاه شهید بهشتی و مدیرگروه منابع انسانی سازمان مدیریت صنعتی))؛ از اهداف برگزاری این کنفرانس ،محورها،چشم اندازهای توسعه منابع انسانی وهمچنین خصوصیات نسل جدید ایرانی( Z،آلفا) را از ایشان جویا شد که درپی می آید.
دکتر جزنی اندیشمند و صاحبنظرحوزه منابع انسانی از دیگرسخنرانان این کنفرانس بود که درتشریح اهداف این کنفرانس به خبرنگارفرهنگ اقتصاد گفت: من از اولین سال برگزاری این کنفرانس هاحضور و همکاری داشتم بجز یکی دو موردی که ایران نبودم ولی مابقی رو شرکت داشته ام.
خانم جزنی ضمن اشاره به نتایج مثبت و ارزشمند این کنفرانس گفت: از پیامدهای مطلوب این کنفرانس، شکوفایی حوزه مدیریت منابع انسانی، آشنایی مدیران غیر منابع انسانی با مدیران منابع انسانی و اهمیت و ضرورت فعالیتهای منابع انسانی می باشد که از جایگاه واهمیت بسزایی دراین حوزه برخورداراست.
وی درادامه افزود:در حقیقت مدیران منابع انسانی دیگه فقط مدیران عملیاتی نیستند بلکه مدیران استراتژیکی هستند که نقش شان بسیار حیاتی است در شکوفایی و ارتقاء عملکرد سازمانی آنها که مدنظر قرار می گیرد.
مدیرگروه منابع انسانی سازمان مدیریت صنعتی در ارزیابی خود ازاین کنفرانس گفت:من از این کنفرانس باتوجه که فعلا روز اول هست تا این مرحله مطلوب و مثبت ارزیابی می کنم.
وی در ادامه اظهارداشت: ما در این کنفرانس تم های را انتخاب کردیم که متفاوت با تم های قبلی بوده و درنتیجه می تواند بازخورد های خوبی را در روند اجرایی این کنفرانس را شاهد باشیم.
این استادبازنسشته دانشگاه درتحلیل چشم انداز های توسعه منابع انسانی به خبرنگار فرهنگ اقتصاد خاطرنشان کرد: منابع انسانی یا نیروی انسانی نیاز به آزادی عمل در تفکر و تصمیم گیری هایش می باشد.
وی اضافه کرد: نیروی انسانی نیاز به آزادی برای نوآوری و ابداع دارد و شکوفایی استعداد ها و توانمندیهای منابع انسانی در شرایط آزادتر بهتر رشد و نمو پیدا می کند، هر چقدر این بگیر و ببند های فکری درمحوریت امور باشد البته من اصلاً منظورم بگیر و ببند فیزیکی و به زندان انداختن ها نیست ! بلکه بگیر و ببند های فکری است که رشد و توسعه منابع انسانی را محدود و محدود تر می کند و متاسفانه استقرار در این حالت برای من نگران کننده است واین امر می تواند مانعی در جهت توسعه و پیشرفت آینده کشور محسوب میشود.
وی درتعریف و تشریح وضعیت نسل z و آلفا گفت: نسل Z یا نسل اینترنت (iGeneration) به معنای واقعی کلمه با یک تلفن هوشمند در دست متولد شدهاند؛ این نسل که با خصلت تنبلی و اعتیاد به تلفنهای هوشمند شناخته میشوند، به طور کلی دنیای کسب و کار را تغییر میدهند. نسلی که عاشق خلاقیت و نوآوری است، ریسکپذیری بالایی دارد، و مهارتی وصف نشدنی در جستجوها و تحقیقات آنلاین دارد.نسل Z در حال حاضر، آخرین نسل است که به خاطر اعتیادی که به تلفنهای هوشمند دارند به نسل اینترنت معروفاند.متولدین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۵ میلادی، نسل Z را تشکیل میدهند. یعنی در حال حاضر این نسل در بازه سنی ۴ تا ۲۴ سال قرار دارند.
وی اضافه نمود:افق زمانی آنها کوتاهتر در نتیجه تنوع طلب عاطفی ولیکن در عین حال بسیار متعهد و هوشمند نیز هستند.
این استاد صاحبنظر حوزه منابع انسانی گفت: میانگین سنی این نسل به تعبیری بین ۱۸ تا ۲۴ سال در کشورهایی که سربازی دو ساله میان ۱۸ تا ۲۶ ساله نیز می تواند مد نظر باشد.
وی در ادامه ضمن معرفی نسل آلفا اشاره داشت وگفت: درتعریف علمی آلفا نسلی است که پس از (نسل زِد «Generation Z» افراد متولد بین ۱۹۹۶ الی ۲۰۱۰) به دنیا آمدهاند، و تا حد زیادی فرزندان ( نسل هزاره، متولدین بین سالهای ۱۹۸۱ الی ۱۹۹۶) هستند. اوضمن نقل قولی از آقای مک کریندل در توصیف نسل آلفا گفت: افراد این نسل متولدین بین سالهای ۲۰۱۰ الی ۲۰۲۵ میباشند، که مسن ترین آنها ۹ سال، و جوانترین آنها هنوز به دنیا نیامده است، و تمام نوزادان، کودکان و بچههای پیش دبستانی در این نسل گنجانده میشوند.
وی افزود:نسل آلفا نخستین نسل بشر است که تمام زمان زندگی خود را به طور کامل تحت تسلط تکنولوژی سپری میکند. سال ۲۰۱۰، همان سالی است که آی پد برای اولین بار به بازار عرضه شد، اینستاگرام به وجود آمد و نام این اپلیکیشن تبدیل به کلمه سال شد.
وی درتوضیح بیشتر ازاین نسل اذعان داشت:نسل آلفا هنوز وارد بازار کار نشده است و بنابر برخی از مطالعات میانگین سنی این نسل بین ۲۰۰۸ -۲۰۱۳ است البته خیلیها معتقدند که ۲۰۱۰ می تواند شروع این نسل باشد ولازم بذکر است آنها نسلی بسیار هوشمند هستند.
مدیرگروه منابع انسانی خاطرنشان کرد:این نسل با با” آی تی” به دنیا آمده و چیز دیگری رو جز آن نمی شناسد بطوریکه تاثیرات شبکه های اجتماعی و ارتباطی و آی تی بر این نسل بسیار عمیق و عجین شده می باشد.
وی یادآور شد :ازاین نسل دیگر نمی شود صرفا بعنوان سیتی زن (شهروند) یاد کرد بلکه درواقع نتسیزن ( نت ورک ) بشمار می آیند ودر این فضا بدنیا آمده اند وبه تعبیری این نسل آی تی را ساخته ودر رویارویی مستقیم با آن هستند.
وی درخصوص پایبندی به سنت ها دراین نسل گفت: بنظرم آنها به سنت ها ازپایبندی خوبی برخوردارهستند.
نگاه به آزادگی متفاوت و مجزا از بیبند و باری است آزادمنشی درمسیر رشدو تفکر است.
ماباید به انها آزادی تفکر توجه وحرمت گذاری بیشتری بدهیم و امکانات مورد نیاز رشد و تعالی را در اختیارشان قراردهیم.
گفتگو:بهمنی
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: